2011. március 28., hétfő

Néhány szó még mára...

A délutáni alvás, mondhatni elmaradt. Livike elaludt kb 15:30-kor 20 percre, Levike kicsit később, Ő csak kb 5 percre. Részben miattam ébredt fel. :( Le akartam fényképezni, ahogy lábtól-lábnak fekszenek a mi ágyunkon... Namost itt kint a konyhában véletlen csaptam egy kis zajt - miért ne olyankor, amikor csendben akar lenni az ember! - és így felébredt Levike, már nem volt mit fényképeznem sem. :((
Livikét is Ő ébresztette fel.. :(
Jó kedvük volt, de ahogy telt az idő, látszott, hogy nagyon álmosak már! Gondoltam talán meglesz estére az előnye is, vagyis hamar elalszanak. Mondhatjuk, hogy így volt, Levike legalábbis 5 percen belül aludt, már az ágyában van 21 óra óta, Livike még hancúrozott egy sort, játszhatnéka volt, na meg megint vitáztunk kicsit a hálózsákon: én rá akartam adni, Ő nem akarta felvenni. Végül csak ráadtam. :))
Utána már hamar elaludt, de már 22 óra körül járt az idő. Mindjárt leteszem az ágyába Őt is.

Végülis akár ennyiben is hagyhatnám a napi beszámolót, nem történt ma sem semmi extra a délután folyamán.
Miután már tudtam, hogy nem lesz alvás, felkockáztam egy fél szelet rántotthúst - annyi maradt meg tegnap estéről -, azt bevágták. Utána ettek almát, ittak teát, ettek szendvicset majd krémtúrót is, majd megittak szinte egyszerre fél liter teát is. :)
Mama sóskája később sem aratott sikert, pedig direkt kínáltam én is, majd Mama is... így megette Ő. :)))
17 óra után jött be Mama, majd 18 óra előtt kiment, de visszajött 19 óra után nem sokkal, hogy majd még fürdés előtt jól lefárasztjuk a gyerekeket, meg segít fürdetni is. Ez utóbbira nem került sor, mert közben haza ért Apa is, így Mama ki tudott menni. Épp orrszívás után voltunk, a porszívó még mindig nagyon érdekes, jó, hogy most nem nagyon volt a szőnyegen sok morzsa, így egy-két percig odaadtam, hadd szórakozzanak, meg így nem sírtak Mama után. Levikének mondjuk eszébe jutott, hogy keresse Mamát, miután elpakoltam a porszívót.. :) Még egy kicsit játszottunk, de nagyon bevadultak a végére. A verekedésre gondolok itt elsősorban. Rendesen támadtak! :( Rángatták a pulóverem, ütögettek, Levi pedig miután véletlenül belecsapott a szemembe és Livike jött vigasztalni, puszilgatni, "sajnálni":D, jól a fejemre is vágott! :( Ezután Livikét is fellökte egy laza mozdulattal, úgyhogy szegény lánynak duplán fájhatott a hátsófele, mert előtte nem sokkal a csupasz padlón esett el, megütve azt a bizonyost, hiába mondtuk, hogy ne hajtsa fel a szőnyeget, mert el fog csúszni a padlón harisnyában (+zokniban).

A fürdetést 20:20-kor kezdtük. Minden rendben ment. Apa fürdette mindkettőjüket, mert Levike megint elrohangálta az "átfutási időt", ami úgy szokott kinézni, hogy amikor Livike már majdnem kész, mondjuk a pelus már rajta van, akkor viszem Levikét fürödni, hogy mire felöltöznek Apával, addigra jöhessünk is Levikével törölközni. Na mostanában ez ritka, mert mindig talál Levike magának valami érdekeset, ha mást nem akkor azt, hogy körbe-körbe rohangál a szobában. Megfogni nem nagyon lehet, játéknak veszi, vigyorog, menekül.. szóval olyankor inkább játszok még Vele, hogy hadd fáradjon, inkább akkor szaladgáljon, mint alvás helyett. Ettől függetlenül nincs kizárva az sem, hogy utána sem alszik el rögtön.

Mint már írtam, Levike nagyon hamar elaludt... Nagyon álmos volt, Neki KELL a minimum másfél, de inkább két-kétésfél óra délutáni alvás ahhoz, hogy jól legyen utána, mert ha túlfárad, akkor sem mindig alszik el este hamar. Most szerencsére jól ment a dolog.
Livike meg... szerintem Ő túlpörgött, de most már nyugalom van Nála is, megyek is és leteszem. Utána majd magamat is.... :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)