2011. december 12., hétfő

Vasárnap és hétfő eddig

Tegnap este már nem jöttem ki írni, Levike sokára aludt el, én is elaludtam, 23:30 körül ébredtem fel, akkor már csak mosogatni, pakolni és letusolni jöttem ki.

A vasárnap elég nehezen telt, nyűgösek voltak, náthásak is egyre jobban, nagyon úgy tűnt, ebből ma még nem lesz bölcsi, Köhögtek, és este Livike megint hányt egyet, vagy inkább köpött egy jó nagyot, csak most Apa pólójára meg még a melegítője zsebébe is jutott... Sok váladék volt benne, amit felköhög és irritálja szegénykét. :((

Délután épp csak elaludtak, 13 óra lehetett kb, amikor Livike felébredt és akkor is köpött egyet, Papa és Apa a villanyt csinálták a leendő gyerekszobában, de Apa bejött, mert mi Mamával mentünk 14 órára babaruha börzére. Volt jegyünk is, hogy áruljunk, de hát ilyen még soha nem volt, hogy egy bodyt, vagy zoknit, egyáltalán SEMMIT nem tudtunk eladni! De más sem nagyon, pangott most az egész... :(( Vásárolni tudtunk, szerencsére félre volt téve az előző börzés bevétel, azt mindig elteszem, hogy a gyerekeknek legyen belőle véve valami. Most is Livike kapott több mindent, vettünk jópár bodyt, abból persze Levikének is jut, sapkát is, az is lett Levikének, Livike kapott egy kis vastag ruhát, egy kantáros overál nadrágot, bár még nagy, egy bélelt nadrágot, az jó, valamint egy bélelt gumicsizmát is, de a felső része az más anyag.. 25-ös méret, szerintem nagy, de annyira tetszik neki, hogy este is meg még ma is abban járkált idebent a lakásban is. :) Szerintem azért, hogy Levike nehogy elvegye! Neki sajnos nem kaptunk. :(
Mama vett még csomó játékot, ilyen műanyag állatokat, meg pár apróságot még, de azt most nem kapták meg, majd karácsonyra. :)

17 óráig voltunk, még elszaladtunk a dm-be pelenkáért és jöttünk is haza.
Mivel nem sokat aludtak délután, már nagyon nyűgösek és rosszak voltak este felé a gyerekek.

19:20 körül egyedül kezdtem fürdetni, a végére Apa is beért, Livike szépen el is aludt hamar a helyén. Levike nem nagyon akart, játszhatnéka volt, pedig 19 órakor már nagyon álmos volt. :(
21 óra sem volt még, amikor Livike felébredt, köhögött, én már vittem a tálat, de attól megijedt, Apa felkapta és akkor találta telibe....
Livikét is át kellett öltöztetni, ivott egy kis teát és mehetett vissza aludni. Nem is volt már utána semmi gond, aludt reggelig.

Levike 22 óra körül aludt el, mi is....
Nagyjából ennyi volt a vasárnap, éjjel elég nyugodtan aludtak, bár Levike 4 óra körül jött közénk és kért tejet is, utána végig ott aludt. Annyira horkolt, hogy Apával versenyezhettek is volna akár.. :)

Reggel én már 7:10 óta fent voltam, de csak negyed óra múlva keltem, főztem teát, elkészültem. A gyerekek 7:45-kor ébredtek. Akár még a bölcsibe is beérhettünk volna 9-re, de annyira köhögtek, meg náthásak is még, hogy inkább odaszóltam, hogy még mégsem mennénk így.
Mondta a gondozónő, hogy nem baj, bár most már gyógyultan mentek ma a gyerekek, azért ha megtehetjük, ne vigyük, jöjjenek csak rendbe.

9 óra körül elmentünk az orvoshoz, hogy legalább hallgassa meg a tüdejüket, meg adjon valamit köhögésre is.
Sokan voltak, de amíg várakoztunk is még csak jöttek és jöttek.... :(
Most nem voltak olyan nyugodtak a gyerekek, járkáltak, Livike a pelenkázók alatt kúszott-mászott, nem ültek meg 1 percnél tovább. :(

Mikor végre bekerültünk már nagyon örültem...
Mindkettőjük tüdeje tiszta szerencsére, most ügyesen engedte Levike is a torkát is megnézni, megköszönte a matricát is. :)
Nem igazán lehet mit tenni, adjam a Sinupretet megint, de ugyanúgy csak reggel.
Livikének írt fel kanalast is a köhögésre, reggel és délben kell 1-1 kávéskanállal adni. Persze Levike is kapott, nem árt az Neki sem, Ő is köhög.. nem bírná ki, hogy ne kapjon, ha Livike kap. Kicsit kevesebbet adok, de adok. (egyébként is mi az a kávéskanálnyi adag? Már tavaly is többet kellett adni, amikor még a másik gyerekorvos volt...)
Arra, hogy "hányt", azt mondta nem baj, az nem hányás, hanem tisztul, így a jó, hogy nem rakódik le!
Megemlítettem, hogy megint 3 vagy talán már negyedik napja nem volt Livikének széklete. Erre azt mondta, biztos nem is úgy eszik most, hogy beteg, de egyébként adjunk rostos ivólevet, meg ha kakaót iszik akkor tegyek bele még cukrot. (pff.. így is édes ez a Nesquik, úgyhogy jól van az úgy)
Ma dél körül egyébként ügyesen szólt, hogy "van kaka", na mondom akkor gyerünk, mert akkor is ezt mondja, ha még nincs de kell. Ügyesen elvégezte a dolgát a wc-be, mondjuk elég "emberes" méretet produkált ez a pici lány.. :( de legalább kijött!

Összességében továbbra sincs nagy baj, azt mondta az orvos, hogy ennél betegebbek soha ne legyenek.
Csütörtökre adott igazolást, hogy menjünk akkor bölcsibe, ne essenek már annyit ki a beszokás alatt, így is két hét lesz pontosan. :(

11 óra körül értünk haza, Apa hamarosan mehetett is dolgozni, délre ment.
11:40 körül megebédeltek a gyerekek, majd elvileg alhattak volna, de nem akartak, pedig álmosak voltak.
Mama jött át 13:20 körül és elaltatta Őket, de már hallom, hogy Levike nyöszörög, úgyhogy ennyi volt szerintem, szűk másfél óra!

Este próbálok még jönni, remélem sikerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)