2011. november 29., kedd

Beszoktatás a bölcsibe (2.)

Begyorsítottunk, ma már ott is hagytam a gyerekeket egy órára, nem kiültem, eljöttem. Persze vagy 10 percig még ott voltam, de nem volt gond.
10-re mentünk, Livike egyből ment kezet mosni önállóan, csak a blúza ujját felejti el felhúzni, szerencsére időben utolértem. :)) Amíg Levikét vetkőztettem, Livike bement a másik csoportba, úgy kísérték át. :))
Bent épp pötyiztek, szépen csendben játszottak, ahogy bementünk egyből lett hang, mert Levike folyamatosan beszélt.. :))) Ez persze nem baj, hadd mondja csak! Tanuljon, a legtöbben már szépen, érthetően beszélnek, nem baj ha ragad a mieinkre is valami. Remélhetőleg nem csúnya szó, az gondolom majd az oviban kezdődik.

Még mindig kb fele társaság van csak jelen, betegek a többiek. Elvileg "csak" megfázós, lázas állapotok miatt hiányoznak.
Mondtam a gondozónőnek, hogy mi volt tegnap, nem akartak hazajönni, kicsit nem gyorsíthatnánk-e a tempón, aztán ha nem bírják még mindig visszavehetünk.
Azt mondta semmi akadálya, Ő is úgy látja nagyon szépen elvannak, biztos lesz majd rosszabb is, de egyelőre nagyon szeretnek menni, és ami a legjobb, hogy ikrek, ott vannak egymásnak is, nem egyszem gyerek, aki kétségbe esik ha nem látja az anyját.
Megbeszéltük, hogy ma már ott is hagyom Őket, menjek vissza 11:30-ra. Holnap 9-re menjünk, már ott is ebédelnek, 12 óra körül menjek értük. Csütörtökön ugyanez lesz, pénteken menjünk már reggel 8-ra, de ebéd előtt hozzam el Őket, mert a gondozónőnek temetésre kell mennie, és mivel Ő ebédeltetné Őket nem a másik gondozónő, így ezt most át kellett variálni.
Hétfőn reggel 8-ra menjünk és megpróbáljuk az ott alvást, majd telefonálnak, ha mégsem alszanak, hogy hozzam el Őket...
Eddig ennyi, két nap alatt két terv, majd változik még úgy is. :)))

Ott tartottam, hogy 10:30 körül eljöttem, elmondtam a gyerekeknek, hogy most én hazajövök meg megyek boltba, de majd jövök. Jó lesz úgy? Livike mondta, hogy igen, Levike először azt mondta, hogy nem, de egyébként játszott, nem is nagyon figyelt rám. úgyhogy szépen kijöttem, a gondozónő azonnal be is vonta Őket építős játékba, bár nem kellett egyáltalán elterelni a figyelmüket. :)))
Kicsit még maradtam, majd hazajöttem. Csináltam tojásos tésztát, az volt meg leghamarabb. :)

11:20-kor elindultam értük. Mamával megbeszéltük, hogy készenlétben lesz, jön, ha hívom, mert nem akarnak hazajönni velem. Zsebre tettem két db Dörmi maci szeletet. Tudom, nem a legjobb módszer lekenyerezni a gyerekeket, de ha ez az ára annak, hogy jöjjenek, akkor legyen.. örökre úgysem kell, most viszont jól jött! Végső esetre volt ez nálam, az volt a terv, hogy csak mondom, hogy itthon van a Dörmi maci, Mama fogja odaadni, gyerünk haza. Aztán az, hogy ha kijöttünk a kapun megkapják... Végül ahogy kijöttünk az udvarra, már akkor megkapták, Levikével nem volt gond, de Livike mindenáron ki akart hozni valami tologatós vízilovat, az udvaron szoktak azzal játszani a gyerekek... hozni akarta, persze nem engedtem, ezért visított. Nem akart jönni, ment volna vissza. Na ekkor elővettem a "fegyvert", egyből megörült. szépen megfogták mindketten a kezem és hazáig jöttek! Egy kis szakaszon nem fogták a kezem, de ahogy ideértünk a sarokra és mondtam, hogy jön az autó - tényleg jött - azonnal megfogták a kezem és jöttek a kapuig. :)
Egyébként amikor bementem, még a gondozónő szólt, hogy nézzétek, ki van itt? vagy valami hasonló, akkor odajöttek nagy kelletlenül, de játszottak tovább. :) Livike főzött, még kis köténykéje is volt. :) Levike már nem tudom mivel volt el, de a kérdésemre, hogy megyünk-e haza, egyértelmű nem volt a válasz! :)
Ekkor a gondozónő segített, Livikét kikísérte, Levike jött magától, majd először az volt, hogy nem tud segíteni mert ebédeltetés van, aztán mégis gyorsan segített felöltöztetni Levikét, Livikét én öltöztettem.  

Tehát ez a mai bölcsis alkalom nagyon jól sikerült, ezt is megértük, hogy egyedül, csak velem jöjjenek az utcán, még ha kellett is valami elterelés... :) Örültem azért, hogy beértünk a kapun, itt már nem lehet baj, nem szaladnak el, nem hisztiznek, vagy ha mégis, jó helyen vannak... :))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)