2011. november 15., kedd

Ismerkedés a bölcsődével - keddi összefoglaló

Éjjel minden rendben volt. Én 6:30-kor keltem, 7:30-ra mentem a fodrászhoz, 9:40-re végeztem, 10 órára itthon is voltam.
Gyorsan átöltöztettem a gyerekeket, megvártuk Mamát is míg jön és indultunk is a bölcsibe, 11 óra volt ekkor.
A gyerekek és gondozónők egy része kint volt az udvaron, a mieink csak néztek nagyokat, Levike, a nagy dumás, egy kukkot nem szólt, ha kérdezték, hogy hogy hívják, nem szólt, csak elfordult és bújt Mamához. :) Én sejtettem, hogy ez lesz, de szerintem ez természetes, majd idővel feloldódnak.
Ez hamar el is jött, bementünk a csoportszobába, épp fényképezkedés volt előtte, kissé káosz volt, két csoport gyerekei voltak egy helyiségben.
Mindketten gyorsan elvegyültek, játszottak, felszabadultak voltak, nem is kerestek, szóval ha ez így megy, akkor sima ügy lesz a beszoktatás is, de azért ez biztos nem lesz ilyen egyszerű. Most még megvan az újdonság varázsa, csak játék volt, durván egy órát voltunk ott. Levike kétszer jött, hogy valaki ráütött az ujjára, de ment is hamar vissza játszani. :)
Ezidő alatt megismerkedtünk a két gondozónővel, Teca és Ági nénivel, valamint a másik csoport gondozónője is odajött bemutatkozni, ha jól értettem, Líviának hívják. :))
Mi a Teca nénihez kerülünk majd, Ő fogja beszoktatni a gyerekeket. Kedvesnek tűnik egy elsőre. :)
Elmondta, mit kell majd vinni, ha megyünk, megbeszéltük az időpontot is.
November 28-án, hétfőn 10 órára kell menni, onnantól két hét, elvileg a második hét végén már ott is fognak aludni.
Vinni kell egy A4-es gumis mappát, egy szintén nagy spirál füzetet, abba majd a gondozónők írnak, nem nekünk, a vezetőségnek, meg mittudomén kiknek. Kell még egy kisfüzet is, A5-ös, az lesz az "üzenő". Az elejére fel kell írni a gyerekek adatait, a miénket is, meg azt, hogy kik vihetik el a gyerekeket. Rajtunk kívül Mama és Papa, tehát ezek az adatok kellenek majd bele.
A következő oldalon le kell írni, hogy a nagymozgásokat mikor csinálták. Erre most külön jó a blog, mert vissza tudom keresni. :)
A harmadik lapra pedig fel kell írni egy teljes napi programot, felébredéstől az esti elalvásig, mikor miket csinálnak. Azt hiszem erre nem lesz elég egy oldal. :) Majd igyekszem rövid lenni. (Vagy beleírom a blog elérhetőségét...:D)
Nem kérik azt, amit gondoltam, hogy fogják, hogy mit esznek, hogy alszanak el, hogy lehet megnyugtatni, stb.. de lehet, hogy majd beleírom a napi programba.
A kajapénz 600 Ft egy napra, reggeli, ebéd, szerintem uzsonna is, de arról most nem volt szó. Ha reggeliztetni is akarjuk Őket, akkor 8 óráig be kell majd érni, de ha nem, akkor lehet menni 8:30 után is, de az összeg akkor is ugyanennyi.
Havonta van még 500 Ft csoportpénz, ebből veszik a tisztálkodós cuccokat, szalvétát, zsebkendőt, stb dolgokat, nem kell ezeket külön vinni.
Kell egy kis kosárka, naponta 4 pelenka legyen benne, popsitörlő, krém.
Elvileg háromszor teszik a gyerekeket tisztába, szükség esetén persze többször is. Remélem, ha nem muszáj nem cserélik ki a pelust, néha egész délelőtt elvannak egy pelussal, ha nincs kaka vagy sok pisi, nem cserélgetem.
Szorgalmazzák a szobatisztaságot, van aki már nem pelenkás, talán kedvet kapnak a mieink is, hogy bilizzenek. :)
Vinni kell továbbá egy csomag színes ceruzát, a vastagabb fajtát, valamint egy 10x15-ös fényképet.
Természetesen minden duplán értendő a ceruzákat kivéve, az összegeket is duplán kell számítani! Minden hónap 14-15-e körül van a befizetés, a faliújságot nézni kell, oda írják ki az aktuális dolgokat.
Amin meglepődtem, hogy még télen is, ha nincs köd vagy nagyon vad hideg, akkor kint alszanak! Pff...... azért ez durva! :)
Jelet is választottunk! :) Szerencsére nem kell hímezgetni a ruhákat, max a cipőket kell megjelölni, ha másnak is van olyan... Kell egy adag váltóruha, azt kell betenni majd a kis szekrénykébe, ami tényleg kicsi, két gyerek cucca van egy szekrényben.
Livike jele a virág lett, Levikének pedig a cseresznyét választottam, mert nekem is az volt az oviban.:D Szabad volt még a falevél meg a perec ezeken kívül... :) Na meg ha mégis le kell rajzolni ezeket le tudom. :D (a falevél meg a perec sem nehéz, de vannak olyan jelek..! :)  )
Külön fogas van a kabátoknak, ott nem egymás mellé kerülnek, de a cipőknél igen. :) Azoknak is külön jellel ellátott helye van.
Megkaptuk a jelentkezési lapokat is, elég lesz akkor vinni, ha megyünk.
Nagyjából ennyi.. Azért írtam le ilyen részletesen, hogy meglegyen későbbre is, mert ott csak kispapírra jegyzeteltem....
A gyerekek összetételét illetően... származásilag nincs gond, viszont vannak sérült gyerekek is. Hogy szellemileg, fizikailag, milyen mértékben és hányan vannak, nem tudom, de vannak, azt láttam már az udvaron is. Integrált bölcsi...  Valahol nem baj az, meg kell tanulni együtt élni nem teljesen egészséges gyerekekkel is, nem azért írtam, csak a valóság miatt, hogy ez itt így van. Azt hiszem az ovi is ilyen, ami mellette van...
12-en lesznek most már így ebben a csoportban, 6-6 gyerek jut mindkét gondozónőre, a tisztába tevés, kézmosás, stb... dolgoknál, mindig ugyanahhoz a gondozónőhöz kerül egy gyerek.
Tavasszal kell jelentkezni az óvodába felvételre, de a július kivételével akár szeptemberig járhatnak bölcsibe. Na gondolom, hogy azért nyáron nem fognak. :)

Dél körül indultunk haza, nem is akartak jönni a gyerekek, meg kellett ígérni, hogy bemegyünk a játszótérre... Livike csúszott egyet és jöttünk is, nagyon hideg volt az a fém csúszda.

Összességében jók a tapasztalataink, eddig. Remélem később sem lesz sok gond, de majd meglátjuk. Két hét múlva folytatom a témát. :))

Ahogy hazaértünk még kint voltunk kicsit az udvaron, majd bejöttünk, megebédeltek és 13 óra körül meg is kapták tejet, mehettek aludni. Ja.. a bölcsiben szerintem nem szabad majd cumisüveggel aludni, legalábbis gondolom nem fognak majd tejet melegítgetni, vagy ki tudja.. nem kérdeztem rá. :((( Úgy pedig tuti nem alszanak majd el, na meg Levike a kutyája nélkül! :( Szerintem azt be lehet majd vinni, csak ott ne hagyja, mint ma Livike a kis műanyag dínóját, mert hiába mondtam, hogy tegyük el, ne is vigyük, vitte, és ott is hagyta! :(((

Nem nagyon akartak elaludni, végül 13:30 körül átjött Mama, Vele el is aludtak pár perc alatt.
15:15-kor ébredt Livike, negyed óra múlva Levike is fent volt már.
A délután eseménytelenül telt, evés, ivás, játék... Ja, és volt megint Sudocrem kenegetés! :( Mivel elérik a pelenkázó szélét és nincs már fal vagyis szekrény melletti rész, levették és kenekedtek. Leginkább magukra, de jutott egy kevés a tévé állványra és az ágypárnákra is. :(( Mindketten benne voltak, pár percig mosogattam, azidő alatt csinálták. Gyanús volt a csend, na meg a krém szagát is éreztem már a szoba ajtóban... na mondom kész, itt megint alkottak!

20:30 körül kezdtük a fürdést. Rendben volt minden, még így is, hogy ilyen későn fürdettünk, alig akartak kijönni a kádból. :(
21:30 körül mindketten aludtak, már a helyükön vannak.

Ennyi volt nagyjából a mai nap.
Jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)