2011. június 11., szombat

A nagy utazás... pozitív tapasztalatokkal. :)))

Az autóban töltött idővel kapcsolatban szerencsére nem igazolódtak be a félelmeim, odafelé is csak Livike nyűglődött egy kicsit, de utána aludt egy fél órát, Levike szépen elvolt, majd Ő is aludt volna, de addigra megérkeztünk Szegedre. Két órás út volt. :) Visszafelé Levike szinte rögtön el is aludt, Földváron ébredt fel, ahol tettünk egy kis kitérőt a Dédi Mamához, de már jöttünk is, mert késő volt... Szolnokig már csak szűk fél óra az út, azt már bárhogy is kibírjuk, úgy voltam vele, de ott sem volt gond.
A nap nagy részében persze folyton a gyerekek után kellett rohangálni, Livike behisztizett párszor, ha valami nem úgy volt, mint ahogy Ő gondolta... ezt itthon is rendszeresen műveli, csak ott nincs még x ember aki előtt égünk... :((

Kezdjük ott, hogy éjjel minden rendben volt, majdnem egyszerre ébredtek a gyerekek, 7:40 volt kb... Papa és Apa már korábban elindultak, mi pedig 9:45-kor tudtunk nekiindulni az útnak, nem egyszerű, hogy minden legyen amire szükség LEHET, mert egyébként szinte biztos, hogy nem fog kelleni, de legyen elpakolva. (ruhák, kaja, stb.) Az időjárás is fél óra alatt változott meg, én még hosszú ujjú body-t adtam a gyerekekre, Mama már levette, hogy az meleg lesz... Hát amikor én öltöztettem Őket, még hideg volt. :) Egész nap lógott az eső lába, bár hideg nem volt, azért rajtam végig elfért a farmer dzseki is.... A gyerekeken is volt hosszú nadrág már egy idő után, először csak rövidgatya volt és póló, Livikének kisruha, de utána Ő is kapott nadrágot és felsőt.

Amikor odaértünk Szegedre, egyből indultak is a gyerekek felfedező útra, rengeteg csiga volt a fűben, nem egyre rá is léptünk.. Livike jópárszor tele marokkal jelent meg, csigával telivel.... :D
A horgászhelyek környéke kicsit veszélyes volt, mert eléggé lejtett, és ugye hol máshol rohangáltak mindig... Attól tartottam, hogy fejjel a vízben fognak kikötni, vagy legurulnak a nagy szaladgálásban. :( Ha nem ott, akkor az étterem környékén voltunk, volt hinta is, kavicsos talaj, ami szintén tetszett a gyerekeknek, rendezvény-rendezvény hátán volt a területen. (két ballagás meg egy lagzi, közben nekünk is megvolt az ebédeltetés egy külön részben..)

14 órakor volt elvileg ebéd, gyakorlatilag 20 perccel később, ami nem lett volna baj nekünk, de a gyerekek addigra már nagyon elfáradtak, nyűgösek voltak. Levike Mama ölében, Livike Papa ölében evett, úgyhogy megvolt a nehezített étkezés is. (nem a gyerekeknek volt így nehezítve.)
Kaja után már kiültem a Velük az autóba, amit csak lehetett elállítgattak benne, de legalább elvoltak. :)
Az eredményhirdetést így én nem láttam, de már a lezáráskor megmondta az eredményt a hölgy, aki írta, úgyhogy nagy meglepetés nem ért senkit.. :)
Mindketten nagyon jól végeztek, konkrétan Papa lett az első, az egész verseny győztese! :) Apa pedig második lett! :) Ezúton is gratulálunk Nekik, bár nem olvassák, de nem baj.. :D
Egyébként a verseny kezdetét szinte lekésték, mert kicsit elkavartak bent Szegeden, sok az útfelújítás és ilyesmi....

15:45-kor indultunk. Mi mentünk elöl, Papáék utánunk... A gyerekeknek persze azt kellett mondani, hogy előttünk mennek, mert egyébként csak a feneküket láttuk, mindig hátra forogtak a bekötött ülés ellenére is....
Levike 10 perc alatt, Livike később, de azért elaludt...
Földvár előtt Livike már fent volt, Levike már csak akkor ébredt, amikor kiszálltunk az autóból. :)

A maradék utat hazáig is jól viselték... :)
Nem tudom, hogy csak szerencsénk volt-e a mai nap autózós időszakával, de nagyon jól viselték, remélem így is marad ez most már, és akkor már bátrabban elindulhatunk bárhová...! :)

19 óra előtt értünk haza. Egyből jöttünk is be, mert időközben elkezdett esni az eső, nem erősen, csak úgy szitálva...
Volt még egy kis játék Mamával, Papa is volt idebent, de a fürdést már Apával rendeztük le, 21 óra volt mikor kb félidőben jártunk.

Viszonylag hamar el is aludtak mindketten. Elfáradtak! :)
Én pedig álmos lettem most, úgyhogy megyek is aludni.... Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)