2009. december 24., csütörtök

Boldog Karácsonyt kívánunk! :)

Ez a nap is eljött, a nap nagy része ugyanúgy telt a gyerekek szemszögéből - végülis az enyéből is - nézve, mint máskor.
A délután második felétől volt csak eltérés, remélhetőleg a sok új élmény megtette a hatását pozitív értelemben, és éjszaka végig alvás lesz. :) Aztán majd kiderül.... :)

Tegnap éjjel végig aludtak! Livike volt fent 4 óra körül, kicsit sírdogált, de csak kb 2 percig és nem is nagyon, odamentem, betakargattam, aludt is tovább... Nem kellett kaja, lehet, hogy csak valami rosszat álmodott, vagy valamire felébredt....

Reggel 7:30-kor viszont már felébredt rendesen, vidáman, dumálva, nevetve nézett rám, mikor úgy döntöttem, hogy most már fel kellene kelni, amíg jó kedve van és nem kezd el sírni, mert akkor nem fog jól indulni a nap.
Úgy is lett, Levi szokás szerint kicsit később ébredt, de mire oda jutottam, hogy most már öltöztetés és kaja, addigra felébredt a Legény is. :)

Ma kicsit később pakoltam le a játszós placcot, mert jól eltelt az idő, mindent egyszerre akartam csinálni, takarítani, gyümölcsöt készíteni, Apának segíteni a főzésben, bár nem nagyon kell Neki segítség, csak mindig jött, hogy most még ezt meg azt vigyem már ki, de amúgy megcsinál Ő mindent... Régebben volt időm segíteni - még a gyerekek születése előtt - mosogatni meg esetleg a keze alá dolgozni, mostanában erre elég kevés példa van, de megcsinálja azt a részét is. :)
Így is szinte egész nap, mindig főtt valami...
Húsleves, -bár az holnapra lesz - halászlé, sült kacsa simán és káposztás tésztával töltött is, akkor a köretek: hagymás tört krumpli és dinsztelt káposzta.
Mama is főzött párhuzamosan szintén több napra: hurka-kolbász, töltött káposzta, meg ott is volt egy fél kacsasült. :)
Győzzük megenni! Pedig nem jött most vendégség, csak a Mama, vagyis a Dédimama, a szokásos családi összejövetel nem volt meg, mert unokatesómék nem jöttek betegség miatt.
Így végülis öten vagyunk plusz a gyerekek.

Délelőtt a gyümölcsöt egyedül etettem meg, szépen, ügyesen ették.
A végére már nagyon álmosak voltak, amíg csináltam az alváshoz szükséges tápszert mind a ketten torkuk szakadtából ordítottak. Ezt nagyon nehezen tudom elviselni... :( De utána csend volt és nyugalom, kb fél óráig, ugyanis csak addig aludtak.
Levike aludt volna még, csak Livike felkiabálta.... A KicsiLány ma is hozta a formáját, egész nap nyűgöske volt. :(

A nagytakarítás persze elmaradt, de majd valamelyik nap azért megejtem az ablakpucolás-függönymosás akciót is, legalább az új évbe tisztán menjünk át. :)

Az ebédet is megpróbáltam egyedül odaadni, sk készített sárgarépa-krumpli-csirkehusi plusz egy kis húsleves hígításnak volt a menü.
Livivel kezdtem, ette is egy darabig szépen, utána kapkodott, a szájába meg a kanálba nyúlkált, sírt, összekente magát, stb..
Mentem segítségért.. Apa épp tudott jönni, nem volt semmi olyan kaja épp folyamatban, aminél ott kellett lennie, Ő meg tudta etetni a Lányt.
Én etettem Levit, persze fintorgott, meg próbált öklendezni is, mert előfordult egy-egy darabka is, de majdcsak megszokja, muszáj lesz. Nem ette meg mindet a tálból, de elég jól fogyott, nem erőltettem már bele a végét, nem akartam, hogy az öklendezésnek eredménye is legyen.

Ebéd után nem volt alvás, hiába kaptak tápszert egy óra múlva, valamennyit ettek belőle, de nem aludtak.

Közben feldíszítettük a kis karácsonyfánkat, nem tettünk rá csak két égősort, meg ezüst hosszú akármit... nem az a szálas, hanem ami vastagabb, nem tudom mi a neve.. :))
Mindenesetre jól néz ki így, égő van rajta bőven, mert kettőt is rátett Apa, így nagyon szép amikor világít, meg villog, meg ugye van 8 programja ezeknek a világítós cuccoknak.
Máskor ez fent szokott lenni körben a falon, de most oda nem tettünk, ment a fára mind a kettő. :) Aranyos, takaros lett. Fénykép még nincs, majd csinálok róla és teszek fel. :)
Én ma egyébként se fényképeztem odabent sem, majd holnap Mama gépéről letöltöm és majd abból teszek fel, meg majd a vidókból is próbálok, csak azt még meg kell tanulni kezelni, gondolom letöltés után lehet vágni meg ilyesmi, nem telepítettem még a kamerához kapott szoftvereket a gépre.

17 óra után megvacsoráztunk, Livike közben elaludt a hordozóban, az egész ajándékozást végig aludta szinte. :)
Mamáéktól kaptak egy hatalmas macit, Levi birkózott is vele már egy jó nagyot, Livike még tartózkodóbb, de majd biztos Ő is jobban fog közeledni idővel. Nem fél tőle, csak nem szeret hozzáérni... pedig puha, jó tapintású, mégis idegenkedik tőle.
Kaptak még pelust, bébikaját, persze a négy csomag habtapit, plusz még kettőt amit Apa vett, úgyhogy most már van 60 db. :)) Két csomagot össze is raktunk még este odabent, Livike úgy kúszik rajta, hogy győzzük utolérni!
Mert természetesen rögtön lefelé vette az irányt, számítógép kábel, papucs, asztal alja, szőnyeg széle volt a cél, nem a habtapin maradás és a macival birkózás. :))))
Úgy láttam Mamáék örültek a mi ajándékainknak is, ez azért jó érzés.... :)

19:40-kor jöttünk ki, mert már nagyon álmosak és nyűgösek voltak, de végülis az már fürdés idő is volt, nem is csodálkoztunk rajta.
Gyorsan megfürdettük Őket, elpakolásztunk, azóta Livike ébredt meg az előbb, nem tudom mi baja volt, mert sírt olyan félősen-visítósan, megsimogattam, akkor abbahagyta, utána újra elkezdte, épp elővettem a hordozót, hogy beleteszem hintázni, erre oldalra fordult és azóta is alszik. :) Csak így maradjon a helyzet reggelig! :)

Lassan megyek én is, holnap még itthon van Apa is, de utána már mennie kell dolgozni. Pont a névnapján már nem lesz szabad, dehát ennek is örülhetünk, hogy egyben megkapott három napot! :)

Egyelőre ennyi.... Remélem holnap tudok jönni a képekkel meg a vidókkal, igyekszem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)