2011. december 1., csütörtök

Nem volt egyszerű a nap - csütörtöki összefoglaló

Nem tudom végzek-e ma ezzel a bejegyzéssel, de igyekszem. 20:10-re már el is aludtak mindketten, Livike a helyén, Levike a mi ágyunkon, de Livike már most két perce volt fent, szóval gondolom lesz még itt ébredés a bedugult orrok és hasonlók miatt. :( Azért bízom benne, hogy ma éjjel többet tudunk majd aludni, mint tegnap!

Nézzük a napot:
A kedvük nem volt rossz, tehát rohangáltak, rosszalkodtak is, egymást gyepálták, a szokásos dolgok voltak.
11:30 körül ebédeltek, hát.. úgy ímmel-ámmal ették az öregtarhonyát, de azért csak ettek valamit.. Utána abban bíztam, hogy az alváshoz le tudom Őket kenyerezni egy kis Kinder csokival, (kis szelet), megették, de persze nem aludtak el!
12:20-tól próbálkoztam az altatással, 14 órakor feladtam. Hiába mondtam, hogy szólok Mamának, jöjjön altatni, nem vették be. :) Telefonos trükköt is alkalmaztam, mintha felhívnám Mamát, és jót beszélgettem Vele, elmondtam, mit üzent, stb.. :D Ekkor mindketten bevonultak az ágyaikba, de utána ugyanúgy kijöttek.
Már nem bántam volna azt sem, ha a szőnyegre vackolnak le, de az is csak pár percig tartott. Bekapcsolták a tévét, azt nézve kicsit nyugton voltak, de a lényeg, hogy az alvás, mint olyan, ma délután kimaradt.
Féltem a délutántól, az estétől, hogy majd nem bírok Velük.... nyűgösség, meg a betegség is ilyenkor tetőzik jobban.

Nem volt könnyű, de kibírtuk.
Kétszer mértem hőt, Livikének egyszer 37,7 °C volt 17 órakor, nem adtam rá semmit, majd 19 órakor 37,8 °C volt, bár elvileg arra sem kellene még semmi, de azért kapott Nurofent éjszakára. Levikének 36,8 °C volt, Ő csak azért kapott egy keveset, mert a Livike kapott, nem bírta volna ki, ha nem adok! Így is reklamált, hogy "nagyon kicsi, gyógyszi kell!" :))
Orrot szívatni csak ebéd után kellett, utána szépen kifújták, persze néha fenyegetni kellett Őket, hogy ha nem fújják zsepibe akkor jön a porszívó! Talán nem ártott volna most este is, de örültem, hogy viszonylag jól megúsztuk a fürdési procedúrát.

19:20 körül kezdtem fürdetni. Szerencsére a vetkőzést játékosan megoldottuk, ugráltak az ágypárnákon a földön, mindig mikor hozzám értek a körben, akkor levettünk egy-egy ruhadarabot, a végére elfogyott. :) Mindketten be tudnak már mászni a kádba, persze ott voltam, hagytam.

Livikét töröltem, öltöztettem először, addig Levike kilocsolt egy csomó vizet, gyorsan odaszaladtam és kihúztam a dugót... úgyis máskor is úgy jövünk ki, hogy előtte lefolyik a víz, vagy a kád szélén állva nézi. (fogom persze a törölközővel)
Szóval épp jöttem a konyhába a Livike kakaójáért, amikor megjelent a hátam mögött Levike, hogy "kijöttem egyedül" Pff... :D A frász jött rám! Így hogy már nem volt víz a kádban, könnyen kimászott, de ettől mindig is paráztam, hogy nehogy kiessen valamelyik, mert azért kemény a járólap! Szerencsére nem lett semmi baj, gyorsan kész lettünk, mondtam, hogy menjen a kiságyába amíg feltörlök és megágyazok a nagy ágyra.
Pár pillanatig maradt is, de utána kijött, a kutyáját kereste, majd már vissza sem ment, oda feküdt a mi ágyunkra. Na nem baj, csak aludjon!
Negyed óra nem kellett, már aludt is, de mint az elején is írtam, nem bízom én abban, hogy reggelig aludni fognak.

Ennyi lenne mára, ha még lesz valami holnap úgyis megírom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)