2011. június 16., csütörtök

Csütörtök

Éjjel nem volt semmi gond, mindenki szépen aludt.
Apa korán kelt, mert ment fodrászhoz és csak 6 órára volt időpont, utána feltette az ebédet is, ami ma csontleves volt sült husival és tört krumplival. :)
Livike 6:40-kor felébredt, adtam Neki tejet, vissza is aludt, de kellett majdnem egy órahossza, hogy elaludjon. Levike szépen aludt a helyén.
Livike is az ágyában aludt, 7:40-kor ébredt elsőnek Levike, aki szintén megkapta a tejét, majd mire felöltöztem és megmosakodtam, Livike is felébredt, úgyhogy kezdhettem is az összeágyazást, pakolást, öltöztetést. 8 óra alig múlt még, de már ki akartak menni, balhéztak mindketten, hogy miért nem hozom már a szandálokat is, miért nem megyünk már, stb... Így 8:30 körül már kint is voltunk.
9 óra körül elszaladtam a kisboltba pékáruért és tejért, Levike majdnem egymaga megevett egy pizzás csíkot, Livike inkább a sajtos kiflit ette, de nem evett túl sokat abból sem. :(

Apa 9:40-kor elindult a buszpályaudvarra, mert ma érkezett a Tesó, vagyis Apa fia, aki 13 éves és itt lesz nálunk elvileg a jövő hét végéig. A nagylány is jön majd elméletileg valamikor, de ez a része a dolognak még nincsen lefixálva.
Tavaly nagyon jól elvoltak a gyerekekkel mindketten, de ugye akkor még kisebbek voltak a mieink, szerintem nem is emlékeznek már, hogy kik voltak és miért, stb.
Livike már este az ágyban is gyakorolta a Marci név kimondását.. elég jól megy! Ma már mindketten mondták, a kölcsönös "vonzalom" még él, a gyerekek szinte egész nap, mióta megérkezett (11:30 kb) nem hagyták nyugton szegény fiút, ha arrébb lépett már kiabáltak utána, hogy jöjjön és legyen ott, játsszanak, még este a fürdésnél is bent kellett lennie, sőt még azt is szerették volna, ha ma Ő fekszik közéjük..:D
Na majd meglátjuk a napok múlásával, hogy tompul-e a nagy lelkesedés, most egyelőre szerintem az újdonság varázsa él a gyerekekben. :)))
Apa jó sokat várt a buszra, mert úgy volt, hogy 10:30-ra már beér a kiírt 11 óra helyett, végül 11:15-kor érkezett! Pff. :)

Mire hazaértek a húsleves is szépen megfőtt, kész volt minden, csak a krumplit kellett még megfőzni.
A gyerekek viszonylag jól elvoltak, leszámítva, hogy 10:30 körül már nagyon meleg volt, úgyhogy félárnyékban pancsoltak a gyerekek egy nagyot, most mindkét kagyló (homokozó) használatba lett véve, nagyobb lett a hely, bár így meg folyton átjárkáltak egymáshoz, mondjuk közel is volt a két "medence", egymás mellé tettük őket. :)
Jó nagyot pancsoltak, mire Apáék haza értek már újra szárazon voltak a gyerekek, épp hozzáfogtunk az ebédeltetéshez, amikor megjöttek, persze minden fontosabb lett, mint az evés! :)
Meglepő módon Levike evett többet a paradicsomos húsgombócból, Livike alig akart enni. :( Kaptak egy kis húslevest is bőven tésztával, hússal és répával. Ették elég jól, Livike evett többet, Levike is valamennyit, de Ő inkább már álmos volt, emiatt nyűgös is!

12:30 körül már megkapták a tejet, kezdődhetett a délutáni szieszta. :)
Levike el is aludt szépen, Livike viszont nem!
Hiába voltam bent Vele, kb egy óra múlva csak felébresztette Levikét. :( Épp ebédelni próbáltunk mi is, úgyhogy azt hiszem nem is volt az egy óra, kb háromnegyed, Levikének ennyi volt mára az alvása. :(
Livike továbbra sem akart aludni, hancúroztak, bejöttek a "fiúk" is, birkóztak egy hatalmasat, majd Livike aludt el 14:30 körül....
Levike gonoszabb volt, mint a Lány Vele, mert kb fél órás alvás után úgy gondolta, hogy Livike is keljen már fel, úgyhogy felébresztette.. :( Gondolom vissza akarta adni, hogy Őt is felkeltette Livike.

15:20 körül már újra az udvaron voltunk. Hiába mondtam, hogy ki kellene önteni a vizet amiben pancsoltak, mégis megmaradt, hogy majd jó lesz délután fürdéshez...
Na igen.. bár egyrészt én most nem találtam olyan borzasztóan melegnek az időt, hogy ne lehetne kibírni, másrészt nem ruhástól, szandálostól képzeltem a délutáni pancsolást, mint ahogy Livike bemutatta kb 10 perc kintlét után!
Gyors vetkőzés, pár vödör meleg víz és lehetett is fürdeni! :)
Kb egy órát voltak benne! Livike folyton kiöntögette a kis vödrével a vizet, már csupa sár volt a medencék körüli rész. :(

17 órakor vettük ki Őket, törölközés, öltözés, mehettek is újra ki, a víz már ki lett öntve! :) Livike nagyon nagy hisztit csapott, hogy eleve hogy merészeltük kivenni a vízből, miért kell bejönni, öltözni, stb... Mikor meglátta, hogy kimehet ha kész van már semmi baja nem volt... Kb két percig, utána talált magának valami visítozni valót. :(
17:120 körül már sonkát és zsömlét ettek, később tejszeletet is kaptak, akkor már Mama is itthon volt.
Közben Apáék kimentek megnézni a Tiszát, hogy hova érdemes kimenni horgászni, éjjel már mennek is, elvileg 3-ra van beállítva a telefon, hogy indulnak.
Volt hinta, csúszda, motorozás, minden. :)
Mama hozott jópár kisbugyit a gyerekeknek, hogy meglássuk, mit szólnak hozzá, ha csak az van rajtuk....
Levike egyből fel is avatta a bugyiját mikor Papa mesélte, hogy majd szóljon, ha pisilni kell, már csurgott is! :)
Livike is pisilt később, szólt is a drága, de már csak utána. :(
Levike még 19:40 körül is pisilt egyet,

Ma nem volt komolyabb esés... :)
Van viszont egyel több fogacska Livike szájában, kibújt a bal felső ötöse is, úgyhogy mostmár 19 fogú lett a Kisasszony. :)
Levikének még mindig nincs kint egyik sem, maradt egyelőre 16 fogú..
Volt még egy nagy hintázás, szaladgálás, majd 19:45-kor bejöttünk, mindent előkészítettem már, csak menni kellett a kádba fürdeni! :)
Livike persze visított. Nem tudom, hogy ma mikor nem azt tette. :((

Viszonylag hamar elaludtak, 20:45-kor már mindketten aludtak! Levike nemrég volt fent, de csak nyöszörgött, már újra alszik.
Ja, azt el is felejtettem, hogy tegnap nem is volt minden olyan sima, mint írtam az elején, ugyanis 1 órakor Levike felébredt, kért tejet, majd nem akart újra aludni. Mint aki kialudta magát, olyan volt...
2 óra körül mégis elaludt és akkor le tudtam tenni a helyére.
Lehet, hogy ma is lesz valami ilyesmi, pedig jó lenne, ha nem úgy lenne. :)

Ennyi lenne mára, holnap jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)