2011. november 28., hétfő

Beszoktatás a bölcsibe (1.) - hétfői összefoglaló

Szerintem a gyerekek akár már ma maradtak volna egész napra, de ugye meg van a rendszer, hogy még holnap is 10-re kell menni 1 órát, utána már 9-re két órát, csütörtökön és pénteken már ott ebédelnek, jövő hétfőn már reggeliznek is, majd annak a hétnek a végén már ott is alszanak. Namost.. ez eddig oké, csak úgy tűnik, hogy a gyerekeknek kevés, lassú a tempó, Ők ugyanis még maradtak volna, kevés volt az egy óra! Szépen eljátszogattak, Levike egyszer jött oda mutatni valamit, majd teát kért (vittünk üvegben), Livikét néha láttam, hogy elmegy mellettem, de nem keresett, nem jött, úgyhogy szerintem gyorsítani kellene a tempón. Majd holnap mondom a gondozónőnek, mert amit ma csináltak hazafelé jövet (helyett), az csúcs volt.
11 órakor szépen felöltöztünk, segített a gondozónő, Levikét Ő öltöztette. Egyébként úgy tűnik megkedvelték, amikor érkeztünk, simán mentek befelé a gyerekek nélkülem, én még pakoltam a kabátjaikat, Ők pedig mentek oda Teca nénihez, megmosták a kezüket, én meg majd menjek, ha akarok. :D
Szóval kész lettünk 11 óra után, indultunk is ki. Apa közben készenlétben volt, nem jött be, csak a kisutcában várt, hogy ha mégsem bírnék a gyerekekkel, akkor legyen a közelben. Hát.. kellett! Egyáltalán nem akartak kijönni a bölcsi udvaráról! Van ott sok fajáték, vonat, autó meg ilyenek, azokat próbálgatták ki végig, jönni azt egyáltalán nem akartak. Apa közben bejött, de Ő sem járt több sikerrel. Végül eltelt kb fél óra, mire nagy nehezen kijöttünk, de azt is úgy, hogy Livike Apa nyakában ült, Levike pedig jött velem kézenfogva....
Ma még OK, hogy ott volt Apa, de holnap már dolgozik... hogy jövünk haza? Másnem Mamának szólok, de hét vége felé Ők sem lesznek itthon, addigra kell valami megoldást találni, hogy velem is jöjjenek.
Az utat hazafelé Livike végig hisztizte, kifelé jövet pedig még a biztonság kedvéért végigkúszta az udvar egy részét...
A lényeg az, hogy eddig a benti lét nagyon bejött, többet szeretnének maradni. Amúgy azt nem értem, hogy ebben a gyönyörű időben, ami ma is volt, miért nem vitték ki a gyerekeket levegőzni? Be kellett fizetni fejenként 1000 Ft-ot valami sószobára, ahova télen viszik a gyerekeket, elvileg ott van az is a bölcsiben... Más csoportok kint voltak, csak pont a miénk nem. :( Majd a mínusz 10 fokban viszik ki Őket? Na majd meglátjuk.

Egyébként éjjel minden rendben volt, 7:40-kor keltünk (tegnap amúgy 6:45-kor, csak elírtam, később jutott eszembe:D), 8:30-kor öltöztünk fel, lassan telt az idő. Hisztisek voltak, pedig mondtam, hogy megyünk majd a bölcsibe, de Ők rögtön akartak menni, úgyhogy nem is nagyon hangoztattam, csak már akkor, amikor tényleg készülődni kellett, hogy induljunk.
9:50-kor indultunk, hamar ott is voltunk. Apa az ajtóig jött, ott puszi-pacsi és mi be, Ő el. Hívott, hogy pár percig még ott marad, ha nem bírnék a vetkőztetésnél a két gyerekkel, de bírtam. :) 11-re visszajött, na ez nem lesz így majd most már esetleg csak szerdán és pénteken, mert akkor nem kell mennie dolgozni. Még. Szokásuk este vagy korán reggel szólni, hogy mégis menni kell. Legutóbb szombat reggel csinálták ezt meg, így tervezzen az ember programot, még jó, hogy nem igazán szoktunk.

Miután haza értünk még kicsit kint maradtunk az udvaron, majd bejöttünk, ebédeltek és következhetett az alvás. Mama átjött, mert Livike nem akart levetkőzni, még ment volna ki... ahhoz, hogy itt sokat kint lehessen, át kellett volna öltözni itthoni kinti cuccba.... de Levike álmos volt, amúgy Livike is. Mama segített etetni is, majd altatni.
12:30 körül alhattak el. Korán volt még, korán is ébredtek. Éppcsak megjártam a kisboltot, ettem és már Livike ébredt is 13:30 körül, majd pár perc múlva Levikét is felpiszkálta. :((
Nem aludtak már vissza, mesét néztünk, fűzőztünk, építettünk, közben ettek is többször is, Apával birkóztak, kergetőztek, eltelt az idő. Ahhoz képest, hogy 18:30 körül még azt mondtam, sose lesz fél nyolc, 20 óra is jóval elmúlt mire hozzáfogtunk a fürdéshez. Kifáradtak, bár Levike még a vízben is tombolt egy sort...
20:45 körül lettünk készen, mindketten a mi ágyunkon aludtak el, nem kellett 20 perc. :)
Már mindketten a helyükön vannak.
Ennyi lett volna a mai nap, holnap jövök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)