2011. december 16., péntek

Csütörtök folytatás és pénteki összefoglaló

Tegnap este nagy részét meg tudtam írni a csütörtöki napnak, de utána már inkább aludtam, nem folytattam, most pótolom és írom hozzá a mai eddigi dolgokat. :)

Még a csütörtökhöz:
Levike 15:30 körül ébredt, amikor visszajöttem a kisboltból, már fent volt. Livike 16 óráig aludt.
A burkolás több, mint a fele kész van, a bejárati ajtó közepéig, gondolom azért csinálta így Gábor, hogy holnap majd arra ami ma le lett téve, rá lehet menni, tudjunk ki-be járkálni.

Apa 16:40 körül indult dolgozni, a gyerekekkel 19 óráig jól elvoltunk, csak kb kétszer akartak rámenni a járólapra, amúgy bent voltunk a szobában. Építőztünk, mesét néztünk, ettek, ittak. :)
19 óra körül viszont 5 perc alatt úgy beindultak, hogy már nem bírtam Velük. :( Rohangáltak ki, persze Levike élvezte, hogy rákiabálok, kinevetett, direkt incselkedett velem. :(
Papa átjött, Mama épp jókor hívott fel, hogy bírok-e velük...
Később Mama is átjött, fürdésre már csak Ő maradt.

20 óra körül fürdettünk, minden rendben volt. Levike orrát még lefekvés után is ki kellett szívatni, mert annyira nem kapott levegőt, utána viszont nem volt gond, reggelig fel sem ébredt! :)

Apa 21 óra után nem sokkal ért haza, Mama még itt volt, épp elaltatta a gyerekeket. Nagyon képlékeny volt még a helyzet, mert ahogy Mama kijött, mindketten felébredtek!
22 óra körül aludtak el ,én is nagyon álmos voltam, úgyhogy kijöttem, letusoltam és mentem is aludni. Apa még evett, nem vártam meg, hogy ide tudjak ülni és befejezzem az írást.

2 óra körül ébredtem fel, Livike kakaót kért, de utána már aludt reggelig Ő is, Levike is, mindenki a saját ágyában!

7:20-kor ébredtünk ma is. Viszonylag gyorsan rendbe is tudtuk tenni a gyerekeket, bár Livike azért nem hagyta ki ma sem a pizsama-csizma öltözékben való kb fél órás közlekedést. :) Öltözés után nekiestek a tegnap lerakott járólapok fugaközi keresztjeinek - vagy mi az.. - kiszedésének.. :D
A kis pici ujjaikkal ügyesen kiszedegették... :) Gábor mondta, hogy nem baj, hadd szórakozzanak vele.. :)

Apa elment a piacra húsfélékért, amikor megjött csinált is gyorsan rántott csirkemellet, hogy legyen a gyerekeknek meg nekem is ebéd. :)
11 óra elmúlt, amikor gyorsan felöltöztettük Őket és kimentünk az utcára egy kicsit levegőzni. Az udvaron nagy sár van, viszont kint sem lehettünk sokáig, mert Apának menni kellett dolgozni, a kettővel meg nem bírok kint egyedül. :( Livikének persze zokon esett, hogy negyed óra után be kellett jönni, de most mit tudtunk csinálni?! :(

Apa elindult, én rendeztem a gyerekeket, majd elkezdtek ebédelni.
Levike egy idő után bevonult a szobába, addig pedig idekint evett velem az asztalnál, Livike bent az ágyon tálcán... Szóval Levike is bement, addig fészkelődött, hogy kiborította az egész kajáját a földre... a rántott hús falatkák még összeszedhetők, de a rizs?? :D Porszívó elő jobb híján....
Mamáék épp akkor jöttek be, Papa csak beszaladt, de Mama maradt befejezni az evést, orrot szívatott kétszer is, majd elaltatta a gyerekeket.
13 óra lehetett ekkor, azóta még nyugi van, de nem tudom meddig. :( Gábor most is burkol, akármennyire is halkan akarja csinálni, azért csak csörög-zörög.. bár tegnap sem zavarta a gyerekeket. Most még csak pótolgatja a tegnap lerakott részt, ugyebár kellett egy-két helyet hagyni, hogy tudjon járkálni a szélein...

Ma elég jó idő van, azt hallottam a kisboltban, hogy holnaptól jön a hideg.. meglátjuk. Most szépen süt a nap és hideg sincsen, idebent is sokat jelent, hogy besüt a nap, Mamáéknál viszont hideg van, úgyhogy itt most lezártam a radiátorokat, csak a szobai megy, a termosztátot meg odatettem az ablakpárkányra, mert ott hidegebb van, hadd kapcsoljon be a kazán és fűtsön odaát.

Ennyi lenne egyelőre, este meglátom tudok-e jönni, mikor alszanak el, vagyis hogy felébrednek-e utána és újabb altatás kell, mert az elsőt biztos Mama csinálja most is.

Ez most a harmadik nekifutás a bejegyzés megírására, ugyanis délután, alvás idő alatt amit megírtam, nem tudtam elküldeni, mert nem csatlakozott a net. Sajnos most sem, de elkértem Papától a mobilnetet, majd annyi időre felcsatlakozom, amíg kiküldöm a bejegyzést.
Vissza lett téve az eredeti router, de nem tudom a jelszót, régen csak egyszer kellett beírni, a két új meg nyilvánosra volt állítva, nem kellett jelszó. :( Papa a laptopjával tudott csatlakozni, de Neki bele volt mentve a jelszó.... Na mindegy, amúgy se megyek sokra az egész nettel, egyéb megoldás egyelőre nincsen. Ha a három antennás router sem elég erős, akkor már nem tudom mit lehet tenni azon kívül, hogy valahogy lehoznánk kábelen majd a netet.

Szóval ott tartottam, hogy aludtak. 14:45-kor Levike felébredt, be volt kakilva, tisztába tettem, de már nem aludt vissza. Livike 15 óra körül ébredt, elég nehezen telt az idő, folyton ki akartak menni az előszobába, Gábort "boldogították" a kérdéseikkel, meg láb alatt voltak. :(
Néztünk mesét, építettünk, kirakóztunk, ettek, ittak, telt az idő.

17:30 körül jött Papa, valameddig itt voltunk, majd 19 óra körül átmentünk Hozzájuk, Mama sütött fasírtot, ott ettünk együtt. :)

20 óra is elmúlt, amikor vissza jöttünk, egy ideig próbálgattam odaát is megcsinálni a netemet, de nem sikerült. :(

A fürdés rendben ment, volt orrszívás is jó hosszan, hátha kitisztul Levike orra, de nagyon sokára indult be eleve valami váladék, fent van nagyon és csak szörcsög, de nem akar kijönni. :(

Livike aludt el később, ingerli a kaka, megint nem volt se tegnap, se ma széklete, kínlódik vele, látszik, hogy kellene, de nem tud. :( Sokszor ült a wc-n is, de se oda, se a pelenkába nem megy. :((

Mama most ment ki, elvileg alszanak, gyakorlatilag majd kiderül, meddig.. remélem reggelig. :))
Ennyi lenne mára, gyorsan elküldöm a bejegyzést, az a biztos. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)