2011. június 30., csütörtök

Csütörtök

Éjjel minden rendben volt. Livike 7:30-kor csendben kiosont a konyhába, bár láttam, nem jöttem azonnal utána. 10 perc múlva mégis megnéztem már mit ügyködik, valami ragacs volt a körmén, ő azt mondta szúnyog, én pedig nem nagyon tanulmányoztam, letöröltem és kész. :)
Megkapta a tejet, túl sokáig nem itta, újra kijött a konyhába. Levi és Apa még aludtak, Ők 8:20-kor ébredtek!
Livike közölte, hogy pisi utána meg hogy kaka, gyorsan letettem a bilit, hátha menne bele valami, de nem... ücsörgött egy ideig, majd megunta és nem is akart visszaülni, így felöltöztettem. Az éjszakai sok pisi tetejére pár bogyót is produkált még a pelusba, úgyhogy újfent az utólag szólás esete állt fent. Szerintem csak azért nem vette ki maga alól, mert épp ott álltam mellette. Nem így délután... de most akkor folyton ott kell állni és nézni minden mozdulatát, különben a fél szoba csupa sz.r lesz?? :(( Bocsánat a kifejezésért, de délután nagyjából ez volt a helyzet, alvás helyett kb 10 perc alatt... :((

A délelőtt eltelt, Apa 10-re ment dolgozni, 9 órakor már kint voltunk az udvaron, volt pizzás csík evés és egy kis sajtos kifli is, az idő egyre rosszabb lett, hűlt, fújt a szél és 10:50-re az eső is megérkezett egy olyan állapotába, amikor már be kellett jönni. (Előtte csak néha szemerkélt. )
Itt volt ma a Dédi Mama is, úgyhogy elég jól bejöttünk, nem volt hiszti, amikor elment akkor volt egy kevés, de ez van, meg kell érteni, hogy el kell menni, ki kell engedni mindenkit, nem fél órás hisztiket levágni, ha pl Mama is ki meri tenni a lábát miután egyszer bejött. :(

Játszottunk, majd 12 órakor megkapták a gyerekek az ebédet. Ma üveges volt rizzsel, jól ettek, egy kevés maradt csak meg. Kérték a tejet, úgyhogy 12:40 körül már le akár alhattak is volna.
Levike szerintem el is alszik, ha Livike nem piszkálja, de a lány annyira felélénkült, hogy esze ágában sem volt aludni egészen 18:30-ig, amikor meg ugye már nem lehetett.
A bébiőr be volt kapcsolva, átmentem Mamáékhoz, hogy majd elalszanak...
Időnként azért kijöttem, megnéztem pl nincs-e még lent a pelus és egyebek.
Livike tejjel kikente a konvektor tetejét, egyébként ma már másodjára. Délelőtt is megcsinálta ugyanezt. :(
15 óra előtt már nagyon úgy tűnt, végre alvás lesz, lefeküdtek, behelyezkedtek, így ismét bementem, mert Mamával csináltunk tojásos krumplit, azt ettük, meg még beszélgettünk.

15 órakor a nagy csendre azért csak kijöttünk, hogy alszanak vagy valamivel jól elvannak. Utóbbi volt igaz. :( Levike is totál kakás kézzel jött, szerintem akkor nyúlhatott bele, mert egyből menni is akart megmosni. Ő volt a jobbik eset. Livikét fürdetni kellett, mert még a haján is volt.
A szobában meg a szokásos látvány fogadott, csak durvább kivitelben, mert az egy dolog, hogy a konvektor teteje ki volt kenve, volt az éjjeli szekrényen, a tévé képernyőjén, az ágyon a pléden, meg még nem tudom hol és ez nem a bogyós fajta állagó volt. :((( Erről ennyit. Több, mint egy órán át takarítottunk Mamával, hogy biztos mindenhonnan eltűnjön, ne maradjon, még a függönyt is ki kellett mosni, mert az alja is olyan lett. :(
Livike meg is lett fürdetve, így este már nem kellett, nem is kifogásolta, szépen lefeküdt és aludt elég hamar az ágyában.
Levike a mi ágyunkon aludt el, egyszer már volt fent, de azért nyugi van.
Ez a vége lenne, közben azért annyi volt még, hogy alvás természetesen nem volt, Mama itt volt fürdésig, 19:30-ig.
Ettek tojásos krumplit, ittak teát, volt nagy hancúrozás, Livikére persze egy ideig haragudott Mama, nem szólt hozzá, nem vette fel, elmagyarázta, hogy csúnya dolog volt ez a kaka kikenősdi, nem szabad meg egyebek... és hogy ne csinálja többet. Na kíváncsi leszek. :( A tűzhelyhez is hozzányúlt ma már, igaz nem volt meleg, de akkor is! Lehetett volna. Nem jegyezte meg, hogy megsütötte a kezét.
A vasalót is meg akarta fogni délután, de szerencsére elvettem....

18 óra után már nagyon álmosak voltak mindketten, de valahogy kihúztuk. :)
A többi meg már írtam....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)