2011. december 19., hétfő

Vasárnap folytatás és újra bölcsis beszoktatás! :)

Tegnap este nem tudtam jönni írni, altatás közben elaludtam, amikor felébredtem meg már nem volt kedvem sem írni. :(
A délután viszonylag jól telt, 16 óra után ébredtek mindketten, Levike talán még egy negyed órával többet is aludt, mint Livike!
Játszottunk, elvoltak, ettek, ittak...
A fürdést 20:45 körül kezdtük. Nem akartak előbb, pedig már kész volt a víz, de úgy voltam vele, inkább még fürdés előtt fáradjanak le, mint hogy utána bennünket fárasszanak azzal, hogy nem alszanak. :)
Rendben volt minden, a hajmosás most nem nagyon tetszett még Levikének sem, de amit muszáj, azt muszáj. :)

Először mindketten az ágyaikban feküdtek, majd Levike kijött mellém, így Livike is, végül Levike a mi ágyunkon, Livike mégis a sajátjában aludt el 22 óra után.
Éjszaka Levike szinte végig közöttünk volt, mert nem tudtam letenni, felébredt... Livike is aludt mellettem, úgyhogy volt időszak, amikor mindkét oldalamon egy-egy poronty, én meg valahogy elfértem... :D

7:10 körül ébredtem, 10 perc múlva felkeltem... Még mindenki aludt!
7:50-kor ébredtek fel, na mondom ebből sem lesz 9-re bölcsibe menés! Felhívtam a gondozónőt, hogy tudjon róla, hogy megyünk, nem gond-e, hogy nem szóltam korábban, de már nem mertem, mert mi van ha mégsem megyünk, már égő. :) Nem gond, menjünk, nem kell rohanni, ha 9 után érünk oda sem baj. Jó. Mentünk, 9:30-kor már kifelé jöttem, tehát pár perccel előtte értünk oda. :)
Ezek szerint kell másfél óra ébredéstől így is, hogy nem volt pizsamában flangálás... nem jó jel, mert akkor ha 8-ra megyünk kelhetünk 6:30-kor. Na majd valahogy meggyorsítjuk a reggeli dolgokat! Azt mondta a gondozónő, hogy nem kötelező 8-ra menni, de akkor csak 8:30 után menjünk, mert reggeliztetés van. Igyekszünk persze időben ott lenni, nem kerül kevesebbe a napi díj akkor sem, úgyhogy inkább próbálunk korábban kelni.

Hazajöttünk, pakolásztam, majd elmentem a kisboltba, utána bent voltam Mamánál, majd Apa is elindult dolgozni, hamarosan pedig mehettem is a gyerekekért délre a bölcsibe.
Pár perccel előbb értem oda, Livike már a csoportszoba ajtóban toporgott, nem jött oda puszit adni vagy semmi, csak köszönt, és már ment volna öltözni. Azt mondta a gondozónő, hogy nem volt semmi gond, most előtte ahogy jöttem, akkor kerestek már csak, hogy álmosak, mikor jövök már.
Ettek, ma francia rakott krumpli volt az ebéd, Levike evett többet, Livike kevesebbet.
Levike kiborította a vizet, megijedt, sírt is, de ezen kívül nem volt semmi extra, szépen játszottak, elvoltak. :) Vidáman mesélték, hogy milyen jó volt megint a bölcsiben.
Az öltöztetésnél most nem segített a gondozónő, nem tudott, mert egyedül volt a gyerekekkel.
Elég jól haladtunk, Livike megint felfedezte a kis műanyag motort, de szerencsére hiszti nélkül ott tudtuk hagyni. Mondtam, hogy Mama már itthon várja Őket a Dörmi macival, siessünk. :) Jöttek is szépen kézen fogva, bár a sarkon már elengedték a kezem és a kapuig szaladtak.. Nem sok, két háznyi táv, de mindketten úgy köhögtek, mire beértünk, hogy rossz volt hallgatni! :(

A gondozónővel azt beszéltük, hogy a héten még így ebéd utánig legyenek, ne kezdjünk bele az alvás szoktatásába is, majd januárban folytassuk azzal. Nyilatkozni kellett, hogy januárban egyből mennek, mondom oké, én azt mondom, aztán majd kiderül, hogy betegek lesznek-e és mégsem tudnak menni. :(
Tehát a héten péntekig van bölcsi, a két ünnep között nincsen és január első hetében már rögtön van újra.

Ahogy haza értünk Mama persze fogadta Őket egyből, be is jött velünk, megkapták a Dörmi macit miután átöltöztettük a gyerekeket, majd tej és irány az ágy.
13 óra körül aludtak el, még nyugi van. Nem tudom mennyit fognak aludni, Levike szerintem sokat, mert most egy fél órája esik a hó! Az első idén. Nem mintha nagyon hiányzott volna eddig is, de mégiscsak tél van, a havazás ideje... (ettől függetlenül még mindig nem szeretem a havat, de lehet, hogy reggel szánkóval kell bölcsibe menni:D )

Ennyi lenne hirtelen, este ha tudok jövök, ha nem akkor majd holnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)