2011. március 20., vasárnap

Beteges, nyűgös, esős, hideg vasárnap....

Livike már az este érezhetett valamit, mert éjfél előtt felébredt, jó kedve volt ugyan, de nem akart aludni... 1:30-kor még fent volt, már én is lefeküdtem, betakaróztam, hogy majd csak elalszik, meglátjuk melyikőnk fog hamarabb...
Apának meg kellett várnia egy rendezvény végét, ami azt jelentette, hogy hajnal 4-re már haza is ért! :( Persze mi már akkor aludtunk jóideje. Livike Apa helyén, én a sajátomon, Levike a saját ágyában.
Livikét a helyére tettem, így már mindenki a saját helyén alhatott, bár 6 óra után Levike megint vándorútra kélt, jött Apa mellé, majd mellém, majd megjelent Livike is, de akkor már 7 óra volt...
7:30-kor keltünk, hamar rendbe is tettük Őket, Livike felől nagyon gyanús szagok terjengtek, de ezt azóta termelhette, mióta felkelt, mert tuti megéreztem, volna, ha már korábban is van a pelusban valami. Az a jellegzetes szag... az a nem jó fajta. :( Na igen, melyik székletnek van jó szaga... de az ilyen hasmenésesnek más.. Na nem részletezem. A pelus csurig volt, persze pisivel is, de kapott a bodyja is, ez lenne a legkevesebb, tettem ázni a tegnap Levi által összekent cuccokhoz.

Livike egyébként jó kedvű volt délelőtt is, meg egész nap, kivéve a délutáni alvásból való ébredést követő kb fél órát. Akkor nyűgöske volt, valami rosszat álmodhatott, mert sírt, mutogatott a szekrény felé, hogy "mia mia miaaaa?" és szinte remegett. Eltartott egy ideig, mire megnyugodott. :(
Nade haladjunk sorban.

Délelőtt Apa bent volt a gyerekekkel, próbált pihenni, de ilyenkor aludni nem lehet, max délután, amikor a gyerekek is alszanak, de erre nem került sor. Mármint Apának, mert 13 órára mégis be kellett mennie dolgozni egy kollégája helyett, aki rosszul lett és elvitte a mentő. :( Még holnap is megy helyette dolgozni, de kedden és szerdán már itthon lesz. (a kollégáját már ki is engedték délután, szerdán már dolgozik Ő is...)
Amíg Apa itthon volt, én pakolásztam a kinti konyhában, valamint főztem egy paprikás krumplit is, de megenni már nem tudtuk közösen. :(
A gyerekek szépen eljátszottak, kitart még a Kismama újság meg egy 2009-es Brendon katalógus.. :D Apa még a horgászújságját is feláldozta volna, amikor összevesztek a gyerekek, hogy legyen mindkettőnek valami... Ekkor találtam meg a katalógust.. :))

Livike betegsége abból állt, hogy ma összesen hétszer volt széklete, ebből egy sem "normális", de csak egy volt olyan, mint múltkor, hogy világos sárga és vízszerű... :( A hét alkalom pedig ha úgy akarjuk, lehetne csupán 5 is, mert kétszer úgy kellett tisztába tennem, hogy 10 perc sem telt el a két alkalom között, nem ivott, nem evett azidő alatt, úgyhogy azokat számolhatom egynek... de akkor is sok persze.
15 és 19 órakor megitattam Vele egy-egy Smectát, valamint 17 órakor egy Normafloret is.
Enni ma nem sokat ettek. :( Délelőtt kekszet és ropit, de nagyon azt sem kérte Livike. :(
Ebédre üveges alma-mandarin pulykahúsos kaja volt rizzsel, de azt sem ette, Levike ette meg a háromnegyedét. Livike rántott csirkemellet csipegetett, na meg kekszet...
Teát is ittak, megint hirtelen és szinte egyszerre a három decit...
Alváshoz tejet adtam, amin nagyon gondolkodtam, hogy jó ötlet-e, mert elvileg hasmenésnél kerülendő a tejtermék...
Nem itták meg mindet, de nem is bántam, elvettem inkább, amikor felkeltek, adtam a teát meg a Smectát kubuval...

Levikének csak délben volt egy kevéske, még nem kemény széklete, így Nála is figyeltem, hogy mit eszik/iszik, nem kaptak ma joghurtot meg krémtúrót sem, este is Livike rendesen tápszert kapott tej nélkül, Levike tejjel kapta, mert Neki nem volt már széklete, szerintem átment rajta egy nap alatt. Remélem Livikének sem lesz már baja holnap, és hogy csak valami gyors lefolyású dolog volt.
Mama szerint ezután jön a nátha, már pár napja tüsszögnek....
A hiányzó utolsó fogaknak nem sok jele van... próbálta Mama nézni, már amennyire meg lehet..., mert olvastam, hogy volt akinél fogzás idején 11-szer is kellett hasmenéses jelleggel pelust cserélni! A mieinknek mondjuk sosem volt hasmenésük eddig fogzáskor, de ki tudja, talán az utolsó négynél tesznek kivételt?
Szóval rejtély, hogy mi ez, de jó lenne, ha csak ennyi lenne...!

Miután felkeltek - Livike 13:15-től 14:15-ig, Levike pedig 14:30-ig aludt - adtam még rántott húst, kekszet, teát, majd 17 óra körül két almát turmixolva, banán és piskóta nélkül...
Tőlem nem kérték, de saját maguk szépen kikanalazták az éjjeli szekrény mellett állva, és egymást is etették... :) Először Livike adta Levike szájába kanállal az almát, majd fordítva.. Sőt, Levike sétálgatva, a kistállal a kezében ment Livike után, hogy adjon Neki, a Lány meg csak tátotta a száját, közben vigyorogtak, a célzás sem volt mindig tökéletes, így az almapép került a ruhára és a padlóra is.. Annyi baj legyen, kivételesen nem bántam, csak egyenek valahogy!

A kedvük jó volt, estére megvolt a szokásos bevadulás is... :)
Mama 18 óra körül jött le, fürdésig nagyjából itt is volt, közben bement, hogy hátha tud Papával beszélni, de még nem értek akkor oda, 18 óra helyett végül 20 órára érkeztek meg, egyből 14 órás út lett a 12-ből egy kényelmetlen, szűkös busszal.... :( De szerencsésen megérkeztek és ez a lényeg. Netezni lehet, hogy nem fog tudni, mert a Pannon internet ott már biztos nem él... hát hogyis lenne, a határnál szolgálató váltás van! Wifi, vagy szállodai net meg vagy van, vagy nincs. Majd megtudjuk.

A gyerekeknek uzsonnára - ami 18 óra körül volt - szintén husit adtunk és bagettet is ettek valamennyit.
A fürdést 19:45-kor kezdtük. Livikét Mama fürdette, Levikét én, de Mama vette ki a kádból, mert mostanában Ő sem akar kijönni. :( Na, csak legyen már nyár, jó idő és lehessen kint pancsolni! :)
Livike még fürdés előtt kapott 4 ml Nurofent is, mert bár nem mértünk lázat, közel járt a hőemelkedéshez, vagy volt is talán, mindenesetre Mama mondta, hogy olyan kis beteges a kinézete meg csillog a szeme... inkább adjunk. Mérni nem akartam, amíg nagyon nem muszáj nem háborgatom a popsiját, főleg hogy most eléggé piros is, hiába a gondos kenegetés minden tisztába tevésnél, meg mindig rögtön ki volt véve a pelus, ha észrevettük, hogy van benne valami. Volt, amikor szólt is Livike, hogy kaka, bár már csak akkor, amikor már megvolt.... Szóval biztos fájna a popsija, ha ott mérnénk a hőjét, máshol meg ugye nem lehet.... :(

Livike kb fél óra alatt el is aludt, már letettem az ágyába.
Levike kicsit később, összesen kb egy óra múlva aludt el, még Ő a mi ágyunkon van.
Apa is haza ért már 22 óra körül, Ő is alszik már...
Nekem is menni kellene.. :)
Rövidek az éjjelek amiatt, hogy korábban ébrednek a gyerekek, így nekünk is korábban kezdődnek a napok. :( Lehet, hogy Ők is érzik már az óraátállítást? Én mindig megérzem, ha nem tudom, hogy mondjuk egy hét múlva állítani kell, akkor is korábban/később ébredek és fekszem, most is azért néztem már meg a naptárban, és igen, egy hét múlva már egy órával több lesz. :)

Azt hiszem ennyi lenne mára és a hétre.
Holnap remélem már azt írhatom, hogy minden rendben, nincs hasmenés, nincs betegség, csak jókedv és vidámság! ... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)