2009. december 12., szombat

Szombat 12 - a peches nap.

Másnak a péntek 13, nekünk a mai nap sikerült eléggé pechesre.
Nincs semmi baj a gyerekekkel, nem kell aggódni.
Az Ő részükről annyi a pech, hogy Levike addig rángatta a kiságya fölötti zenélő-forgót, hogy az megadta magát. Konkrétan eltört a középső tartó elem, kb 2 cm-re a csatlakozási ponttól, ahogy a tartóba illesztenénk. Annakidején teszveszen vettem, használtan de jó állapotban. Ritka az olyan játék ezek között, amin nem plüss, hanem műanyag figurák vannak. Én műanyagosat kerestem, akkor találtam is.
Nem tudom meg lehet-e ragasztani, vagy érdemes-e, mert amilyen erővel rángatja Levi úgyis megint eltörne.
Természetesen ahány darabba szét tud esni, annyiba szét is esett. Remélem nem ütötte meg magát vele.. Sírt ugyan, amikor bementem, de nem láttam semmi sérülésnyomot Levin, meg inkább csak azért sírt hogy már nem volt mit cibálnia...
Úgyhogy ettől szerintem elbúcsúzhatunk.
Ha találok jó olcsón talán veszek még egyet, most már az se baj, ha plüss, mert tulajdonképpen minden része ép, csak azt az egy hosszú részt kellene kicserélni.
Papa majd mond rá valamit, hátha meg tudja valahogy csinálni, addig nem rendelgetek semmit.

A pechesebb történet az tulajdonképpen Papát érinti, dehát mégiscsak egy család vagyunk vagy mi. Így minket is érint. Közvetve a munkaeszközétől kell egy időre búcsút venni, meg jópár ezer forinttól, mire újra használható lesz.
Az autó.
Ilyenkor jó, hogy van még egy, mert ha nem lenne, nem tudna mivel dolgozni menni, nem csak sima munkahelyre való bejárásról van szó, hanem ezzel jár az ügyfelekhez.
(gázkészülék szerelő többek között, szóval szükséges az autó a munkához)
És hogy mi történt? Megpróbálom röviden írni, hisz' ez megint nem igazán ide való, nem a gyerekekhez kapcsolódó dolog, hacsak azt nem nézzük, hogy Nekik mentünk vásárolni többek között...:)

11 óra körül indultunk ki a MediaMarkt-Kora-Müller - és még volt terbve több -  áruházba, hogy próbáljuk beszerezni egy két dolgot így karácsony előtt. Mama maradt a gyerekekkel, nem akart tömegbe menni, csütörtökön megkapta a H1N1 elleni oltást, amivel 21 napig nem igazán mehet tömegbe, majd akkor nézik meg hogy védett-e már (fokozottan veszélyes Nála minden betegség, mivel transzplantált..) Szóval összeírtuk a listát és Papával nekiindultunk.
Tudni kell a kocsiról, hogy jóideje már csak a jobb oldali ajtón lehetett közlekedni, elromlott a központi zárja, de kulccsal se nyílt már a vezetőoldali ajtó meg a csomagtartó sem, csak a jobb oldali ajtót lehetett nyitni. De már azt is nehezen.
Az első két helyen is percekig próbálkozott, mire kinyílt, én már rögtön mondtam, hogy jöjjünk haza, nehogy ott maradjunk kint a francban. :)
Hát a harmadik helyen már nem nyílt ki. Papa ráadásul kabát nélkül, ugye az üzletekbe nem akarta bevinni, még én adtam oda a sapkámat, amivel elég érdekesen nézett ki, dehát ha nem akarta hogy lefagyjon a feje akkor jó volt az is. De az autó csak nem nyílt ki.
Szinte érezte már pedig, hogy ez lesz, - a két nehéz nyitás után - be se akart már jönni a Mülerbe, hogy menjek be egyedül, vegyem meg ami kell, Ő meg megvár a kocsiban, hogy ne kelljen bezárni. Aztán mégis úgy döntött, hogy bejön. Bezárta. Kinyitni már nem sikerült.
Hát akkor most hogy jövünk haza? Mamát nem hívhattuk, hogy jöjjön értünk, hisz' a gyerekekkel volt itthon.
Így taxival jöttünk. Csak kicsit csodálkozott a taxis, gondolom magában gondolta, hogy jól megy, hogy taxival vásárolunk.. na meg egyszál ingben és mellényben..... :) Bár aztán fel lett világosítva mikor látszott hogy nem érti mi a helyzet, hogy itt kellett hagynunk a kocsit.

Mamával visszamentek, gondolom a polgárőröknek feltűnt, hogy már mióta próbálkozik kinyitni, azt hitték fel akarja törni. Én mondtam is még amikor ott voltam én is, hogy az autótolvajok tuti ki tudnák nyitni. :) A régebbi kocsiknál meg lehetett azt csinálni, hogy bedugunk egy drótot az ajtónál az ablaküveg mellett és fel lehetett húzni a belső zárat. (ilyenre is volt annakidején példa, amikor be lett zárva a kulcs a kocsiba véletlen:)  ) Ennél ilyen nem játszott... Szóval mentek a polgárőrök, akik kihívták a rendőrséget is, mert nem hitték el hogy nem lopni akar csak a saját kocsiját akarja feltörni.
Konkrétan rendőri felügyelet mellett, betörte a hátsó ablaknál lévő kis ablakot, így tudta kinyitni és hazajönni vele.
Úgyhogy nem kis összeg lesz megcsináltatni. Már nem csak a zárat kell, szerintem az kerül nagyon sokba, azért is nem csináltatta már meg korábban, inkább kínlódott vele, aztán ugye ott az ablak is, amit ki kell cserélni.
Hát ennyi volt. Szerintem éppen elég mára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)