2011. december 10., szombat

Szombat

Nem tudom mi volt ma, de a gyerekek egész nap pörögtek, rosszalkodtak, nem fogadtak szót... Máskor is van így, de nem egyfolytában!
Éjszaka többször voltunk fent, hol én, hol Apa... Ő mondjuk saját maga miatt, mert még kijött enni, teát főzni. Én akkor már aludtam, Levikének még Ő adott tejet, fogalmam sincs hány óra volt, de mivel eleve éjfél körül járt az idő amikor lefeküdtünk, mindenképp utána volt. :)
Livikéhez én keltem vagy kétszer csak mert köhögött, 5 óra körül kakaót is kért, majd 7:20-kor végleg felébredtek mindketten. Megint kiosontak, de most nem tudtak semmit csinálni. :)
Keltem én is, Levikét hamar rendbe is tettem, mert bekakilt, egyből fel is öltöztettem.
Livike nem akart öltözni, 8 óra bőven elmúlt, mire hajlandó volt.

9 óra körül mentem a kisboltba, majd a gyerekeknek almafőzeléket csináltam ebédre.
Magunknak paprikás krumplit akartam, de végül ez elmaradt, csak elő tudtam készíteni, utána mentünk ki a gyerekekkel levegőzni.
11:30 volt kb, 12:50 körül jöttünk be. Addig összetakarítottuk az udvart nagyjából, persze a gyerekek "segítségével". Általában szétkotorták azt, amit én összesöpörtem fenyőfa tűlevelet, meg Apának is a faleveleket....

Miután bejöttünk ettek, bár Levike már 11:45-kor mondogatta, hogy álmos, Livike csak egy óra múlva, azt hittem majd nem esznek, de jól ették a főzeléket! :)

13 óra körül kapták meg a tejet, Livike el is aludt elég hamar, de Levike nem. Talán fél órát, ha aludt, de azt is 14 óra után.
Apa volt bent Velük, én átmentem Mamáékhoz, megpróbáltam telepíteni egy új routert, amit hozott Papa, hátha erősebb lesz a jele, mint a mostanié. A telepítés sikerült is, de a gépem nem hajlandó csatlakozni, valamit nem jól csináltam biztos... 15:20 körül adtam fel, már nem tudtam mit kipróbálni. :( Még a router menüjébe sem tudtam belépni, amit a böngészőbe írt IP címmel lehet.. Na mindegy, most jelenleg a régi router van fent, ezzel legalább úgy van netem, mint eddig. (az előszoba egy bizonyos pontján). Egyébként a másiknak a jele sem biztos, hogy elérne idáig a konyhaasztalig, mert nem is látta a hálózatot a gépem, az más, hogy nem tudtam csatlakozni, attól még ki kellett volna írnia.

Mivel az alvás időt eltöltöttem a beállítgatásokkal, a kaja készítés elmaradt.
Később már kedvem sem volt hozzá, majd a krumpliból lesz holnap krumplipüré. :) A kolbász eláll, a hagyma meg jó lesz pirítva akár hagymás krumplinak.

Livike másfél órát aludt kb, amikor visszajöttem Mamáéktól már fent volt.
Apa 18 órára ment dolgozni, épp akkor is beindultak a gyerekek, szétszedték az ágyuk matracát, Livike lepedőjét le is cseréltem, bár pár napja volt, de csupa kakaó folt volt.
Még csak az! Akkor még nem tudtam, hogy estére mi lesz, de majd írom...

Egyedül maradtam a gyerekekkel, rohangáltak, Livike megint majdnem meghányatta magát, mert a sok rohanástól köhögni kezdett és ilyenkor ez van, most mióta betegek. :(
Építőztünk, mesét néztünk, néha azért nyugton is voltak, de ez volt a kevesebb.

19 óra után még megejtettem egy orrszívást, Mama épp akkor jött be, egyik gyerkőc sem vette észre. :) Levikének az orrát szívattam, amit nagyon jól tűrt, Livike pedig a tévét nézte nagy átéléssel. :)
Volt még Mamával játék, akkor is ugráltak, nagyon elevenükben voltak... pedig sokat voltunk kint ma, kiszaladgálhatták magukat.

20 óra körül kezdtük a fürdetést, bár a víz már készen volt előbb is.
Minden rendben ment, Mama altatta Őket, 20:30 körül már mindketten aludtak.

Livike folyamatosan köhögött, bár közben aludt is. félig hason, félig oldalt feküdt, ami ugye jó, ha ki akar jönni esetleg amit felköhög. Hát kijött!
A kispárnája sarka, a paplanja sarka, ami alatta van, kicsit a lepedője is olyan lett. Jó nagy adagot köpött ki. Gyorsan kihoztam, mert még öklendezett, még próbálkozott kicsit a mosogató felett, mert hirtelen oda hoztam, de utána úgy tűnt rendben van, nem volt maradása, ment volna vissza az ágyba. Azt ugye előbb rendbe kellett tennem, így felfeküdt az én paplanomra hasra.. és oda is hányt egy közepeset.. :( Na akkor megint kihoztam, már a fürdőbe kéredzkedett, de ott már nem jött semmi. Megmosdattam, lecseréltem az épp ma ráadott tiszta alvós cuccot, majd próbáltam feltakarítani a nyomokat, amihez az azért hozzá tartozik, hogy finnyás vagyok a hányásra. :( Megcsináltam persze, kapott másik kispárnát, az ágymatracot megfordítottam, hogy a lábrésznél legyen vizes, ahogy letisztítottam... oda tettem egy törölközőt keresztbe, a paplanját nem tudtam vissza tenni, azt ki kell mosni géppel. :(
Jó kedve volt Livikének, eszében nem volt aludni.
A paplanomat is áthúztam, de akkor már az egész ágyneműnket, úgyis ráfért már.. bár el tudtam volna képzelni ezt máskor is, mondjuk világosban. :) A lepedőcserénél viszont kellett a porszívó is, mert valamiért csomó szösz meg szemét összegyűlik a matrac meg a lepedő között.. na mondom Levike biztos felkel, de nem! Aludt tovább, mint ahogy akkor is, amikor takarítottam, akkor égett a villany.

Livike kedve továbbra is töretlen volt, megette a Papa által áthozott, sült húshoz való zöldségköretből az általam meghagyott zöldbabokat. :)))
Apa is haza ért 22 óra után, akkor még Livike evett háztartási kekszet is, majd ahogy végeztem az ágyneműhúzással most Ő feküdt be Livike mellé a macira, hogy elaludjon.
Hamar el is aludt, azóta nyugi van, hát nagyon remélem, hogy nem lesz már ma több akció, és hogy csak a köhögés hányatta meg, nem más van a háttérben.

Ennyi mára, gyorsan elküldöm, mert most épp van net, de ez csak pár perces lesz szerintem.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)