2009. december 27., vasárnap

Vasárnap...

Akármennyire is úgy tűnik, hogy hétfő van, még nincs. :)

Most van egy kis nyugi, bizonytalan, hogy meddig, olyan jó lenne, ha kiszámíthatóbban aludnának. Tudnám, hogy pl a gyümölcs evés után van másfél óra. De nem lehet tudni.
Akkor jobban tudnék tervezni, hogy mihez is fogjak, amit be is tudok fejezni mire felébrednek.
Na mindegy, ha nyavalygok, azzal még nem lesz jobb a helyzet.

Tegnap nem kapkodtam az ebéd odaadásával, mert nem voltak még éhesek. Látszott, hogy inkább játszanának, viháncolnának. 14:40-kor azért mégis hozzáfogtam, nem akartam már még jobban csúsztatni a dolgot. Livikével kezdtem, hihetetlen gyorsan megette, így talán még soha... Lehet, hogy mégis éhes volt, csak még Ő se tudta előre ?:)))
Épp végeztem, mikor hazaért Apa is, így Levike etetésénél már jelen volt és készenlétben, mert mondtam Neki, hogy legyen már itt, hátha át kell venni. :) Jól éreztem, háromnegyedénél oda kellett adjam, mert egyrészt Livike nyekergett az álmosság miatt, viszont aludni általában csak egy kis tápszerrel tud, így azt csináltam, másrészt Levi ahogy egyre jobban jól lakott, egyre inkább bohóckodott, kapkodott. Ahogy Apa átvette, valószínűleg amiatt, hogy váltás történt, egyből megette.

Utána aludtak kb egy órát, Levi kevesebbet, de szépen eljátszogatott a habtapin, majd nem soká Livit is felébresztette, így ment Ő is Levi mellé. :)

17 óra körül kaptak egy kis kekszes tejpépet, szépen megették, talán táplálóbb, mint a sima tápszer. Elvileg abban is van tápszer is, bár nem esznek meg annyit belőle egyszerre, mint ami a dobozon van, hogy egy teljes értékű étkezés mennyisége lenne.

Egy kicsit volt időm foglalkozni a videókkal is. A gépre letöltöttem, a vágás még csak annyira megy, hogy egy részt ki tudok venni, és azt elmenteni, Annyi időm még nem volt, hogy megnézzem, hogy több részt egymás után tenni hogy lehet.
Mivel két külön részből áll egy felvétel, - kép és hang - egyelőre csak egy wmv formátumot sikerült csinálni belőle, azért, hogy lejátszható legyen a saját programja nélkül is Mediaplayeren, vagy hogy fel tudjam tenni youtubera, mivel itt másképp nem tudom megosztani, csak ha fel van töltve valahova. Szóval nem tudom, hogy van-e más formátum, én még nem találtam. Elvileg pedig mpeg2-be veszi fel a képet, nem tudom a hangot hogy lehetne hozzátenni... Na majd megnézem, azt az egy kis filmecske részletet pedig felteszem mindjárt, az lesz a főpróba :)



Az első próbálkozások egyike a kamerával, - még a töltőn volt - , Livike bemutatja, hogy nagyon is jól tudja, hogy nem szabad kihúzni a fiókot, csoda, hogy nem a szokásosat csinálja, hogy a fejrázás után folytatja, amit elkezdett... :))



Egyébként eddig szinte minden felvételen amin az én hangom is hallható, mindig csak a "nem szabad, gyere onnan " stb.. megy, de ha egyszer rosszban sántikálnak... :)))

1 megjegyzés:

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)