2011. december 2., péntek

Péntek eddig

Az este 22:30 körül Livike sírva, köhögve ébredt, Ő még így soha nem köhögött, talán nagyon másképp sem... szóval hörgött meg csúnyán húzott, eléggé megijedtem, hogy most ez mi. Levike már köhögött így máskor megfázásnál, de Livike még soha. Ivott egy kis teát, majd kicsit járkáltunk Vele felváltva Apával, mert akkor ért épp haza. Tettünk a radiátorra borsmenta illóolajat egy papírtörlőre, jó illat lett, talán az is segített Livikének.
Mama átküldte a sólámpát, az is működött kb két órán át, valami biztos használt, mert utána már nem volt fent egyik gyerkőc sem. :) Aludtunk! :)
Reggel 4:30-kor ébredt Livike, kért kakaót, majd még aludtunk, de 6:45-kor végleg ébresztőt csinált, már nem feküdt vissza, sőt Levike is felkelt, bekapcsolta a tévét, nagyon "örültem" neki. :)
Apát 8 óráig hagyták aludni, közben Levike "átszökött" Mamáékhoz, nem volt bezárva éjjelre az ajtó, ami majd a gyerekszoba lesz, most még iroda... ha bármi lett volna éjszaka, tudjunk szólni, azért maradt nyitva. Levike átment, odafeküdt a heverőre, amin nemrég még Mama aludt, most Papa volt ott, amúgy már bent alszanak a hálószobában mióta kész van. :)) Szóval.. Levike szökött, meglátta Mamát, akkor nem akart hazajönni, Papa átjött, hogy akkor majd jobban visszajön, de azért kicsit így is harcoltunk. :)))

Jó kedvük volt eddig, néha ment a nyűglődés, lázuk nem volt, ma már kapják a Rinathiol köptetőt is, orrot egyszer szívattunk, fújatom sűrűn, hogy minél több váladék jöjjön ki porszívó nélkül is. Teát szerencsére sokat isznak, nem kell erőltetni, kínálom sűrűn, el is fogadják. :)
Reggelire ettek vajas kenyeret, Levike még májkrémeset is, amit eddig soha nem evett meg! Pudingot is kaptak, én közben voltam a Sparban és a gyógyszertárban.
Mikor visszajöttem Apa kiment főzni, pirított tészta leves és sült csirkecomb lett az ebéd.
Hát.. a gyerekek nem nagyon hálálták meg a kint fagyoskodást, - nincs fűtés a garázsban - , alig ettek, kézzel kiszedték a sűrejét a tálcára, csak játszottak a kajával. Húst sem ettek valami sokat, na majd ha felkelnek. Szerintem nem voltak éhesek, elég sokat ettek a délelőtt folyamán.

13:30 körül kezdtem az altatást, kisebb-nagyobb járkálgatások - és a sólámpán való veszekedés, mármint hogy égjen, vagy sem - után végre elaludtak úgy 13:45 körül.

Ez van eddig, jó lenne ha a köhögés nagy részén túl lennének a hétvégén, mert hétfőn úgy hogy vigyem Őket bölcsibe, hogy köhögnek? Azt csak hallgatni is ijesztő, legalábbis számomra, ha már nem fertőző akkor is. Mindig azt hiszem, hogy aki köhög, az húdenagyon beteg... pedig legtöbbször az húzódik el legtovább, nem három nap. :(

Apa 14 órára ment dolgozni, holnap csak este 6-ra megy, bár ma pl úgy volt, hogy nem is kell menni. Na nem baj, a kis pénz is pénz, főleg így, hogy minden nap kifizetik.. :)

Ennyi lenne egyelőre, este jövök, ha tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)