2011. december 9., péntek

Pénteki összefoglaló

Nézzük a mai napot. Livike éjfélig kb ötször volt fent, mindig köhögött, de vissza aludt. Hajnalban 4 óra körül Levike kért tejet, Livike utána már aludt reggelig.
7:20-kor Levikére ébredtem, jött mutatni a kezét, hogy nagyon ragad. Mondom mitől? És eleve mikor kelt fel? És hol a Livi?! Gyorsan kiszaladtam, bevallom, nagyon káoszra számítottam, amikor megláttam a hokedliket. Pedig betettem a fürdőszobába, csak nem zártam kulcsra az ajtót, de ezekszerint kell. Kint volt mind a két szék, Livikét a leendő gyerekszoba ajtajában találtam, ült a szőnyegen és épp egy dianás cukrot próbált a kis körömvágó ollóval kettévágni! Pff... gyorsan elvettem előbb az ollót, majd megnéztem, hogy nem vágta-e meg magát, szerencsére nem. Utána néztem csak meg, hogy a kb félig lévő dianás cukros dobozban kb 5 db cukorka maradt, a többit megették! Nem az első eset, de hát már hova pakoljak, a plafonra??:(( A polcon volt fent, amit úgy felérnek, ha a székről felmennek az asztalra és felnyújtóznak.
Egyebet nem pakoltak le, pedig a szobatermosztát is ott volt, meg még sokminden más....
Persze a konyha fele ragadt a dianától, gyorsan feltöröltem, később fel is mostam.

Ilyen "jó" kezdetek után jött a kapkodás meg idegbaj részemről, hogy minden rendben legyen, nagyjából azért ki is tudjak takarítani, mire jönnek Andiék, mert ez már rég meg volt beszélve, hogy ma jönnek. :)

A gyerekek nyűglődtek, mehetnékük volt, mert látták, hogy süt a nap, olyankor mindig mennének ki az udvarra.
Még reggel felhívtam a bölcsit, mielőtt elfelejtem, hogy akkor hétfőn mennénk, meg van az igazolás, bár még mindig nem jöttek teljesen helyre a gyerekek, azért célozzuk meg a hétfőt.
9 órára megyünk, mert a Teca gondozónő nem megy csak 10 órára, így a reggeliztetés most elmarad. Ott ebédelnek, de még nem meri ott altatni Őket ekkora kihagyás után, majd talán kedden, annak függvénye, hogy a hétfő hogy megy. (visszaolvastam a mondatot, eléggé értelmetlen lett, szóval a bölcsiben nem marad el a reggeliztetés, csak ugye az van, hogy a gyerekek el vannak osztva a két gondozónő között, hogy melyik "kié", ezért írtam így...)
A végén nekem kívánt jobbulást, mivel hangom továbbra sem sok volt. Nap közben azért már úgy-ahogy visszajött, persze nem az "enyém", mély, de legalább már van! :D

10:40 körül felöltöztettük a gyerekeket és kimentünk az udvarra levegőzni.
11:20-ig voltunk kint, viszonylag jó idő volt most, nem volt hideg. :)

Hamarosan megérkeztek Andiék is, kaptak a gyerekek mikulás csomagot, aminek egyből neki is estek, szerencsére nem sokat ettek így ebéd előtt. :) Én is küldtem Petikének is és a többieknek is.
A gyerekek megkapták az idei első karácsonyi ajándékaikat is, amit persze meg is néztek, ki nem bírnák addig! :) Két legót kaptak Andiéktól, az egyik Micimackós, házat lehet építeni belőle meg még több mindent is, a másik pedig állatos, fás tavas... az a nehezebb. Akkor én még nem néztem nagyon, de Andi és Lajos rakták a gyerekekkel, hát nem tűnt egyszerűnek. :))) Délután a Micimackósat fel tudtam építeni, már amennyire hagyták a gyerekek, de a másikkal nem boldogultam...
Az a lényeg, hogy nagyon jól elvoltak az új játékokkal a gyerekek, szerintem el is felejtettek volna enni és aludni is, csak játszottak volna. :D

Andiék még 13 óra előtt elindultak haza, jó volt újra együtt, remélem még mi is eljutunk karácsonyig, még egyszer köszönünk szépen mindent! Az ajándékokat és a ruhákat is, mert ne felejtsem el, hogy megint kaptunk Levikére egy szatyor cuccot! :)) Majdnem mind jó már most, a nadrágok szárát fel kell hajtani még, de az nem baj. :))))

A gyerekek ebédre rizses húst ettek - volna - , de csak Levike evett valamennyit, Livike egyből be is vonult az ágyába és a tejért kiabált, hogy kéri, álmos... Pff.. most mit csináljak, megtömni nem lehet. :(

13:30 körül alhattak el, gyorsan elszaladtam a kisboltba, majd Apa el is ment dolgozni nem sokkal később, 14:40 lehetett kb... Este 6-ra kellett volna mennie, de hívták, hogy ahogy tud menjen.
(én a boltot hamar megjártam, nem azért indult később)

Livike már akkor, amikor Apa indult fel is ébredt, de visszaaludt szerencsére. Levike viszont nem aludt vissza már 15:10-kor, így Vele próbáltam itt kint el lenni. Evett rizses húst, majd kért volna palacsintát, mert azt is úgy ettük múltkor - amikor betegek lettek -, hogy ültünk a konyhában a vastagra hajtogatott pléden a radiátor előtt. :D

Livike 16 óra előtt pár perccel ébredt. Enni még akkor sem akart rendes kaját, viszont megint gyorsabb volt nálam, és megszerezte a mikuláscsomagokat. Még épp időben elvettem, kiegyeztünk egy-egy kinder szeletben. :) Nem úgy van az, hogy mindent egyszerre egyenek meg, főleg hogy olvastam olyat, hogy totál felpörögnek a gyerekek a sok csokitól... :)
Azóta már eltettem az édességeket fel a konyhaszekrénybe, bár ha odaviszik a hokedlit akkor azt is felérik. Szerintem előbb a mikró alatti szekrényt fogják kibogozni, mert legutóbb még ott volt a két legújabb csomag. :))) Persze ott is találhatnak dolgokat, nem lenne jó, ha kipakolnának. (nagy csomagos háztartási keksz, darált keksz, kókuszreszelék.. igen, mindig csak készülök a kókusztekercs elkészítésére, talán karácsonyra összejön. Vagy nem. Van még csomó műanyag edény, dobozos szívószál, konzervek, meg jóég tudja mi van még ott... :D )

Hamarosan kezdődhetett az építés, egyszerre csak az egyik adagot vettem le, ne keveredjen össze. :) Közben megpucoltam vagy 6 db mandarint, megették mind! :)
Jól elvoltak, én is próbálkoztam, csak ugye a gyerekek mindig szétszedték, amit én papír szerint összeraktam.... :(

18 óra körül ettek sonkát, sajtot, vajas kenyeret.. tudom unalmas már, talán Ők is tudják, mert nem nagyon ették. :( Livike ma nem mondhatnám, hogy sokat evett volna. :(

19:20 körül jött át Mama, hamarosan fürdettünk is, 20 órára kész voltunk.
Kb negyed óra kellett, hogy elaludjanak.
Azóta nyugi van, bár tegnap is úgy volt, utána mégis felébredt Livike. :(

Most is emailben írok, pedig kb egy órahosszáig volt netem itt a konyhában is! Igaz, csak hármas erősséggel, - az ötből - , de legalább volt! Filmet nézni nem lehet vele, mert akad, de a semminél jobb. (volt), mert most már nincsen az sem. Persze azt az egy órát nem blogírásra használtam, hanem próbáltam szétnézni a szokásos helyeken, amiket most egy hete nem is nézek, vagy csak pár percig, mivel az előszobában nem tudok kényelmesen lenni, csak a hokedlire szoktam rátenni a gépet, elé guggolok/térdelek/félig ülök, mikormi..., kiküldöm a bejegyzést, megnézem a fb-t futólag és már be is fejeztem a netezést.

Most is az lesz, jövök ahogy tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)