2009. december 11., péntek

Jön a hétvége!

Korábban írtam már arról, hogy "régen" milyen sokat számított, hogy milyen nap van. Hogy mennyire örültem, hogy már péntek van, jön a szombat, vasárnap.
Most eszembe se jut még az sem, hogy milyen nap van, nem hogy az, hogy hétvége.

Ma mégis egy kicsit nosztalgiáztam. Bár pénteken nagyon ritkán mentünk szórakozni, vagyis inkább csak beülni (nyáron kiülni) valahova, azután persze volt amikor zenés hely látogatása (konkrétan disco) is szerepelt a programban. :) De mindezt csak pár percig gondoltam, mert utána el voltam foglalva azzal, hogy siessek haza, hisz' itt várnak a gyerekek, az eső is szitált, fáztam is, a táskám is nehéz volt... el kell fogadnom, hogy nekem már itt a helyem. Nem a városban, nem szórakozni járni csak azért mert hétvége van. Azért az már mondjuk szép, hogy este 6-kor némely társaság már kb úgy vonul az utcán, mint aki már befejezte az éjszakai bulit.. :)) Mi lesz ezekkel hajnalra? Hát ez már aztán tényleg nem érdekel.... :)
Nekünk még arra jó pár évet várni kell, hogy elmehessünk kettesben valahova Apával, az is max valami vacsora lehet, vagy séta, nem ülhetünk már be valahova pl sörözni mint régen.
Ez van. Néha jól esne. Főleg mikor nagyon kivagyok. De tudom, hogy nem lehet. Nem lehet a gyerekek miatt, most nem arra gondolok hogy jól berúgni, de még a kevés se engedhető meg mellettük. Gondoljunk csak arra, hogy milyen szaggal van egy akár csak egy sört megivó ember is. Konkrétan: büdös. Na meg aztán az egy úgyse egy. :) Akkor inkább semmi. Majd ha a gyerekek nagyobbak lesznek, vagy ha lesz nagyobb lakásunk és külön szobájuk, akkor talán. Néha. De lehet hogy jobb, ha néha sem. Mert kell az a pénz is. Minden drága.

Na jobb lesz, ha inkább arról írok, hogy mi is volt ma még azután, hogy írtam.
Az ebédeltetés két részletben zajlott, ugyanis Levi elaludt közben. Konkrétan nem volt hajlandó enni, esett le a feje, stb....
Livit én etettem, nagyon ÜGYES volt most is! :)
Levi a kajáját később ette meg, amikor felébredt. De szegénykém nagyon rosszul ébredhetett, mert nagyon sírt.. visított, sikított, folyt a könnye, nem akarta abbahagyni. :(
Azt a háromnegyed üvegnyi kaját amit meghagyott ebédnél úgy etettem meg Vele, hogy kicsit sírt, megevett egy kanállal, aztán megint sírt, stb... nem tudom mi baja volt.
Tegnap Livire jött rá egy ilyen sírás, most meg Levire.
Végülis megette, csináltam még egy kis tápszert, Livi is kapott, mert Ő is felébredt, utána jól elvoltak.

Amíg aludtak addig elmentem a postára meg a gyógyszertárba is a tápszerért, azt hazahoztam mert a négy dobozt nem akartam cipelni a kisboltig, utána még elmentem a boltba is.
Amikor visszajöttem, akkor volt ez az eset Levivel, hogy sírva ébredt. Megetettem, utána jött Mama, hogy akkor menjek a DMbe vagy az Intersparba kajáért. Mert az volt most a fontos, hogy vegyek a gyerekeknek bébiételt, mert elfogyott. Viszont ez a fajta nincs csak az említett boltokban plusz még máshol is, de az egyik sincs a közelben.
Így a DMbe mentem, ott ráadásul egy része akciós is, vagyis olcsóbb mint máshol. Vettem pár üveggel, meg akkor már popsitörlőt is, aztán jöttem is... Bementem még egy útba eső üzletbe, vettem két harisnyát (a gyerekeknek persze:) ), egy rózsaszínt (inkább magenta) és egy kéket. Mind a kettő mintás, jól néznek ki. :) Utána jöttem is.
Gyorsan előkészültünk a fürdéshez, rendben lezajlott az esti rutin.
Igen, a legújabb része is, ami most azt jelenti, hogy Livike a hordozóban van.
Épp néztem a Jóban rosszban-t amikor már nagyon úgy tűnt, hogy nem akar aludni... A kajáját megette, de magyarázott folyamatosan, a tévét is alig hallottam Tőle :)
A végére már sírásba ment át a dolog, így beletettem, hogy hintáztassa el magát.
Most csend van - nem hallom a kopogást - valószínűleg elaludt a KicsiLány :)

Délután egyébként voltak vendégeink is, Papa unokatestvére a két fiával és azok barátnőivel. Mondanom se kell, hogy Livike félt, amikor bejöttek majdnem mindannyian egyszerre. Szegényke, úgy visított.... Levi szépen elvolt, bár Ő se volt olyan közvetlen, mint szokott, de azért a végére egy-két mosolyt is eleresztett már. :) Livi meg tisztes távolból, kizárólag kézben vagy ölben (csak Mama vagy én foghattuk) tartózkodva méregette a vendégeket... :)

Kajára visszatérve, szerintem újból el fogom kezdeni sk csinálni az ebéjüket. Max a sütőtököt kihagyjuk, ugyebár valószínűleg köze volt Levi fenék kipirosodásához....
Vagy felesbe csinálom, hogy mondjuk egy üveg bébiételt kettéveszek és teszek hozzá hazait... mert lehet, hogy most nem nagyon ennék meg a nem gyári kaját. Na meg szoktatni kellene őket a hazai ízekhez, mert pár hónap múlva már elvileg azt kellene enniük amit nekünk.. (majdnem azt..:)   ) Egyelőre Levi pl öklendezik ha talál egy kis darabos részt a gyümölcsben, nem lesz ez így jó, szoknia kellene a darabosat is.

Na befejezem, majd holnap jelentkezem... Remélem többet alszunk, vagy tovább, mint tegnap éjjel... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)