2009. december 26., szombat

A tizedik...:) (hónapforduló)

Megint eltelt egy hónap, ma 10 hónapja, hogy megszülettünk. Igen, így többesszámban, mert nem csak a gyerekek születtek meg, hanem egy kicsit én is.
Megszületett az Anya, akinek ugyanúgy fejlődni és tanulni kell, mint a gyerekeknek. :)
Talán nekem lassabban megy, mint Nekik. :)

Na akkor kezdtem azzal, hogy bár a mérleg helyét most a kis karácsonyfánk foglalja el, nem tettem messzire, mert tudtam, hogy ha máskor nem, hát ilyenkor hónapfordulókor biztos meg kell mérjem Őket. :)
Így is volt. Bár nem örültem a látottaknak, leírom, mert ezek a tények:
Livi 7240 gramm, Levi 7930 gramm volt ma reggel. Előbbi nagydolog után, utóbbi előtte.
Az előző hónaphoz képest Livinél 20 grammal kevesebbet, Levinél pedig csak 40 grammal mutatott többet a mérleg. Lehet, hogy számít, hogy máshol volt most a mérés helyszíne, de ennyit tuti nem jelent....
Szerintem jóval többet kellett volna mérnem.... Levinél még értem is, hogy keveset gyarapodott, mert most már Ő is többet mozog, viszont Livike miért lett kevesebb, azt nem értem. Bár Ő is többet mozog. Viszont ugyanannyit eszik, sőt elég jól eszik már, mióta nem köpköd.
Na de haladjunk tematikusan, már amennyire tőlem telik. :)

Mozgás:
Livike most már határozottan kúszik.
Szépen, ügyesen, eljut bárhova, sajnos oda is ahova nem kellene, mint pl a konvektor, a kiságy alja, a szekrényajtó és a fiókok...  Néha kutyázik, de nem mászik.
Megtámasztva ül, de magától még nem is próbál.
Tartva szépen megáll, lépegetne is, de ezt továbbra sem eröltetjük, nehogy rosszat tegyünk vele.
Levike még nem kúszik, csak körbe-körbe, előre még nem. Néha hátra halad.
A forgást már megtanulta jól, a kezét is szépen teszi mostmár, nem marad kinyújtva maga mellett, mint még egy hónapja csinálta. Ő is kutyázik, főleg a kiságyban, vagy ahol meg tudja támasztani a lábát, négykézlábra áll kis ideig, mint Livi.
Ülni és állni ugyanúgy tud mint Livike.

Evés:
Livi most már nem köpi is fújja a kaját, szépen eszi, ha olyan kedve van. Ha nincs, akkor elég nehéz megetetni.
Mindent megeszik, eddig a spenótot meg a tökfőzeléket nem ette csak meg, minden mást amit adtunk, igen.
Levike is szépen eszik, bár Ő válogatós, lassan megszokja a házi kaját is, bár még nem sikerül minden nap azt adni, igyekszünk, hátha jobban híznának...

Fogak:
Ebben történt a legtöbb változás. Livikének alul van 2 foga, nincs egyik se teljesen még kinőve, de jól látható, és még jobban érezhető mind a kettő. :)
Levinek is van alul 2 foga, szintén úgy, mint Livinek, de Neki már nagyon készülődik a felső jobb első foga is, kézzel érezhető, halványan látható a fehér csík.

"beszéd":
Nagyjából ugyanolyan, dededede, dejdejdej, tátátát, mamamama, ejjte, addide :) stb...
Ha mondom hogy nem szabad, akkor rázza a fejét Livike. Levi is szokta, úgyhogy ez valami új szokás... :)
Továbbra is sok kacagás, sikongatás, és persze sírás....
Utánozzák a köhögést is, egymásét is, a miénket is.

Alvás:
Nap közben egyre kevesebbet és kevesebbszer, de nem tudnék általánosítani, hogy pl délelőtt 1 óra és délután fél, van, amikor egész nap alszanak fél órát, van amikor pedig egyszerre kettőt és még utána egyet.
Éjszaka Livike általában egyszer ébred, de az már inkább hajnalban van. Van, hogy végig alusszák az éjszakát mind a ketten, Levi gyakrabban. Viszont Őt majdnem mindig altatni kell este. Elalszik a kajával, de utána felébred, és változó, hogy mennyi ideig kell ringatni, vagy csak feküdni mellette a nagyágyon.

Nagyjából ennyi.
Olvasgatva a többi picibabás blogot, mindig rá kell jöjjek, hogy mennyire le vagyunk maradva. :( Nagyon remélem, hogy minél előbb be fogják hozni ezt és utól érik kortársaikat, mert annyival nem jöttek korábban, mint amennyivel kevesebbet tudnak annál, amit ilyen korban kellene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)