2009. december 14., hétfő

Ez történt ma :)

Több minden is volt amit le szeretnék írni a mai nappal kapcsolatban, remélem lesz is rá időm, mert ma még csak most (18:40) jutottam a gép elé, de lassan fürdés idő van, előtte játék, fürdés után az alvástól függ, hogy tudok-e írni vagy sem. Ha nem, akkor majd megírom holnap, nagy ügy.
(Hmm.. ennyi idő alatt már leírhattam volna egy dolgot legalább :)))   )

A tegnapi nap további része jól telt, Apa is hazaért 17 óra körül, játszogattunk, fürdettünk, megették a kajájukat és aludtak. Reggelig! :) Nem kellett felkelni egyikőjükhöz sem. :)
Reggel 7:30-kor viszont már kellett, de nem is csodálkoztam, hogy már éhesek lettek addigra.
8 óra után megkapták a kajájukat, utána előkészítettem a gyümölcsöt is, jobban szeretem, ha nem kell vele kapkodni.

9 óra körül épp Levit tettem tisztába, mikor csörgött a telefonom, a védőnő hívott, hogy itthon vagyunk-e, mert itt van a kapuban.
Na mondom OK, mindjárt megyek, csak Levit be kell fejeznem, nem hagyhatom félbe a tisztába tevést.. Jó, vár..
Na akkor gyorsan Apának ébresztő, bár már fent volt, a telefonra felébredt, meg nem is aludt már annyira, csak inkább pihent, napok óta most tudott volna kicsit tovább ágyban maradni, erre most se jött össze. Gyors ágyazás, kapkodva rendrakás.. Én nem értem, folyton pakolok, aztán ha hirtelen szétnézek mindig van valami valahol.... sőt, mindenhol van valami aminek nem ott kellene lennie. Minek pakolok akkor? :)
Na mindegy, nem volt vészes a rendetlenség, csak jobban szeretem, ha szól előre, hogy mikor jön. Tudom, ezt direkt csinálják, hogy ne tudjon rákészülni az ember, hogy váratlanul betoppannak. Tényleg váratlan volt, mert hétfőn és eleve "korán" még sose jött. Szokott előtte való nap, vagy legalább 1 órahosszával előtte szólni. Egyébként se sűrűn jön, utoljára 3 és fél hónapja volt itt, mi voltunk másfél hónapja a rendelőben mérésen.
Jövő hónapban menjünk majd súly és hosszmérésre. Jó, majd ha nem lesz influenzajárvány... (ezt nem mondtam:)  )

Kérdezte miket csinálnak már, mászás, kúszás? Hát kúszásféle, de nem az igazi.. hencsergés, szóval eljutnak mindenhova...
Erre azt mondta, hogy van itt a városban gyógytornász, (Dévény módszerrel dolgozik) vigyük el Őket, mert ilyen korban már kellene ezeket csinálni. Mondtam, hogy tudom, hogy kellene, de szerintem fogják is mostmár hamarosan, meg hogy ha már nyáron lekerültek volna a földre, nem csak november elejétől, akkor már rég csinálnák, mert azóta sokat fejlődött a mozgásuk. Szomorú voltam, mert el szerettem volna kerülni, hogy tornára kelljen hordani Őket.... Livike is majdnem sírva fakadt az ölemben, persze nem emiatt, mondtam is, hogy hát igen, rossz hírt hallott, azért. :) Erre mondta a védőnő, hogy dehogy rossz az, higgyem el, minden harmadik gyereket hordanak gyógytornára. Naja.. én nem szeretném, ha Ők benne lennének ebben a csoportban.
Persze ha muszáj akkor visszük, de azért két gyerekkel nem egyszerű a kimozdulás....
Megvárjuk a január elejét, ha akkor se csinálnak még semmi szükséges mozgást akkor menni kell, nincs mese..
Azt mondják az első vizsgálat kb 45 perc, akkor jól átmozgatják mindenhol, és fáj is, sírnak is nagyon. :( Utána ha kiderül hogy mi van, akkor előírják, hogy mennyi kezelésre kell még visszahordani a gyerekeket, és azt is hogy otthon mit kell tornázniuk. A védőnő szerint ha mégis úgy alakul, hog el kell mennünk, akkor is szerinte nem kell majd nagyon sok alkalommal menni, mert úgy látja hogy szépen mozognak, csak a korukhoz képest ez már kevés. Hiába koraszülöttek ... Mások is azok, ugyanannyi idővel jöttek előbb mint MI, mégis már másznak, állnak, lépegetnek. Szóval én is tudom, hogy többet kellene már csinálniuk. Nagyon bízom benne, hogy turbó üzemmódra kapcsolnak, és januárra produkálnak már valamit! A kora.ellenőrzésre is akkor kell menni, ott is elvárják már, hogy vagy ülni, vagy állni kell addigra. Hmm... Bele kell húzni!

Az ételekkel is jól bekavarodtunk. Állítólag mostanában kaptak valami ajánlást, hogy már be lehet vezetni a lisztet, tejterméket 6 hónapos kortól... Ez jó. Eddig az volt, hogy 1 éves kor alatt nem lehet ilyeneket. A védőnő is mondta, hogy ő is bele van kavarodva, mert ez új dolog. 9 és fél hónaposan egyébként azt mondja már el lehet kezdeni a joghurtot, (Aktíviát, nem is valami gyerekeknek valót egyből tehéntejeset! Nem értem!) sajtot, főtt tojás sárgáját, túrót, ezeket mind először főzelékbe majd utána kaphatják külön is. Egyszerre egy félét, de hát ezt tudjuk. Mindig így kell, hogy ha baja lesz akkor tudjuk, hogy mitől.
Adjunk zsömle belét megkenve margarinnal vagy vajjal (??) rá virslit (???) kis falatkákba.
Hát mondom Levi még a kis gyümölcsdaraboktól is öklendezik, hogy enné meg a darabos kaját? Azt mondta erre, hogy higgyem el, meg fogja enni, a főzelékben nem eszik meg sokan a darabkákat, de így falatkákban meg igen.
Kérdeztem, hogy pont virslit adjunk, ami köztudott, hogy minden csúnyaság van benne? (úgy mint a párizsiban meg a májkrémben....) mondta, hogy lehet adni, nem a legolcsóbb Tescosat kell venni hanem drágát.. Hát mondom mi se azt esszük, ha eszünk akkor próbálunk normális virslit venni, a gyerekeknek se adnék rossz minőségűt, csak meglepődtem, hogy pont azzal kezdjük.
Na meg a főzeléket is úgy gondolja gazdaságosabb is, meg táplálóbb is, ha újra magam csinálom. A gyáriban kevés a hús meg minden.
Persze ahogy Apa bejött, egyből mondta neki a védőnő, hogy na akkor majd Ő főzzön (tudja, hogy szakács:) ) le is lehet fagyasztani a főzelékeket kis adagokban, csináljon mindenféle finomságot, hogy csak elő kelljen venni...
Kicsit rosszul esett, hogy nem nézte ki belőlem, hogy meg tudom csinálni a gyerekeknek a főzelékeket. :((
Ami még új az étkezésben, hogy simán pirított, lehetőleg teljes kiőrlésű liszttel lehet már sűríteni, ha kész a kaja akkor lehet bele olíva olajat tenni egy kis kanállal.
Tojás sárgája jól megfőzve mehet bele, fehérje még nem.
Túró natúron, később gyümölccsel.
Sajt reszelve. Zöld fűszerek mehetnek, só nem, cukor nem.
Hmm... Egyébként nem azért írom ilyen részletesen, mert annyira érdekes, jobban csak magamnak, hogy ne felejtsem el.
A blog lett a noteszem is. :))

November 30-án betelt a füzet amibe naponta írtam a gyerekek evését meg ilyesmit, nem kezdtem újat. Van, de úgy gondoltam az evést már tudom követni, súlyt se mérek minden nap, ha valami fontos van (ne adj' Isten betegek és gyógyszer kell) azt meg majd beleírom.
A többi meg úgyis itt van a blogban. :)

Van friss (tegnapi) súlyadatunk is, el is felejtettem tegnap leírni:
Livike: 7290 gramm, Levike: 8240 gramm.
Majdnem 1 kg a különbség.
Erre azt mondta a védőnő, hogy nem baj. Livike ilyen kis törékeny kislányka lesz. Én se vagyok nagy, mit várok. Hát azt, hogy Ő legyen legalább korának megfelelő súlyú.

A következő téma a kiságy leeresztése volt. Mert már félő, hogy kiesnek belőle. Levikének épp PONT AKKOR kellett úgy kinyújtóznia és kukucskálnia a rács fölött, hogy a kezével is a rács tetejét fogta. :) Tehát a következő lépés már az lett volna, hogy fel is húzza magát és rossz esetben kiesik. Na ezt elkerülendő miután elment a védőnő gyorsan le is tettük a kiságyak alját, rögtön két fokozattal, a legalsóra tettük, ne kelljen egy hónap múlva megint csavarozgatni, mert nem olyan egyszerű változtatgatni az ágy aljának a helyét.
Egyébként kb 3 hete készülünk rá, csak mindig elmaradt. Hát most gyorsan megcsináltuk, nincs vele gond tovább.
Igaz, így a zenélő forgót nem érik el..... mert az maradt fent, Livike meg lent fekszik.. Olyan furcsa egyébként, úgy elvesznek az ágyakban.. pedig nem lett nagyobb, csak mélyebb. :)

Délelőtt épp Apával etettük a gyerekeket a gyümölccsel, amikor megérkeztek unokatesómék, aki legkisebb fiának Petikének én vagyok a keresztanyja. :)
Jöttek más ügyben Szolnokra, és hozzánk is beugrottak egy kicsit. :)
Megkaptuk az első karácsonyi ajándékokat! :)
Ruhákat, játékokat, bébikaját, csokit. Na, a csokit azt mi kaptuk... :))
Mivel már sokszor volt róla szó, csak épp konkretizálva nem lett, megbeszéltük, hogy Levikének Andi lesz a keresztanyja. :) Most akkor oda-vissza vagyunk keresztanyák... :))
Meg volt a választás lehetősége, hogy melyikőjüket szeretné, hát nehéz volt, mert mindkettő ugyanolyan kedves a szívének, de a végén Levike lett. A másik keresztanya majd Apa húga lesz, Neki is mindegy volt hogy "ki jut", Neki már van egy Levente fia, ezért is gondoltuk, hogy akkor majd Livike lesz a keresztlánya.:)
Azért Livike nagyon édes volt amikor viccesen kérdezgettük, hogy Na, ki szeretne lenni? Erre Livike felemelte a kezét, és mintha mondta volna, hogy: Én! :)
Mégsem Ő lett, de nem hiszem, hogy értenének ebből valamit is.. csupán véletlenül jött így ki Livike "beszólása" Egyébként is akkor kezdett már feloldódni, az elején még félt is..! Utána már odahencsergett Andi ölébe, meg kezdett volna már magyarázgatni is, csak sajnos el kellett menniük, mert időre kellett menni.
Még egyszer köszönjük szépen a sok ajándékot! :)))

Ezután Levike elaludt a kiságyban miután tisztába tettem, pedig meg kellett volna még ennie a gyümölcs maradékát, amit félbe hagytunk....
Livikét felöltöztettük és ment is ki a babakocsiba, Levi is csatlakozott, mert közben felébredt. :) 1 órahosszát voltak kint, elég is volt ez ebben a hidegben.
A védőnő szerint fél óra is elég. Naja.. de ha elalszanak? Ha behozom a babakocsit akkor is felébrednek.
Erre azt mondta, hogy nem kell hogy aludjanak. De mondom ott tudnak olyan jó nagyokat aludni! Erre már nem mondott semmit. :)

A főzeléket 14 óra körül ették meg, persze már rég bent voltak a szobában, játszottam Velük. :) Mama jött segíteni etetni. (Apa megint délre ment dolgozni....)
Livike szépen megette a maga kis kajáját, Levike is ette, de megint kezdett öklendezni tőle. Mintha a kanál zavarná, már arra gondoltunk! Hoztam másik kanalat, azzal kicsit jobban ette, de nagyon sokáig tartott. Egyébként a gyümölcs maradékához tettem hozzá a főzelékt, elvileg illett hozzá, mégsem ízlett. Csináltam grízt, hátha az jobban megy, ahoz lett a másik kanál is, végül megette, de nagyon sokára, lassan, és néha ugyanúgy öklendezve.
Nem tudom mi lesz ezzel a gyerekkel! :( Vagy valami baj van a gyomrával, hogy nem bír bizonyos kajákat, vagy beteg lesz, nem tudom. :((
Evés után játszottunk, utána csak játszoTTAK Mamával, mert én elmentem a gyógyszertárba, előtte a kisboltba, utána a Sparba is, Összesen volt kb egy óra, pedig haza is jöttem közben, - ellentétes irányba van a kisbolt a másik kettővel :))
addigra elaludtak éppen.
Gyorsan megebédeltünk, (reggeliztünk és vacsoráztunk is:)  ) utána kivasaltam a ruhákat meg a pelenkákat, amire tegnap nem jutott időm, utána elkezdtem ide írni, de természetesen abba kellett hagynom nem sokkal később.
Szép is lenne, ha három és fél órán át írtam volna ennyit - folyamatosan. :)))

Mivel majdnem 19 óra volt amikor felébredtek a délutáni alvásból, így 20:40-kor fürdettünk, hogy jól lefáradjanak. Álmos is volt már mindkettő, főleg Livi, erre most mit hallok? Berreg, gurgulázik, dumál, de nem alszik! HuncutKicsiLány :))))
Szerintem hamarosan kiteszem a hordozóba, ma úgyse sokat volt benne. :)
Megyek is, mert még Levit is felsikongatja....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)