2009. december 28., hétfő

Ez történt tegnap (és ma eddig) :)

Sorozatok elején szokott lenni valami hasonló szöveg, amikor bemutatják, hogy az előző részben mi volt. :) Jobb ötletem nem volt címnek, mert konkrét esemény nem történt, csak a szokásos, kicsit változatosabban, hogy ne legyen annyira unalmas. Mert bármit rá lehet mondani a jelenlegi életünkre, csak azt nem, hogy unalmas, vagy egyhangú. A gyerekek gondoskodnak róla, hogy ne legyen az. Minden nap van valami új, de még ha látszólag ugyanazt csinálják is, az is mindig más. Na jó. Eléggé belekavarodtam már, lépjünk tovább. :))

Tegnap uzsonnára tejpépet kaptak a gyerkőcök, el is fogyott, nézegettem már, hogy házilag hogy lehetne ilyesmit gyártani, abban csak nem lenne annyi minden ami nem éppen odavaló, mint a boltiban. Pl a cukor, tojás, tej...
A tejjel mondjuk tényleg bajban vagyok, mert az van ugye, hogy 1 éves korig NE adjunk tehén, vagy bármi más állati eredetű tejet. Kecske tejet sem, akármennyire is mondják sokan, hogy márpedig az jó.
Közben a neten recepteket olvasgatva csomó helyen azt olvasom, hogy már 5-6 hónapos babáknak is főznek tejjel, készítenek kását meg gríz-félét, meg ebédet is tejjel, vajjal, tojással. Nem az, hogy megfőzni keményre a tojás SÁRGÁJÁT mint ahogy nekem a védőnő mondta, hanem belefőzik az egészet....
Akkor a gríz, vagyis a hagyományos búzadara a másik, hogy azt lehet-e. Mert gondoltam rá, hogy megfőzöm vízben, mint a tejbegrízt, csak ez jobb híján vízbegríz :) és a végén teszek bele valamennyi tápszert, hogy mégis ne csak simán legyen.
Erre itt is megoszló vélemények vannak, hogy nem lehet mert glutén, meg stb. a másik meg azt mondja, hogy simán lehet, max ha van a családban lisztérzékeny akkor ne. Na igazodjon el az ember... Jogos kérdés az is, hogy akkor a gyári tejpépekben meg grízekben miért van minden olyan anyag amit úgy gondolunk hogy nem lehet, főleg 6 hónapos kortól. Erre valaki azt írta, hogy mert az x cég az mégis csak a haszonból él, az a lényeg, hogy vegyék a termékeiket, stb. Hát azért egy babáknak gyártó cégtől már elvárhatnánk, hogy tényleg olyan anyagokból álljanak a termékeik, amelyeket biztosan és minden ellenérzés nélkül odaadhat az ember a gyerekének... De ez a világ sajnos nem ilyen. :(
Csak így nagyon nehéz eligazodni, hogy házilag is mit adhatunk, és mit nem.

Nna.. kinyavalyogtam magam.
A tegnap estéről még annyit, hogy szokás szerint Livike nagyon álmos volt már, így 19:15-kor meg kellet fürdetni Őket.
Mégis, 20:30-kor a hordozóban kötött ki a Lány, mert nem volt hajlandó elaludni. Nem tudom miért, mert már szétdörzsölte a szemét, arcát, mindenét, mégse aludt el.
A hordozóban is elég nyugtalan volt, többször felébredt, hintázott, aludt tovább.
Végül éjfélkor tettem a helyére mert addig minden kísérletemnél felébredt az ágyában és újra ki kellett venni.

Apa is éjfél előtt kicsivel ért haza a munkából, miért ne 23 óra előtt esne még be egy 4 fős társaság, akik ráadásul 21:30-ra voltak bejelentkezve. Így is 20 óra után már ott unatkoztak, mert nem volt vendég, mivel máskor ilyenkor már be szoktak vasárnap zárni, ha nincs rendezvény, így más vendég egyáltalán nem volt már este. Örültek nagyon a csúszás miatt. De csak vége lett egyszer. :)

Éjfél után ahogy lefeküdtünk, Levi épp akkor ébredt fel.
Na mondom ez jó lesz..... Mivel az esti kajáját egyikőjük sem ette meg, így csináltam Levinek egy keveset, azt megette és el is aludt. Végre.
Utána már csak reggel 6-kor volt a következő ébredés, mégpedig a KicsiLány lett éhes, ja azt elfelejtettem, hogy éjfélkor Ő is kapott kaját mert természetesen felébredt Levi sírására.
6 órakor Livi kapott megint egy keveset, Levi felébredt ugyan, de vissza is aludt, úgyhogy nem kellett kaja.
Legközelebb 7:40-kor ébredtünk, akkor már végleg.. :)

A gyümölcsöt 11 órakor ették meg, vagyis fél12-re végeztünk, utána ki is tettük Őket a babakocsiba, mert nagyon szépen süt a nap, hadd levegőzzenek.
Meleg nincs, de mit is várunk december végén.... a nap viszont száz ágra süt. :) Ez is fura, meg azért az is, hogy nincs mínusz, magyarul azért annyira nincs hideg, mint ilyenkor lenni szokott.

Egyelőre ennyi, majd jövök még ha tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)