2011. november 12., szombat

Szombati összefoglaló

Nézzük a mai napot:
Éjjel rendben volt minden, bár Levike közénk jött valamikor éjjel, azért aludtunk. 7 óra körül volt fent Livike is, de végül csak 7:45-kor keltünk, a kakaót és a tejet már megkapták előtte kb fél órával.

Reggel megint nem nagyon akartak öltözni, szokás szerint.
10 óra után elindultuk a gyerekekkel és Mamával csizmavadászatra, mert most már nem lehet tovább halogatni, bejöttek a hideg idők, a gumicsizma már nem elég még két zoknival sem.
Először a buszpályára mentünk a Deichmannba, de ott nem találtunk semmit, a gyerekek sem voltak valami türelmesek, "gyerünk már!" Livike ezt hajtogatta 5 percenként....
Előtte bementünk még a Brendonba is, mert jött az sms, hogy megérkezett az egy hete megrendelt cumi, mivel nem volt raktáron, megrendelték. (Nuk, 2-es teás).
Közben szintén ott a Brendonban vettünk két mamuszt váltócipőnek a bölcsibe...
Már kifizettem a mamuszokat és a cumikat is, amikor megláttam, hogy 1-es méret.. Szóltam, hogy én kettest kértem, biztos nem jót hoztak ki. Márpedig ez az, amit rendeltek kizárólag nekem. (nem hinném, hogy másnak nem kell kettes cumi az üvegeire..!) Utánanézett a gépben, rájött, hogy tényleg kettest rendelt a kolléganője, de az nem volt, így egyest küldtek. Nem tudom mit gondoltak, hogy akkor jó lesz az is? :)) Mondtam, hogy akkor ezt köszönöm szépen nem kérem. Elnézést kért a pénztáros, visszaadta a pénzt simán. Kérdeztem, hogy de akkor most lehetne ketteset rendelni? Nem, mert nincs ott sem! Pff.. jó akkor ennyi, viszlát. :)))

A másik cipőboltban ahová átmentünk és végül vettünk is csizmát, volt 3 db abból a bizonyos cumiból. El is hoztam mindet! :))
Csizma is volt, bár csak ez az egy fajta amit végül megvettünk, már kifogytak a készletből, mások szeptemberben megvették már... Na igen, tudom, későn mentünk, de azért lehetett volna még nagyobb választék! :(
Meleg, bundás, vízálló, tehát a technikai része tökéletes, a külleme meg hát olyan ni...! Nem csinos, de nem is ez a fő szempont, hanem, hogy meleg és többi felsorolt dolgok...
Viszont! Rendes volt az eladó, aki valószínűleg a tulajdonos volt, mert engedett az árból! Mama rákérdezett, hogy esetleg nem lehetne-e valami kedvezmény így a két gyerek miatt, ikrek, stb... Hát... majd meglátjuk. Kimentem a kocsiba a pénztárcámért, mert kártyával nem lehetett fizetni. Mama és a gyerekek addig kimentek sétálni a Műv ház elé a térre, mert a gyerekekkel már nem lehetett bírni... ezért is nem keresgettünk már mást máshol, mert nehéz volt Velük. Szóval mire visszamentem, közölte a hölgy, hogy x összeg lenne, de csak ennyit kell fizetni, közel 2000 Ft-ot elengedett! Rendes volt.. így is otthagytam 14.000 Ft-ot a két pár csizmáért meg a 3 db cumiért..
(a dokumentáció kedvéért: 7200 Ft volt 1 pár csizma. Ha azt nézzük, hogy abból engedett, akkor közel egy ezrest engedett el mindkét csizmából. A cumiból gondolom nem, mert arról nem is szólt Mama kérése sem:)  )
Egyébként a héten sikerült eladni a babakocsit, már egy hónapja lefoglalták, csak nem volt pénzük... a lényeg, hogy ennek az árán most megtudtam venni a csizmákat. És ha már anyagiaskodunk, a mamuszokat Mama kifizette, hogy azt kapják Mikulásra, vagyis azt is. :)) Köszönjük szépen még egyszer. :)

Majdnem dél volt már, mire haza értünk. A Zagyva hídnál lévő játszótérnél mindenáron meg akartak állni a gyerekek, hogy menjünk be, de már álmosak is voltak, éhesek is, meg csak nem játszós ruhában voltak... most azt homokozzák, kenjék össze, ami a "kimenős" cuccuk? (kabátok, nadrágok a lényegek...)
Livike totál behisztizett, megint "akart", mármint menni és miazmár, hogy nem megyünk!?
Végig visította azt a kis időt, amíg hazaértünk....
Itthon sem akart lenyugodni, mindenki csúnya volt és rossz, mert nem az történt, amit szeretett volna! :((

Gyorsan megebédeltek, carbonára volt (sonkás tészta másképp....)
Jól ették, majd 13 óra körül letettem Őket aludni.
Alvás ma délutánra egyenlő volt a nullával! Semmit nem aludtak! Livike akart, de Levike nem hagyta! Csinálhattam bármit, csak kinevetett és folytatta a randalírozást, Livike piszkálását, pedig előtte már Ő is álmos volt, legalábbis azt mondta!
14:45-kor adtam fel... most már ha eddig nem aludtak, ne is aludjanak, ennyi volt, kész. Elegem lett! Egyébként nem is tűnt úgy, hogy aludni akarnának.

Volt ma itt Attila, a gázszereléseknek ezennel vége, még ma átfúrták a csövet a tűzhelynek, mert máshová kerül, át kellett hozni a gázcsövet kintről a garázsból.. fürdőszobán át, szóval volt fúrás, kis kosz, nem vészes! :)
Mindezt alvásidőben, de azt hiszem, hogy amúgy sem aludtak volna, ha csend van akkor sem, mert kb fél óra volt az egész "zajongás" csak. :(

A délután elég nyűgösen telt, egyre álmosabbak lettek, 18:30 körül Livike olyan szintre jutott, hogy már egyáltalán nem tudott mást csinálni csak sírni, visítani, na meg kiszökni a bejárati ajtón ki tudja hányszor! Benti ruhában, kabát, sapka, meleg lábbeli nélkül! :(
Végül a nagy nyavalygásban kb fél órára el is aludt, befeküdt az ágyába és mindegy volt onnantól, hogy mi van körülötte! Én Mamáéknál voltam, Apa pedig hagyta elaludni, mert nem tudott már mit kezdeni Vele, ha fent van. :(

Miután hirtelen felébredt, megijedt, sírt, álmos volt, nyűglődött. :(
Gyorsan fürdettünk is, 19:45 volt kb. Mama segített, de mielőtt Levike is kijött volna a kádból, megszökött.. :) Az altatás gyorsan ment, ma én feküdtem középre, negyed óra múlva már mindketten aludtak, le is lehetett tenni Őket a helyükre.

Ennyi lenne mára, megyek hamarosan én is aludni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)