2011. június 17., péntek

Pénteki összefoglaló

Éjfélkor Livike sírva ébredt, csak a vállamon tudott visszaaludni, amikor letettem az ágyába szemrehányóan rámszólt, hogy "tej?" :D Kapott, aludt is hamarosan.
Apa és Marci hajnal 3-kor keltek, mentek horgászni. Úgy volt, hogy délelőtt a nagy meleg előtt hazajönnek, ebből az lett, hogy délután 7:30-ra már haza is értek... Biztos volt árnyékos hely, de azért ez akkor is sok volt - nekünk, itthon maradottaknak - így egyszerre! :( Fogtak pár halat is, bár én már sokszor írtam, hogy nekem teljesen mindegy, hogy van vagy nincs, én semmilyen formában nem szeretem a halat, de ugye nem csak én vagyok.. :)

Livike 6 órakor is felébredt, megkapta a reggeli tejét, aludt is tovább.
Következőleg már egyszerre ébredtek Levikével, 7:45 volt kb.
Levike is kapott tejet, pakolásztam, majd hamarosan fel is öltöztettem Őket, mert Livike már megint önállósította magát, amíg összeszedtem kint a kutyakakát már megint nem volt a lányon pelenka. Szerencsére nem volt benne még termés. :)

8:20 körül már kint voltunk az udvaron, nagyon meleg volt, nem is tudtam, hogy mi lesz később, ha már viszonylag korán ilyen kánikula van.
Az lett, megették a szokásos reggeli péksütijüket, ma kakaós csigát ettek meg sajtos kiflit is, hintáztak, csúszdáztak, elvoltak, de Mama is kellett, én nem voltam elég. Ennek ugye az a hátránya, hogy Mamának munkaideje van, de nem nagyon tud dolgozni. :((
10:30 körül hordtam vizet a kis medencékbe és kezdődhetett a pancsolás!
Kivételesen nem akartak órákig benne lenni, féltem pedig a tegnapi hisztéria után, hogy majd nem lehet kirángatni Livikét a vízből, de Mamának egyből engedelmeskedett, bő fél óra után már ki lehetett venni, törölni, öltöztetni. Levikét is persze. :) Ő türelmesebb, bár este felé azt hiszem bepótolta hiszti terén az összes eddigit, mert ilyet még nem láttam Tőle, de majd írom ezt is ha oda jutok időben.

Az ebéd ma almafőzelék volt, jól ették, dél sem volt még amikor bejöttünk, mert nagyon meleg volt már kint. Ha nem is alszanak, legyenek bent.
12:15-kor adtam tejet, mert álmosnak tűntek, Livike kérte is a tejet...
A tévét kikapcsolták, lefeküdtek, elcsendesedtek. Kimentem és vártam, lesz-e kiabálás vagy valami, de nem, szépen elaludtak mindketten csendben, tévé, rádió nélkül. Ilyen még nem nagyon volt eddig. :))

Mamáékkal ebédeltünk, majd Mama kitalálta, hogy menjünk el ketten bowlingozni. Én, aki életemben nem fogtam még golyót a kezemben és csak tévében láttam játékot is.:D
Papa maradt a gyerekekkel, Livike persze felébredt azonnal, hogy bejöttem öltözködni, ez 14:45-kor volt. Elég jó időt aludtak így is, mert Levike is felébredt, ahogy mi elindultunk Mamával.
15:10 körül mentek ki Papával az udvarra, hamarosan pancsoltak megint egy jót, kb egy órányit, kivenni nem volt nehéz dolga Papának, azt mondta, meg azt is, hogy nem volt úgy általában baj a gyerekekkel, de azért lefárasztották rendesen a közel 3 óra alatt, amíg távol voltunk.
Ebből bowling másfél óra volt, utána még bementünk az Intersparba egy kis időre, hazafelé pedig a kisboltba is.
A bowlingozásomról annyit, hogy alapjában tetszik a dolog, bár nem nagyon megy, a kezdők szerencséje azért megtalált az első gurításnál. :) Utána persze dobtam sok "semmit", volt néhány majdnem teli találat, Mama kitartóan magyarázta, mutatta, hogy is kell, én próbálkoztam több kevesebb sikerrel, meglátjuk mennyire lesz izomlázam majd a karjaimban holnapra. Mindkettőben, mert egy idő után átálltam bal kézre, az az erősebb kezem, talán jobban is ment a gurítás, a jobb kezemmel már nem tudtam volna eldobni a golyót, annyira elfáradt. :))

Miután haza értünk ettek a gyerekek tejszeletet, később Mamával tejfölös kenyeret, egy óra múlva pedig velem sonkás szendvicset, bár annak több, mint felét én ettem meg, nem igazán kérték. :(

Miután Apák haza értek még kicsit játszottak, hintáztak a gyerekek, Marcit nyüstölték, aki persze fáradt volt, de azért játszott Velük és Apa is valamennyit, de a gyerekek már nagyon nyűglődtek, hangoskodtak, rosszak voltak, így bejöttünk. Persze Mamát akarta Levike, vagy 10 perces hisztit levágott, de úgy, hogy már megijedtem, hogy mi lesz Vele... Már hüppögni sem tudott, 5 percig azt hajtogatta, hogy "papu, papu", merthogy levettem a lábáról a papucsát, ami azt jelentette, hogy már nem megyünk ki.... Bármint adtam, nem kérte... Végül úgy nyugodott meg, hogy álltam vele és fogtam, amit persze sokáig nem tudtam tenni, mert elfáradtam.
Utána Apa nyakában ült vagy 10 percet, közben Livike evett meggyes joghurtot, majd Levi is kérte volna akkor, amikor már elfogyott, kézenfogott, odavitt a hűtőhöz, mondta, hogy "nyi!", kinyitottam, meglátta az ajtóban a vaníliás pudingot, több se kellett, joghurt helyett azt kapott. Kaptak, mert Livike is jött, remélem nem lesz baj, hogy joghurtra még pudingot is evett. :)
Álmosak voltak, Livike is rákezdett a nyekergésre, úgyhogy 19:30-kor a régi szokásos időben elkezdtük a fürdetést, 20:10-re készen voltunk, Levikének is jó kedve lett, megnyugodott, engedte, hogy fürdessem, töröljem, öltöztessem.
Közben Marci vacsorázott, ez necces helyzet, mert ha a gyerekek látják, hogy valaki eszik, tuti kunyerálni akarnak, bármi is legyen az. :) Most nem akartak.. Nyugtázták, hogy ott ül és eszik, majd szépen lefeküdtek a mi ágyunkra, én közéjük, Apa az ágy végére, Marci pedig leült a Livi ágya elé, megnéztük a filmet, Livikét már közben letettem a helyére, el is aludt. Levike eleven volt, piszkált, vigyorgott, felélénkült! :) A film végére viszont elaludt Ő is, így mehetett a helyére...
Marci is ment aludni (Maméknál alszik a nappaliban), most már nyugalom van.
Remélem marad is reggelig! (utána sem ártana...)

Ennyi lenne a mai nap nagyjából.
Holnap jövök. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)