2009. december 7., hétfő

A hétfői nap, és a vasárnap esti képek. :)

Nem szeretnék rendszert csinálni abból, hogy az adott nap nevét írom címnek, de erről már volt szó korábban, hogy mennyire nagyon nem tudok kitalálni értelmes címet (sem).

Na nem is ez a lényeg. :)
Ott tartottam délelőtt, hogy a gyümölcs evés következett. Livi aludt, gondoltam akkor majd így sorban egymás után fogom megetetni őket, annál jobb. :)
Levike szépen evett, utolsó pár kanálnál tartottunk mikor jött Mama, nem tudta hogy már etetés van, csak sejtette, és jött volna, hogy segít. :)
Levi nagy örömujjongásaira Livi is felébredt, így lehetett Őt is etetni. Meghagytam az örömöt Mamának. :))
Elég szépen ette, csak néha köpködött, bár akkor elég nagyot. :)
Mondtam is már, hogy itt nem is a Lány elé kell az előkét tenni hanem saját magunkra hogy ne legyünk egy-egy etetés végére tiszta kaja... :)

Ezután elvileg mehettek volna ki a levegőre, de nem úgy néztek ki mint akik aludni fognak, jól eljátszogattak vidáman. Majd ebéd után kimennek - gondoltam.

Ebédig csend volt és nyugalom, rég volt ilyen...
A főzeléketetéshez már eleve kértem segítséget, bár így is nekem "jutott" Livike, de nem bántam mert szépen evett! Egy-két köpködés, mi az a síráshoz meg tekergéshez képest..! :)
Szóval ez is jól eltelt..
Megint jól eljátszogattak, meg próbáltam lefárasztani Őket kicsit... :) Végül Livi még fárasztás nélkül is elaludt a hordozóban....
Levit felöltöztettem, hogy kiteszem, erre ahogy mennék ki - Vele együtt - érzem, hogy csepereg az eső. Na mondom ez szép! Levi nyakig cuccban, na most akkor mit csináljak vele. Kicsit sétálgattunk esővédett helyeken, na meg nem volt vészes, csak ha sokáig lett volna a babakocsi kint akkor lehet, hogy elázott volna. De nem esett olyan sok, csak épp annyi, hogy megijesszen, és kis idő múlva be kelljen jönni mert nehéz volt a Fiú. Pedig Mama is cipelgette....
KicsiLivike pedig ma se volt kint :( Délután mondjuk jól betakargatva meg sapkával a fején a hordozóval kitettem az ajtóba, meg többször volt szellőztetve is, de az akkorsem az igazi.:(

A nap további részében is feltűnően jók voltak. Gondoltam lesz még ennek böjtje.
Eddig csak kicsi. Vagy már megszoktam az esti műsort. :)

Ma is majdnem 20 óra volt amikor fürdettünk, addig próbáltam fárasztani Őket, mert azért elég jó nagyokat aludtak ma mind a ketten! :)
Viszont a fürdés előtti időre meg már dörzsölték a szemüket, ami ugyebár az álmosság egyik legalapvetőbb jele szokott lenni. :) Livinek szokása még olyankor, hogy szinte fúrja bele a fejét a földbe/ágyba/párnába... :)

Fürdés után a kajájuk háromnegyedét megették, utána kezdődött a már-már szokásos műsor. Viháncolás, nem evés, nem alvás, sírás.
Levi nagyágyon, Livi hordozóban.
Elég hamar elaludtak. Hmm.. Most épp 23:31 van, és Livi felébredt, természetesen sír...:(
Lehet, hogy ebből se lesz ma bejegyzés.....
Talán mégis, ha gyors leszek, és hagynak is, mert nemsoká éjfél.... :)
Szóval Livike kb két órahossza alatt hintáztatta el magát, de mint az előbb láthattam nem sokáig. Mondjuk tegnap is ilyenkor ébredt fel, de kajával elaludt. Viszont akkor már a helyén volt, most meg nem. Várhatok megint amíg elalszik.....

Nagyjából ennyi volt a mai nap. Összességében pozitív, ez a kis esti dolog meg máskor is megvan, amikor nappal is nyűgösek.

De még előttünk az éjszaka! Ne legyek szerintem ennyire optimista... :)

És akkor jöjjenek a beígért képek tegnap estéről:
Kattintás után :)





Livike játék közben is köpködött.
Ma reggel pedig kapásból Apát köpte le köszönésképpen:)
Remélem hamar leszokik erről.....




"Íígy kinyomtam magam!" :)



"Én is!" :)






Jajj de nagy gondban lehet most a Lány...
csak úgy tördeli a kezét.. :)))


Repül-a repül-a Levike! :)
Mikor jön már rá, hogy a kezeit és a lábait tegye le, akkor talán haladna is, mert menne Ő, hú de menne.... csak épp így nem halad sehova mert a hasa lent van. Keze-lába jár, néha úgy, mintha úszna! :)




Lemerült a fényképezőgépem, akksit cseréltem.
Livike megtalálta a töltőt, amiből kivettem a feltöltött alkatrészt....
Persze mielőtt bekaphatta volna a dugót, elvettem Tőle,
csak gondoltam gyorsan lefényképezem, hogy örül a "tiltott gyümölcsnek":)
Majdnem elkéstem...... :)


"Namostakkormiaan?" :)



"Na ezaz! Tapsi-tapsi!" :)
Apával.
Én mondtam, hogy Livikét is tegyük már kicsit oda, hogy legyen Róla és Apáról is közös kép, de aztán csak elmaradt, mert hirtelen lettek nyűgöskék....



Nem szabad Apa ujját bekapni! :)
Pedig hogy indult volna már rá, olyan erővel tudja húzni az ember kezét, meg saját magát előre, hogy tényleg résen kell lenni, ha nem szeretnénk Levike szájában találni a kezünket. :)

Lett volna még Livikéről egy jó kép, hogy miért nem teszem ide? Mert sajnos ott van az a "volna". Homályos lett :( Pedig olyan édesen nézett ki rajta...  na de van még nap bőven, meg *film is a gépben, ahogy a Papa szokta mondani, lehet még fotózni. :)

* Van akinek a digitális fényképezés a természetes, aki lehet hogy még nem is látott hagyományos gépet, filmtekercset.... Amikor tudtuk, hogy csak 24 kockából áll a film, próbáljunk minden képet jól megcsinálni, hisz nincs olyan, hogy majd kitöröljük, ha nem sikerül.... Persze ez a mostani felnövekvő korosztály lehet, de mi, és főleg Papa még a régi időkben nőttünk fel. :)
Ez a mondása ebből eredt.. mindig mondja nekem is ha fényképezek és várok, hogy csináljam nyugodtan, van film a gépben. :)) Hát igen. A beállított képek általában nem sikerülnek, de a mozgók sem. Valahogy a kettő között kell eltalálni. :)
Na jó erről ennyit.

És a mai napról is.
Ha éjjel lesz valami azt majd úgyis megírom. :)  Nem mintha olyan érdekes és izgalmas lenne, na majd meglátjuk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)