2011. december 5., hétfő

Hétfői összefoglaló

Most, mikor írni kezdek még nincs internetünk (22:21 van!), mert Papa szereli. Sajnos előbb nem jut rá ideje, hogy csinálja, csak ilyenkor. :( Hogy miért? Már írtam többször, hogy a jelenlegi iroda lesz majd a gyerekszoba, namost az Internet jelenleg még ott van, át kell vinni a másik helyiségbe, ami majd iroda lesz ezután. Ezt szereli most Papa. :) Lehet, hogy mire végzek már működni fog és el tudom ma küldni a bejegyzést, ha nem akkor majd holnap. :)

Nézzük a napot.
Még este annyi volt, hogy Livike úgy ébredt 23 óra körül, hogy nagyon köhögött, meg is öklendeztette a cucc, még köpött is egyet. Kihoztam, adtam egy kis teát, de nem kérte, szépen visszasétált az ágyába és aludt tovább reggelig.
Ez a reggel már 6:15-kor eljött, tudat alatt szerintem szoknak a bölcsis időszakhoz, ami mondjuk nem tudom mikor jön el, a héten szerintem nem. :(
Kicsit még tudtunk pihenni, bár aludni már nem, 7:10 körül végleg felkeltem és még 8 óra sem volt, már fel is voltak öltöztetve a gyerekek.
Ma egész nap olyan nyűgösek voltak, mondjuk én is, de Ők kezdték! Na... ovis szintre jutottam már én is (egymásra mutogatás:D).. de tényleg így van, én csak akkor kiabálok meg veszekszek Velük, ha okot adnak rá, ha szépen elvannak akkor miért tenném? :(((
A köhögés és a váladék felszakadása jól beindult, Levikének úgy sikerült köhögnie, hogy a tejjel együtt egy jó nagy adag kijött, persze a szoba szőnyegére. Egye fene, csak jöjjenek már helyre!
Orrszívás kétszer volt, többször kellene, de így is alig tudom rávenni Őket, meg hát azért fújják is szépen, sok kijön úgy is!

Az volt tervben, hogy a rendelési idő vége felé (11:30) elmegyünk az orvoshoz, mondjon valamit, de pont akkor esett az eső, így nem mentünk... majd holnap, bár akkor meg 12:30-tól van 15:30-ig, nem tudom melyik lenne jobb, az eleje evés és alvás idő, a vége meg néha még alvás, de inkább alvás utáni. Talán az a jobb, de akkor igyekezni kell, mert Apának 17 órára kell mennie dolgozni.

Hívtam reggel a bölcsit is, mondtam, hogy mi a helyzet, még nem megyünk, majd hívom, ha tudok valamit. Mondta, hogy nem is baj, mert az a pár gyerek aki bent van mind nagyon köhög és folyik az orruk! Nehogy felülfertőződjenek, összeszedjenek valami másfajta kórt. Na szép! Most akkor mi itt kigyógyítjuk a gyerekeket, nem visszük, pedig ezek szerint így már lehetne!? Aztán meg majd ott jól összeszednek megint valamit. Azt hiszem, ez a beszoktatás el fog tartani kb jövő tavaszig, ha nem tovább! :(( Pedig még mindig lelkesek, "megyünk bölcsibe?" kérdezik minden nap.. de ez félő, hogy el fog múlni. :(

A délelőtt nagy nehezen eltelt, ebédre gyorsan rántott csirkemellet sütöttünk, (Familys) jól ették mind a ketten, Livike már annyira álmos volt, hogy bement az ágyába, kérte, hogy vegyem le a mamuszát, meg hogy hozzam a tejet, de mire odaértem már el is aludt! Kicsimanó....!
Levike is szépen lefeküdt az ágyába, Ő itta a tejet és pár percen belül elaludt Ő is.
12:25 lehetett ekkor kb. Nemhiába korán keltek, korán álmosak! :)

Először a kisboltba mentem, majd 13:30 körül bementem a városba, igaz, csak a Centrumba, mert Apának kellett már másik papucs meg zoknik is, magamnak is vettem pár zoknit, Livikének egy pizsamát, remélem ez nem fog úgy kinyúlni egy mosás után, mint a másik! Visszafelé a Sparba is bementem, ott vettem meg a Mikuláscsomagokba valót, - már amit nem a kisboltban:) - és jöttem is haza. Szerintem olyan 15:20 körül lehetett az idő, de fogalmam sincs, azt tudom, hogy 14:30-kor fizettem a Centrumban, de onnan még útidő, vásárlás, hazajövet... na mindegy, nem is lényeg ez annyira.
A gyerekek persze fent voltak, sőt Mama is itt volt, mert nagy hanggal voltak, azt hitte nem aludtak, így átjött. Közben pedig de, mert Apa szerint kb fél óra múlva ébredtek, ahogy eljöttem, tehát 14 óra körül, akkor is bő másfél órát aludtak!
Mama csak úgy tudott kimenni, hogy megígérte, hogy jön a Mikulás nemsokára, aki persze most is, mint mindig, Ő volt! Most nem ismerték meg! Bár Levike nagyon nézte a zokniját...:D
Gyorsan letudtuk, sietni kellett, mert még Veterános gyűlés is volt, - ott is Mama a Mikulás:) ), a gyerekek elvoltak a kapott cuccokkal, ami most pár Dörmi Maci szelet, Kinder szelet, Mikulás és narancs volt.. azt hiszem. :) Az ajándékokat már megkapták ugye előre.. a bölcsis váltócipőt és a laptopokat! :)

Amint Mamáék elmentek a taggyűlésre én gyorsan bementem hozzájuk és ott csináltam meg a csomagokat. Először úgy volt, hogy csak a gyerekeknek lesz, de én azt úgysem tudom megállni, hogy csak egy keveset is, de Mamáéknak is ne adjak...! :) Így persze csináltam csomagot Nekik is, a gyerekeknek is és még Apának is.
Sikerült úgy visszaosonnom, hogy le tudjam tenni a két csomagot a csizmájukhoz. :) Apáét már nem tudtam, azzal elkapott Livike. :D Ki akarta tépni a kezemből, még el is tört a táblás csoki benne. :(((
Persze aztán jobban érdekelte, hogy mi van az Ő csomagjaikban,
Én is tettem bele Dörmi Macit, Kinder csokit, pici Mikulást, egy Kubut és egy doboz narancsos TicTacot, de abból is a nagyobbat! Mostanában szeretik, csak az a baj, hogy nem elég egy vagy két szem, megennék akár mindet, ha lehetne! Namost.. Livike kb a doboz háromnegyedét meg is ette! Remélem nem lesz tőle baja...! Nem tudtam elvenni, visított, félmarékkal ette, mint mikor valaki csomó gyógyszert vesz be, kb úgy nézett ki a mozdulat, amikor a szájába tömte! Levike is ezt találta meg először, de Ő kevesebbet evett, inkább megette a kis Mikulást, előtte mondjuk Mamáék csomagjából egy Kinder csokit ettek meg valamint az egyik Mikulást ketten... Na akkor mára megvolt az édesség tobzódás, szépen eltettem mindent, majd apránként megkapják, nem mi fogjuk megenni, az biztos! :)))
Itták a teát ezerrel, persze ettek is, még volt rántott hús, azt ettek, ja meg még az édességek között Apával rántott halat is ettek, mert Ő meg azt sütött, rajtam kívül mondhatom, hogy mindenki szereti, a gyerekek is, Mamáék is, csak én nem. Na nem baj. :)

A nyűglődés azért fennállt egész napra, hol Livike, hol Levike, hol mind a ketten egyszerre nyavalyogtak valamiért! Már nagyon elég volt..! :(

20:20 lett kb, mire ki is porszívóztam a lakást meg az orrukat is, mehettek fürdeni!
Gyorsan kész lettünk, nem volt semmi gond.
Livike kb 5 perc alatt elaludt, Levike később, majdnem 22 óra volt már, amikor végre elaludt a nagy ágyon, de nagyon játszhatnéka volt még, pedig kiugrálhatta magát már előtte rendesen.
A lényeg, hogy most már nyugalom van, Livike már egyszer ébredt köhögve, fel is jött a váladék, de visszanyelte.. lehet, hogy azt még ki fogja ma este köpni... szerencsére saját magától hason-féloldalt fekszik, tudja, érzi Ő, hogy mi a jó testhelyzet ilyenkor! Semmiképp ne hanyatt legyen, az a lényeg!

Ennyi lenne mára, 22:57 van, már helyi hálózat sincsen, úgyhogy szerintem hamarosan lesz megint net. Nem tudom megvárom-e, próbálgatom kiposztolni a bejegyzést, magától szerintem nem fog elmenni az email...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)