2009. december 13., vasárnap

Vasárnap

Tegnap egész nap nem sokat aludtak a gyerkőcök, ebből kifolyólag már nagyon álmosak voltak este felé, de 18 óra után meg már nem szabad aludniuk, mert akkor nem fognak aludni éjjel.
Azért mégis csak kihúztuk fél8-ig a fürdetést, el is aludtak mind a ketten, éppcsak megették a kaját.
Azt hittem ez így is lesz egész éjjel, de nem
Levi ébredt 22 órakor visítva. Biztos rosszat álmodott, mert egy kis magamhoz ölelgetés és ringatás után a nagy ágyon el is aludt. Azért vártam egy kicsit, hogy jó mélyen aludjon mielőtt vissza tettem a helyére. :)
Livi pedig 1:15-kor ébredt, nem egészen egy órája aludtam el csupán, nem esett valami jól felkelni.
Persze Levit is felsírta, így Ő is kapott kaját, csak egy 120 ml-t kaptak mindketten, de azt meg is ették. :)
Utána már alvás volt reggel 7:30-ig.
Szokás szerint jó lett volna még aludni, de nem lehetett. Ezt nem mi döntjük el sajnos.

Apa ma is 10-re ment dolgozni (de este legalább jött 22 után ahogy szokott, ma meg talán még korábban, ha sikerül....) így a gyümölcs etetésben Mama segített.
Livikét etette, nagyon SZÉPEN evett a kicsiLány. :)
Levikét én etettem, de lassan ette, bár szépen, de látszott, hogy valami nem OK vele.
Többször öklendezett. Pedig a kaja ugyanaz volt mint mostanában. (alma-körte-banán-babapiskóta) Szóval nem értem mi volt vele.
Mivel Livi hamarabb végzett, Mama átvette Levi etetését, én meg készítettem elő a babakocsit, hogy majd kimennek, tápszert, stb..
Levike a sok öklendezés után egyszercsak ki is hányt egy jó adagot. :( Utána alig kapott levegőt szegényke. Az orra is tele lett. Kétszeri nekifutásra szívattam ki, mert annyira sírt. Biztos, hogy megijedt a hányástól, vagy még rosszul volt. :(
Nyáron is volt ilyen, akkor a zöldborsó főzeléket láttuk viszont, de azt még kint az udvaron sikerült elintézni, ezt viszont a szobában. Domestosos szivaccsal tisztítottam ki a szőnyeget, majd meglátjuk hogy marad-e nyoma.
Utána persze nem tettük ki Őket, aludtak egy kicsit a kiságyban betakarva, nyitott ablaknál.
Levike kb egy órát aludt. Sűrűn ránéztem, nem nyeli-e félre a tápszert vagy a nyálát, stb.. De nem. Láza nem volt, úgyhogy bízom benne, hogy az okozta, hogy nagy falatokat kapott, mármint tele volt a kanál mindig és gyorsan nyelte, na meg voltak benne darabkák, amit nem igazán szeret... mindig megöklendezteti, ha darabkát talál a kajában. Pedig már olyat kellene enni!
Livike kevesebbet aludt, arra mentem be szépen csendben, hogy hason van, nyújtogatja a nyakát a kiságy fölött és nagy szemekkel les. Hirtelen megijedtem, mert arra számítottam, hogy alszik, aztán mégsem. :))) Levi is felébredt nem soká, eljátszogattak, nevetgéltek, "beszélgettek" egymással. :)

Eljött az ebéd ideje. Nekünk is, de mi később ettünk. :) Mama hozott ki a húslevesből összetört krumplit, azt kevertem hozzá az üveges kajájukhoz. Livinek zöldborsóhoz, Levinek sütőtökhöz. Mindkét kaja húsos, kicsit felturbóztuk a krumplival, mert nagyon híg egyébként.
Jól meg is ették. Levi is ügyesen ette, egy keveset hagyott a végén, nem akartam eröltetni, nehogy megint taccs legyen a vége. Majd megeszi később.

Ezután hordozóstól bevittük Őket és amíg mi is megebédeltünk jól elvoltak. Nézték a tévét, játszottak a rágókákkal, stb.
Utána kitettük a babakocsiba Őket, már kb egy órája kint vannak, lassan elég is lesz már belőle szerintem. Bár alattuk van még a takarójuk is, rajtuk pedig a vastag pléd, de csak hideg van.
Általában el kell kicsit ringatni Őket a babakocsiban, úgy alszanak el. Ezért is nem tettük ki rögtön Őket, mert akkor nem tudtunk volna ebédelni. Vagy csak külön, úgy meg nem jó.
Olyan jó nagyot tudnak kint aludni! Ha behozom a babakocsit, akkor az az egyik, hogy hideg lesz itt, mert az ajtót nem lehet becsukni, a másik meg az, hogy lehet hogy felébrednek... akkor meg potyára csináltam az egészet.
Ha kiveszem úgy, hogy alszanak, akkor is felébrednek.
De órákig meg hogy hagyjam kint? Nem lenne jó, ha megfáznának.
Nagy gondok ezek. :))
Na megyek, megnézem megszáradtak-e a tegnap kimosott ruháik....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)