2011. november 30., szerda

Beszoktatás a bölcsibe (3.) és a szerdai nap eddig.

Haladjunk időrendben.
Az éjszakánk nem volt valami jó, 22:30 körül mindketten egyszerre ébredtek sírva, Livikét nagy nehezen sikerült megnyugtatnom, de Levikét nem, Mama jött át vissza altatni, végülis az volt a baja, hogy Mamát akarta, mivel Ő altatta el.
Utána Levikével már nem volt gond, Livike viszont sokszor volt fent. Éjfél körül is sírva-visítva ébredt, majd 1 óra után is, vergődött, nem igazán tudtunk rájönni, hogy mi a baja, hogy egyáltalán fent van-e... simogatásra csak méginkább vergődött, majd vagy fél óra után hirtelen éber lett, megnyugodott, vissza is tehettem a helyére.
Még volt fent vagy háromszor, kétszer Ő ébresztett engem is, hogy ki akarja fújni az orrát! 7:20 körül jött utoljára, de kint járkált már előtte is az előszobában, most nem pakolt szét semmit.
Felkeltem, hamarosan Levike is ébredt, megkapták a tejet/kakaót, kezdtük a napot.

Nem volt most annyi idő lustálkodni, 8:30 körül felöltöztettük a gyerekeket, de még korai volt indulni a bölcsibe, hiszen 9-re kellett odaérni. A végén épphogycsak odaértünk, mert Levike nem akarta felvenni a kabátját....

Bent, ahogy beszéltük is tegnap a gondozónővel, csak levetkőztettem Őket, kezet mostunk és a csoportszoba ajtajában el is köszöntem. Simán mentek befelé. :)
Hazajöttünk Apával, majd elmentem a boltba és a postára, utána vasaltam és hamarosan indulhattunk is a gyerekekért.

Délre mentünk, csak én mentem be, Apa kint várt, bár a végén mégis bejött segíteni öltözni.
Nagyon jók voltak, Livike vagy háromszor próbált különböző apró-cseprő dolgok miatt behisztizni, de tudták kezelni, nem volt semmi gond!
Szépen, ügyesen ebédeltek mind a ketten ülve a kisasztaloknál. :)
Gyümölcsfőzelék, sült csirkemell és sajtos pogácsa volt az ebéd. Legalábbis kiírás szerint, valójában nem tudom, de a gondozónő mondta, hogy Levike csak a krumplit kérte meg a húst.. hát nem tudom milyen krumpli volt, nem kérdeztem. :)) Livike mindent megevett, Levike a pogácsa felét ott hagyta.
A többiek már aludtak, a mieink is feküdtek volna le a matracokra. Kíváncsi leszek, hétfőn elalszanak-e majd tényleg, ha nem lesz pl tej a cumisüvegben. Ha mégsem, akkor vagy hazahozom Őket, vagy viszek be tejet... :))) Ott nem tudják tárolni reggeltől, megromlana...

Szépen kijöttek, öltöztünk, azért jó, hogy bejött Apa, mert Livike megint a műanyag motorokkal meg hasonló dolgokkal akart játszani. Ma sem vitték ki a gyerekeket levegőzni.
Annyit mondott a gondozónő, hogy minden rendben volt, ügyesek voltak, Livikének többször kellett fújni az orrát, de csak az egyik lyuk van bedugulva.
Hát... jelenleg még az is benne van a pakliban, hogy holnap nem tudunk menni. :( Egyre jobban folyik az orra, nyűgös, remélem azért nem jön ki jobban! :( Ez még talán nem a bölcsiben beszerzett betegség, hanem vagy a rendelőben, vagy simán kinti megfázás... :((

12:10 körül értünk haza, itthon megkapták a megígért Dörmi macit, megették, rohangáltak csomót, nem akartak lefeküdni! Még azt is megcsináltuk, hogy kivettem a paplanom, arra ágyaztunk a földre, hogy majd ott alszanak, de nem...
14 óra körül bejött Mama, Ő altatta el Őket elég rövid idő alatt a saját helyükön.
Livike már volt fent, kb 10 perce. Mama megint átjött, most a mi ágyunkon alszik Livike a nagy macin... jó sok jött az orrából, ahogy kifújtuk. :((

A bölcsis beszoktatás mérlege tehát eddig 100% pozitív, a betegség kezdetet ne vegyük ebbe bele.

Ennyi lenne egyelőre, este jövök, ha tudok, remélem igen, mert ha nem akkor az azt jelenti, hogy nem alszanak, vagy még jobban kijön Livikén a nyavalya. :((

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)