2011. június 9., csütörtök

Csütörtök - Fodrászkodás és a többi :)

Éjjel minden rendben volt. Reggel 7:10-kor arra ébredtem, hogy Livike már fent van. Nem csinált semmi kárt, szépen elvolt a konyhában meg a szobában is.
7:30-kor már Levike is felébredt, úgyhogy kezdhettük a napot. :)

9 órakor már el voltak készítve a kimenős ruhák, mert Mama mondta, hogy ha Papa visszajön a könyvelőtől, akkor mennek a fodrászhoz, akihez Papa jár a Vasútállomásra, reggel volt, megbeszélték, hogy majd viszik a gyerekeket is. Hátha jobban viselik, mint Juditnál, bár Őt már azért ismerik, ezért kissé fenntartásaim voltak, főleg Livikét illetően, hogy majd mennyire fogja tűrni a hajvágást, mivel a fésülést se nagyon szereti...

10 óra után értek vissza. Képek később lesznek. :) Mindkettőjüknek sikerült levágni a haját, Levikének szép rövid fiús lett a haja, Livikének pedig kicsit hosszabbra maradt, de így is még kislányos. :)Nekem Levike haját nehéz még megszoknom, olyan más így... a kis fürtöskéi azért hiányoznak, de teljesen más így a kinézete, olyan nagyfiús! :)) A fodrász "bácsi" is tartott a feladattól, úgy vágta a hajukat, hogy ha bármikor hiszti miatt abba kell hagyni, akkor se legyen drasztikusan belevágva.. :))
Livike is szépen tűrte, nem is gondolta volna senki! Előtte felmentek lépcsőzni, majd mikor végeztek vonatot is néztek, mivel az állomáson van a fodrászat... :)))

Amíg odavoltak főztem ebédet a gyerekeknek, nem kell nagy kajára gondolni, almafőzeléket csináltam és rizst főztem hozzá...
Mikor hazaértek Papa sikeresen kiborította Mama teáját a frissen vett sajtoskiflikre, amik ugye teásan már nem voltak elég gusztusosak, közben még volt melegszendvics krém is, így fogtam magam és megcsináltam a kifliket - pirítás alatt kiszárad... - melegszendvicsnek, plusz még zsömlére is jutott belőle!
Persze a gyerekek is jól bekajáltak belőle, ekkor már 11 óra körül járt az idő...
Miután a Dédi Mama is kijött volt ám öröm, Levike folyton a nyakában lógott. :)
Livike hintázott, de amint meglátta a cseresznyefa tövében lévő békát, egyből ki akart szállni, így kivettem. Ment is békát vadászni, el is kapta, meg is szeretgette rendesen :D Van erről is kép nem is egy! :)) Jó, hogy se Mama, de még én sem merem megfogni a békát, én csak a nagyon picit merem, Mama meg semmit.. Így sikeresen kikönyörögtük a kezéből az állatot, de addigra már jól meggyomrozta, azért még élve plattyogott el a "bébuci". :))

12 óra után nem sokkal már bejöttünk. Enni nem akartak, így alvás következett.
12:45-kor én megint feladtam a dolgot, jött Mama, én mentem a kisboltba..
Az eső készülődött, miután haza értem rá is kezdett.... :)
A gyerekek 13 óra után nem sokkal el is aludtak, viszont 14:10-kor mindketten egyszerre ébredtek, Levike különösen nyűgösen. Hát igen, kevés Neki ennyi alvás.. :(

Mivel kint szél volt és esőre is állt végig, délután már nem mentünk ki...
Mama itt volt, hancúrozás, táncikálás, minden volt. Rosszaság is persze!

Uzsonnára baconos rúd volt, ették is, amíg meg nem látták a tejszeletet... :)))
Tea, kubu minden volt...

20 óra körül fürdés, a filmre kész is voltunk, úgyhogy előbb kezdtük.
Livike negyed óra alatt bekérte magát az ágyába. :) Igen, az a szokása, hogy oda fekszik a nagy ágyra, de hamar elfárad, álmos lesz és be kell tegyem a helyére. :)
Levike még 22 órakor sem akart aludni, amikor Apa haza ért akkor Ő tudta elaltatni. Már a helyén van Ő is jóideje...

Ennyi lenne mára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)