2011. június 5., vasárnap

Vasárnap

Éjjel minden rendben volt. Livike megint sok időt töltött a földön, majd 6:15-kor mellémvackolt, 7 óra körül viszont már úgy gondolta Neki ennyi volt, felkelt, járkált. Csendben volt, viszonylag nyugodt voltam, hogy most a konyhában nem tud semmit csinálni, nagyon nem is tudott. Annyit mégis, hogy valahogy kibogozta a mosogató alatti szekrény madzagját és megtalálta az ecetet. Még jó, hogy csak azt és nem a Cillitet és társait, bár azt nem tudta volna kinyitni, de pl a súroló- vagy mosogatószert igen. Szóval arra jöttem ki 7:35-kor, hogy megint dúdolászik, az ecettel pedig szépen locsolgatja a kis szőnyeget. Persze ment a ruhájára is, a lábrészére. Kérdeztem, hogy ivott-e, mondta, hogy nem. :) Beleszagoltam a szájába, nem érződött, meg Apa szerint akkor nem lett volna ilyen vidám.. :D Hát lehet.. csak épp már a tömény ecetszagtól köhögött meg fura hangokat adott ki, azért ijedtem meg, hogy ivott belőle.
Gyorsan le is vettem az alvós ruháját, majd amíg kimentem megfőzni a kávét - holnapra már van égőrózsa fedél, Papa leszedte egy régi tűzhelyről, ami a garázsban van, de rossz - , szóval mire bejöttem már Apa is fent volt és épp öltöztette Livikét, mert a kisasszony időközben nem tudott már várni és levette a pelusát is. Volt benne kaka is.. :)
Mire Livike kész lett Levike is felébredt, gyorsan felöltöztettem, indulhatott a nap!

8:30-kor már az udvaron voltunk, 11 órakor már csak egy szál ujjatlan pólóban voltak, a pelus is lekerült ma is. :) Az ürítés szabályozása még nem igazán megy, nem szólnak előtte, csak ahol épp sikerül ott jön a pisi, sőt Livike kakilt is a fűbe, majd odahozta Mamának, letette elé - szintén a fűbe - hogy "kaka". :)))
Levike is akkor szólt mindig, hogy "ajjajj" amikor már csurgott egy kis pisi.
A bili továbbra sem érdekli Őket rendeltetésszerűen. :(
Majd lesz ez jobb is, remélem minél előbb!

Ma nem volt rendes pancsolás, csak úgy, hogy fel lett locsolva a járda, na meg a kutya vizét is mindig megtalálják továbbra is.
Délelőtt ettek vajas kenyeret, majd egy kis zöldségköretet, utána borsólevest, sült husit, szóval nem konkrétan ebédeltek, hanem folyamatosan ettek. :)

Ahogy bejöttünk gyorsan le lettek fürdetve és úgy mehettek aludni.
13:20 körül kapták meg a tejet. Livike gyorsan el is aludt, Levike csak fél óra múlva. Utána tudtam bemenni én is, hogy ebédeljek Mamáékkal.

14:40-kor kijöttem, hogy átöltözzek a boltba menetelhez, már szinte kész voltam amikor Livike felébredt, pedig csendben voltam. :( Szerintem amúgy is felkelt volna már...
Levike is felébredt, úgyhogy Mama bejött és utána már szinte végig a gyerekek körül volt Ő is.

16 óra körül megint kimentünk, 19:20-kor jöttünk be, 10 perc múlva pedig már fürödtek is a gyerekek. Délután is volt evészet: tejszelet (a szokásos 2 helyett ma 3-at ettek meg ketten), sült husi, zöldségköret, cseresznye... na meg tea bőven.

Fürdés utána mindketten a mi ágyunkon kezdték az estét, sőt én voltam a harmadik középen.
Livike 21 óra körül aludt el.
Levike nem akart.. Egy jódarabig elvolt, majd beindult, volt, hogy bújt, ölelgetett, majd elkezdett rugdosni meg csapkodni a kezével, rájött az a leállíthatatlan rosszaság. :(
22 órakor aludt el, épp akkor ért haza Apa is, most kivételesen már nálam aludt, nem kellett még Apának is altatnia.

Ennyi volt a mai nap nagyjából.
Az eső ma is csak készülődött, villámlás meg néha dörgés most is van, de azért itt csütörtök este óta semmi nem volt, nem úgy, mint sok helyen amilyen viharok voltak. :( Nem hiányzik persze az olyan idő, de egy kis zápor jöhetne este/éjjel, hogy reggelre kapjon a föld egy kis nedvességet, rendesen lyukak vannak már a fűben is, olyan száraz a talaj...

Megyek lassan aludni, holnap jövök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)