2009. december 29., kedd

Nem kell a kaja!

Mindig mikor egy ideig jól esznek, utána biztos, hogy nem soká újra "elromlik" az evőkéjük.
Most épp Livinek.
Tegnap a főzeléket is alig akarta megenni, pedig szeretni szokta amit kapott.
Az, hogy jó pár napja nyűgös, már megszokott lesz lassan, de legalább eddig evett.
Nagyon nem hiányozna pedig, ha fogyna. Híznia kellene, de legalább fogynia nem!
Lehet, hogy Neki is jön a foga?
Meg van duzzadva az ínye felül, de még nem érezhető semmi.
Viszont mintha alul akarna kijönni egy újabb fogacska, jobbról a második, de az lehet, hogy nem az. Nem lehet nagyon eldönteni, mert továbbra sem engedi megnézni.

Levikének viszont határozottan láthatóvá vált felül a bal első foga! Szépen fehérlik, és a másik is nagyon ott van! Az még kézzel nem érezhető, de már látszik :)
Ő egyelőre még szépen eszik, kivéve ha akár egy pici darabka is van a kajában, akkor öklendezik. Vagy csak úgy csinál. Szerintem rájött, hogy ha "úgy csinál" akkor nem adjuk tovább.
Valamelyik nap Mama etette Levit, épp öklendezni akart egy kicsi rizs darabka miatt, amikor Mama úgy rászólt hirtelen, hogy még én is megijedtem. De Levi egyből lenyelte a darabkát... :)))) Utána elég szépen ette tovább a kaját.

Tegnap egyébként elég jók voltak délután, bár nem sokat aludtak...
Este szokás szerint álmosak voltak, fürdés után viszont Livi nem akart elaludni.. vigyorgott, viháncolt, később nyűglődött az álmosságtól, úgyhogy irány a hordozó...
Gyorsan elaludt, vissza is tettem a helyére, ahol REGGELIG aludt. Mind a ketten! Egyikőjük sem ébredt fel éjszaka se kajáért, se másért. De jó is volt!
7:20-kor keltem, kezdődött a nap.

9 óra után elkezdtem a gyümölcsöt csinálni, Apa épp a kamerát próbálgatta, én mosogattam, mikor látom, hogy Livike már itt van a küszöbön, hát kikúszott ide a konyhába, bár rövid időn belül vissza lett tessékelve, aminek nem is örült annyira, mivel itt hideg a burkolókő, na meg nem is olyan tiszta, sőt, most egyáltalán nem az, mert felporszívóztam ugyan reggel, de nem töröltem fel... úgyhogy ez nem babának való játszótér...
Majd megnézem a felvételt, hogy van-e benne használható rész és felteszem. :))

A gyümölcsöt szépen megették, bár a végén már Levi is annyira álmos volt, hogy csukott szemmel nyávogott, forgatta a fejét össze-vissza, úgyhogy két kanálnyi kaja megmaradt.... nem kínoztam tovább. Livike Apánál kb ugyanígy járt, kicsit több maradékkal. Nem dobtam ki, megettem. :))))
Csináltam egy kevés tápszert az alváshoz, de szinte híja sincsen, elaludtak azonnal ahogy letettem Őket. Egyelőre bent, majd ebéd után kitesszük, hátha ilyen jó idő lesz még akkor is, mint most... Eszméletlen egy időjárás, tiszta tavasz!
És akkor elvileg szilveszterre megint mínuszt meg havat mondanak.

Lassan lehet is ebédeltetni Őket, 13 óra után már ott is lesz az ideje.
Egyébként fél órát sem aludtak, azóta kint vannak megint a placcon, játszanak.
Én meg szaladgálok Livi után, mert mindig elcsászkál a konvektort piszkálni, a kiságy alatt a kádat rugdosni, na meg ami a legrosszabb, hogy ide jön az ajtóhoz, szerencsére eddig mindig be tudtam menni, mert annyira kinyílik az ajtó, hogy én be tudok slisszolni egy pici résen is... De ha netalántán kézzel errefelé van, akkor nem tudom hogy nyitom ki az ajtót anélkül, hogy odanyomnám a kezét.....

Nagyjából ennyi most, ahogy lesz időm átnézegetem a felvételeket és teszek fel belőlük....
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)