2009. december 23., szerda

Még egy nap és itt a Karácsony!

Vagyis a Szent Este, de én már azt is bele szoktam számolni a Karácsonyba. :)
Végülis akkor este történik a legérdekesebb dolog, legalábbis gyerekként mindig azt a "részt" szerettem a legjobban, amikor mindenki átadta az ajándékokat, kibontottunk és örültünk.
Melyik gyerek, de melyik felnőtt ne szeretné ezt? :)
És nem kellett hozzá Jézuska-tudat meg ilyenek, ha tisztába voltunk vele, hogy melyik dolog kitől van, úgy is nagyon jó volt.

Azt hiszem van még egy-két évem arra, hogy a gyerekek is értékeljék, értsék ezt a Karácsony dolgot, és további pár év amikor még el lehet hitetni, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat meg a karácsonyfát.... :)

Úgy gondolom már megvan minden ajándéknak való amit kigondoltam, úgy döntöttem, hogy a csomagolással se fogok vacakolni, mivel normális csomagolópapírt nem találtam.
Marad a jól eltett tavalyi vagy azelőtti néhány ajándékszatyor... :)
Mert újat azt se kaptam.
Mondjuk sok helyen nem jártam ma, csak a CBA-ban.
Délelőtt a kisboltban meg a gyógyszertárban, de ezeken a helyeken alapból nincs ilyesmi, a CBA-ban meg csúnya papír volt, szatyor meg egyáltalán
Meg időm se volt nagyon nézelődni, még azt se vettem meg amiért mentem, mert közben Papa telefonált, hogy akkor most lenne ideje, hogy kimenjünk a Media Marktba, ahol meg tudom venni a már egy ideje kinézett videokamerát. Mert azt én már rég szerettem volna megvenni, de kellett Papa hozzá, hogy megnézze, segítsen dönteni, gép paraméterei, stb... csak jobban ért hozzá, mint én.
Meg ilyen téren (is:)) ) eléggé el vagyok maradva azt hiszem a korosztályomtól, hogy én régebben soha nem vettem semmit egyedül magamnak. Még nagyon ruhát sem, bár azt azért pár éve már veszek :) de műszaki cikket azt végképp nem.
Így most megvan magamnak a karácsonyi ajándékom... meg persze Apától közösen, azt mondta úgyse tud nekem mit venni, majd ebbe beszáll... Hát jó, szálljon.
Jódarabig nem fogok venni semmit, bár akkor se nagyon szaporodik a pénzecske, inkább fogy. Mi lenne, ha folyton költekeznék??
Nem költök márkás ruhákra, cipőkre, kenceficékre, fodrászra is fél évben egyszer, (látszik is:D) szóval nem tudom akkor mi lenne a "kasszánkkal" ha úgy "élnék" mint sokan....
Mondjuk szerintem akinek két kicsi gyereke van, főleg ha ikrek, az nem az előbb leírt módon költekezik. :) Ez nem azt jelenti persze, hogy teljesen hanyagolja el az ember magát... Igaz, sok motiváció nincsen rá, hogy másképp legyen, hisz' nem megyek sehova, de az utcán azért nem melegítőben járok... :) És a gyerekek megléte előtt se nagyon költöttem a felsorolt dolgokra... viszont a gyerekekre sem, így maradhatott több pénz, mint most.
Nah...  ezt most miért is írtam? Nem vagyok anyagias, csak sajnálom a pénzt, ha ki kell adni, főleg ha magamra:) De ezt úgy veszem, hogy a kamera az közös dolog, videózik azzal más is, és többek között a gyerekeknek lesz majd jó annakidején, ha visszanézhetik mostani és jövőbeli önmagukat. :)

A karácsonyról és az ajándékokról még annyit szeretnék mondani, hogy hiába vagyok annyi amennyi, a szüleimnek akkor is a gyerekük leszek, ha már nekem is vannak gyerekeim. Egy picit újra gyerek lehetek, ha máskor nem, legalább ilyenkor.....
És igen, tudok örülni mindennek, nem az számít, hogy mit kapok, ha egy csoki annak is örülök.... De főleg azt szeretem, hogy a karácsony előtti időben feszültséggel teli ajándékvadászat után láthatok egy kis örömöt az Ő arcukon is.. Még akkor is, ha tudom, hogy igazi meglepetést nem tudok okozni, talán most kapnak olyat amit nem sejtenek, kis dolog, talán nem is annyira hasznos, de nem csak a szokásos "ami mindig kell" kategória, mert általában úgy ajándékozok, egyéb ötlet híján. Most lesz más is, és én kíváncsian várom a hatást... :)

És akkor egy kis szokásos napi leírás, hogy mi is volt itt tegnap éjjel meg ma... :)
Mert ez a blog elvileg a gyerekekről szól, errefel mostanában sok olyanról is, ami nem közvetlen velük kapcsolatos, nem akarok átmenni egoblogba.... :)))
Olyat sose írtam. Magamnak naplót igen, 5 éven át gépen, minden nap leírtam mi történt aznap, de főleg az épp aktuális szerelmi nyavalygásaimmal és depizésemmel volt tele... :) Na de ez tényleg nem ide való :D

Tehát akkor: kattintás után mert már nagyon hosszú lesz...:)
Tegnap este Livike a hordozóban kötött ki, mert nem aludt sokáig az ágyában.
Ott se maradt, így kapott egy kis kaját és a helyén aludt el végül, nagyon nyűgöske volt egész este, éjjel, meg még ma egész nap is. :(
Éjszaka 2:15-kor ébredt fel legközelebb, olyankor olyan mérges vagyok, mert alig aludtam, és kelhettem fel, és ugye a fázás, álmosság, stb... Livikének 60 ml kajacsinálás és alvás.
Következő ébredés 4:30, akkor mindketten sírtak, mindkettő pelusa totál tele, szerencsére csak "kis dologgal", gyors csere, Levinek 150, Livinek 120 ml kaja és alvás.
Reggelig! 8:15-kor azért keltem fel, mert féltem, hogy hatalmas csúszásban leszünk, ha nem kezdünk bele a napba, meg ha hirtelen felébrednek majd nagyon sírni fognak, mittudomén. Alhattam volna 8:40-ig is, mert akkor ébredtek a gyerkőcök. :)
Addigra készen voltam a kajájukkal, én is elkészültem, a kávé is, minden, csak Rájuk vártam, hogy felébredjenek! :)

Ették már meg máskor is 9 óra körül a reggelit, nem volt ez vészes, csak furcsa! :)
A gyümölcsöt 11 órakor ették meg, utána kitettük a levegőre Őket mert jó idő volt, sütött a nap, egész meleg volt. Kb 10 percig. Utána elkezdett esni az eső:( Csak kicsit, de épp annyira, hogy be kellett hozni a gyerekeket, meg Livikét amúgy is be kellett, mert nem maradt. Már akkor is nyűglődött a KicsiLány...
Én közben megjártam először a gyógyszertárat (még a gyümievés előtt, tápszert váltottam ki) utána a kisboltot is.

14 óra előtt kicsivel megették az ebédet is, ügyesen, szépen, mindig így kellene!
15 óra elmúlt mire el tudtam indulni a városba, bár ahogy említettem a CBA-ig jutottam el, egy ajándéknak valót sikerült még beszereznem, majdcsak meglesz már minden lassan amit szerettem volna....
Utána hívott Papa és mentünk a Media Marktba, utána még az Interspárba is, ott is vettünk még dolgokat amiket kocsival könnyebb elhozni mint gyalog vagy biciklivel, pl a krumpli meg az alma nagyobb tételben... Hát ott is lett volna néznivaló, de Papa nélkül lett volna jó, mert még Neki szeretnék valamit ami ott biztos, hogy van... De kicsi rá az esély, hogy holnap eljutok még egyszer... Na de úgy vagyok most már vele, hogy senki nem marad üres kézzel, ennyi van, ennyit kapnak. :))

Amíg odavoltunk Apa volt a gyerekekkel, hát elmondása szerint  nyűgösek voltak, felváltva sírtak, és felváltva is aludtak fél-fél órát. Hát az biztos, hogy amikor hazajöttünk, Livike úgy sírt, keservesen, fájón, hogy már az udvarról hallottam.... Szegény KicsiLány... sehogy nem volt jó Neki... Jönne a harmadik foga? Vagy mi baja lehet mostanában? Fájhatott a hasa is, mert nagyon pukizgatott. Meg is lett az eredménye, mert kb 10 perc múlva elég volt a közelébe mennem, hogy tudjam, itt bizony csomag van! :)
A nyűglődés mondjuk utána se nagyon szűnt meg, nem volt éhes, mert a tápszer legalábbis nem kellett. Az Apa által (saját magának és Mamáéknak vacsorára) csinált kelkáposzta főzelékből az összetört krumpli és káposzta darabkák viszont ízlettek! :) Mondtam, hogy ne adjon, mert ilyet még nem szabad, legalábbis így nem, hogy fűszeres, de most azt se tudom, hogy kelkáposztát lehet-e már, majd megnézem, mindenesetre eddig még nem kaptak. Apa szerint ha tököt lehet, akkor már ezt is. Hát nem tudom, amíg nem nézem meg nem mondok rá semmit. Mindenesetre Livikének ízlett, villával összetörve, persze keveset kapott.... Mama szokta mondani, hogy Livi az apja "belét" örökölte, Levi meg az enyémet, mert én válogatós vagyok, sok mindent nem szeretek, na azért nem öklendezek meg nem hányok, de nem is eszem meg azt amit nem akarok, nem szeretek, vagy csak úgy gondolom, hogy nem szeretem! :) Apa meg mindent szeret, azt hiszem talán a tojásos krumplit meg a finomfőzeléket nem, minden egyéb mehet. :))
Meglátjuk LiviLány hogy alszik az éjszaka, remélem ennyi kicsi káposzta nem ártott meg Neki. Krumpli több volt benne.
Mindenesetre a következő fél órában elvolt sírás nélkül... játszottak Levivel, amíg én pakoltam, készültem a fürdéshez, stb.
Lehet, hogy mégis éhes volt, csak nem a tápszerre... de tejpépet nem akartam adni, hátha az volt a baj éjjel..

20:20-kor fürdettünk, lehet, hogy tudjuk tolni a fürdetési időt? Levi így is olyan sajtkukac volt, hogy a végén már a nevetéstől majdnem elejtettem, mert azt csinálta, hogy fogtam pucéran (Ő volt meztelen, nem én!:) )és akkor is csinálta ezt a keze-lába jár ritmusosan, amit a földön is szokott.. namost függőlegesben ez valami hullámzó mozgást eredményez, majd' kiugrott a kezemből, közben röhögött, szóval elvolt.... Még fürdés után a pelenkázón is folytatta, úgy kellett már Apa segítsége, hogy valahogy kösse már le a figyelmét, hogy nyugton legyen amíg ráteszem a pelust meg felöltöztetem... Na persze meglátta a kaját, azt a szem kimeresztést, meg hisztizést amit levágott! :)) Örültem, hogy végre kész lettem vele és letehettem a helyére. Majdnem az orrába tette a cumit, annyira sietett enni, szinte kikapta a kezemből.... :)))

Azóta nyugi van.
Még.
Meddig?:)

Majd megírom...
Mikor?
Nem tudom..
Lehet, hogy holnap nem tudok jönni, bár így este már talán.
A gyerekek napirendjéhez kell igazodnunk a karácsonnyal is...
Nem akkor eszünk, ajándékozunk, beszélgetünk, stb amikor akarunk vagy amikor szoktunk, hanem amikor ENGEDIK.
Vagy ha mégis, akkor nem egyszerre.
De az meg milyen már úgy....!
Mégiscsak Karácsony lesz! :)

Mindenesetre ha nem jönnék már addig:

Mindenkinek nagyon boldog ünnepeket kívánunk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)