2011. december 20., kedd

Keddi összefoglaló

Éjjel minden rendben volt, Levike közénk jött valamikor, ott is maradt reggelig.
7:10 körül felkeltem, Levike már fent volt, kérte a tejet, Livike még nem, de felébresztettem, hogy igya Ő is a kakaóját és gyorsan készüljünk, menjünk a bölcsibe.
Kész lettünk 7:48-ra, még oda értünk volna gyalog is, de Mama elvitt bennünket a Papa autójával, hogy ne legyenek csupa latyakosak. A hó olvadni kezdett, egész nap csak potyogott a nedves hó a fákról.

Az öltöztető helyiségben teltház volt, sokan épp akkor vitték a gyerekeiket, nem valami szerencsés, hogy a szülők is kinti cipőben mehetnek be, utána meg a gyerekek ott járkálnak a benti cipőben. :(
Kezet mosni már nem jött be Mama, Levike kereste, de amint meglátta a gondozónőt már ment is befelé, bár azért leskelődött, hogy hol a Mama. Elmondtam, hogy mennie kellett dolgozni, menjen nyugodtan a gyerekekhez, majd ebéd után jövök értük.
Nem volt gond, simán bement. Livikét azért nem írom, mert Ő azonnal bement. :))

Itthon ma is hamar eltelt az idő, Gábor megcsinálta ma az egyik nagy kosszal járó munkát, elvágta itt a konyhában a járólapot flexszel, ami ugye porral jár, de volt feltéve nejlon addig. Azért így is jött be valami por, ami elkerülhetetlen. A járólap most már szinte teljesen le van téve, a bejárati ajtóban van még két fél kocka, meg az a téglalapnyi, ami majd másik színnel lesz a régi (konyhai) járólap meg az új (előszobai) között elválasztóként. Azt majd holnap teszi le. Tapétázta is az előszobát, de még annak is van híja. a gyerekszoba elvileg kész van, azt hiszem már a parketta szegőket is feltette.
Közben Apa pirított levest főzött, én pedig tejbegrízt bent Mamáéknál. :)

11:45 körül gondoltam indulni a gyerekekért, de jött Mama is segíteni, mert féltem, hogy nem bírom majd hazairányítani Őket a latyakban, sárban, hiszen már reggel is mentek volna bele a hóba. :(

A gondozónő elmondta, hogy ma is rendben volt minden, az ebédből ettek, de nem valami sokat, a reggelit nem kérdeztem, pedig meg kellett volna, hogy egyáltalán érdemes-e amiatt reggel kapkodni és bevállalni azt pl, hogy Levike ma nem kakilt.. Mindig reggel szokott, de most itthon nem volt ideje, ott meg ki tudja miért még a pelenkába sem termelt. :( Livikének megint második napja nincsen széklete. :( Most este is többször mondta, hogy kell, de nem jött semmi a WC-be.

Még azt is mondta a gondozónő, hogy Levike egy tündér, semmi gond nincsen Vele, Livikének többször el kell mondani valamit, mire megcsinálja és könnyen sértődik. Gondolom a kullogós dologra gondol, meg hogy behisztizik, és nem fogad szót. :( De azért okos, azt is mondta, csak épp cseles és ha nem akar akkor nem csinálja azt amit kellene. Nem gond, majd megtanulja a rendet Ő is, csak egyelőre ennyi az észrevétele. Nem negatívan mondta, bár nekem az jött le, hogy értetlen és rossz. :) Ja és hogy fordítva vannak, Levike a lány, Livike a fiú viselkedésileg. :)
Levike egyből árulkodott is, hogy Livike nem ült le, hiába mondta a Teca néni, hogy üljön le a szőnyegre! :)
Ma is kiborult a víz... de most nem sírt Levike, viszont megvan, miért borul ki: iszik, ráteszi a szalvétára - ebédnél van ez -, majd elveszi a szalvétát, hogy megtörölje a száját. :)
Levike már itthon panaszolta, hogy reggelinél kakaó volt és azt Ő nem szereti és nem volt tej helyette. :(((
Haza hoztuk a két kis Mikulás csomagot is, amit Ők is megkaptak annak ellenére, hogy nem voltak épp ott.
Kibontották, neki is estek a pár db szaloncukornak, meg a csokimikulásnak is, de azt elkoboztuk, nem kell az, a többi mikulást se nagyon adjuk oda, inkább ha már csoki kell akkor a Kinder csokit egyék meg.

12:10 körül értünk haza, átöltözés, szaloncukrozás után irány az ágy. 12:40 körül alhattak el, nem nagyon tudom hány óra volt. Azt sem, hogy mikor keltek, de nem volt még 14 óra, amikor Levike már felébredt, Livike pedig pár perc múlva szintén fent volt.

Gábor 16:30 körül ment el, addig még könnyebb is volt a gyerekeket vissza tartani, hogy ne menjenek ki az előszobába, utána azért kellett kicsit harcolnom Velük. :( Keresztbe van téve két léc, Levike nagyon leleményes volt, mert közölte, hogy nem lehet átlépni rajta, de átbújni lehet! Na persze:D Nem lehet bújni sem, azért van ott, majd reggel már rámehetnek. A csillagokat sem lehet még kiszedni - az a kis kereszt, csak Ők csillagnak hívják -, majd csak reggel. :)

Építőzés, stb.. ettek is, levesből háromszor melegítettem, Levike kétszer evett, Livike egyszer, én is ettem persze mindegyikből, de mindig nagy tányérban melegítettem. :)
Mama hozott a boltból sonkát és tejet, a sonkát kínáltuk, de nem kérték...

18:30 lehetett már ekkor, amikor Mama jött, majd Papa is, de Ő fürdés előtt haza ment, 19:30 körül fürdettünk Mamával.
20 óra volt amikor már ágyban voltak és negyed óra sem kellett, már aludtak is. Meglátjuk meddig tart ez és hogy reggel hogy ébrednek, remélem időben és maguktól. :)
(most jut eszembe, reggel volt Levikének kaka, csak Apa vette ki, azért felejtettem el...! )

Nagyjából ennyi lenne mára, holnap jövök ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)