2011. november 17., csütörtök

Csütörtök

Éjjel minden rendben volt, néha volt ébredés, de mindig hamar vissza is aludtunk.
Reggel felé már mindkettőjüknek kellett tej és kakaó, de végül 7:30 körül keltünk.
Megint 9 óra lett, mire Livikét is fel tudtuk öltöztetni, visított, tiltakozott, egyszerűen nem akarta engedni. Levikét már korábban sikerült.
Ma végre volt Livikének széklete, kétszer is, bár azt hiszem az elsőt hamar kivettem, mert szólt, hogy kaka van, a wc-re már hiába ültettem rá, vagy 10 percet ott voltunk, de nem jött több. Egy óra nem telt bele, épp kint voltunk levegőzni amikor mondta, hogy megint van kaka.. volt is, kemény, mint a kő! Pedig iszik elég folyadékot, dehát mégiscsak három és fél napig nem volt semmi, a lényeg, hogy kijött. Egyből jobban evett, ebédre öregtarhonya volt, abból is sokat evett, este pedig ette a sonkát is, nem csak a vajas kenyeret meg a sajtot. :)Közben is volt eszegetés, de csak gyümölcs meg kekszféle..

11:20 körül indultunk ki levegőzni, 12:20-kor jöttünk be, hogy ez se maradjon már ki. Hideg volt ugyan, de sütött a nap, és a reggeli ködös-párás-jeges majd csupa víz minden állapot eléggé felszáradt és nem volt olyan vad hideg sem abban az időszakban, amíg kint voltunk.
Ebéd után még nézték kicsit a tévét, Levike már közölte, hogy nagyon álmos, úgyhogy megkapták a tejet, irány az ágy. Ez 13:30 körül volt. (Apa ekkor indult dolgozni.) 15:15 körül aludtak el végre, de addigra én már totál kivoltam, egyszerűen nem akartak lefeküdni, rohangáltak, viháncoltak, ugráltak... Most nem hatott a "varázs" mondat sem, (Megyek és szólok Mamának, hogy jöjjön altatni!), mondjuk nem is tudott volna jönni Mama, mert nem volt itthon. A Dédi Mamánál volt a kórházban, majd a másik Dédi Mamával a másik kórházban a reumatológián éves kontrollon (csípőprotézise van és azt nézik ilyenkor), utána hazavitte Földvárra a Dédit, majd kicsit hazajött, negyed órányit volt itt a gyerekekkel is, majd ment vissza a kórházba a Dédi Mamához, utána jött megint, fürdésre pedig Apa is haza ért, de ez már 20 órakor volt.
A Dédi Mamát egyébként holnap haza engedik, vannak fájdalmai, de alapban tud mozogni, nem látnak friss törést vagy egyéb dolgot a CT-n és a röntgenen, nincs miért tovább bent tartaniuk. Remélem minél előbb rendbe jön teljesen, Neki lételeme a mozgás, szörnyű lenne, ha nem tudna ezek után semmit csinálni, csak épp létezni. :( Otthon is mindig tevékenykedik a kertben, bent a házban is, szabadidejében/alkalomadtán megy a nyugdíjasklubba, azzal mennek táncolni meg ilyenek, szóval nem egy otthon ülős, besavanyodott "öregasszony", pedig már 76 éves. (senki nem mondaná meg, hogy már annyi!)

A fürdést jól elhúztuk, kereken egy órát voltak a kádban, persze többször lett hozzá engedve meleg víz, nem akartak kijönni. :( Livike levette a sampont, beleöntötte a felét a vízbe, jó rózsaszín és csúszós lett az egész.... (Epres illatú gyerekeknek szánt sampon, ami bár jó illatú, szándékosan keserű ízű...:)   )

21 órakor végre kiimádkoztuk a gyerekeket a kádból, nem egyből, de 22 órakor már mindketten aludtak a mi ágyunkon.
Ennyi mára, jövök, amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)