2011. június 25., szombat

Szombat

Éjjel minden rendben volt. Livike ébredt elsőnek 7:15-kor, majd pár perc múlva Levike is fent volt. Én arra ébredtem, hogy Livike a konyhában áll és hevesen mondogatja, hogy "Marci iiii, Marci iiii" (Marci itt van. Igen, kint ült a széken, a konyhaablakból látni lehetett. Bejönni nem tudott, mert zárjuk az ajtót, egyébként is minek kel olyan korán?:) ) Következőleg tejet kért, kapott, Levike is, annyi türelmük sem volt, hogy megigyák mindet, már mehetnékük volt kifelé. 8 óra sem volt még, csak ne menjünk még, hideg van, stb... 8:15-kor muszáj volt menni, úgyhogy öltözés és irány az udvar. :)

Ma is főzőcske volt, gulyásleves, rántott karfiol, palacsinta. Délelőtt Papával kocsival elmentünk a kisboltba és a Sparba vásárolni, utána Papa még leszedte a maradék cseresznyét, Apa főzött, Marci hol a gyerekekkel volt, hol a főzésben segített. Azt hiszem kell majd egy kis idő a gyerekeknek, hogy megszokják amikor már nem lesz itt Marci, ami pedig holnap délután el is jön, mennie kell haza.
Jól kijöttek, sokat játszottak, meglepően jól elbírt akár mindkettőjükkel Marci. :)

13 óra előtt lett készen a kaja, a gyerekek ettek előbb, jó sok levest megettek, majd palacsintát is kaptak. Livike persze levágott egy negyed órás hisztit még előtte, mert eredetileg nem tudta, hogy palacsinta készül, de Apa véletlen kimondta azt a szót, úgyhogy onnantól Livike folyton "paji"-t vagy "pajita"-t kért. Mondtam, hogy most még nem kap, majd ha evett levest is. Na ekkor totál megsértődve kullogott az udvaron és azt hajtogatta, hogy "nem kap paji". Hát én úgy sajnáltam, hogy majdnem adtam Neki. :( Délután ugyanezt eljátszotta a hallal, amit Apa az udvaron evett, háttal ült, Livike nem is kért, nem is mondta senki, hogy nem kap, de Livike már ment is be Mamáékhoz panaszosan, hogy "nem kap nyami" :) Szegény gyerek, ha valaki hallaná ezeket azt hinné nem adunk enni. :)

13:40 körül alhattak el, simán ki tudtam jönni, gyorsan elaludtak, ahogy megkapták a tejet.
Mi is megebédeltünk, gyorsan telt az idő, 15:15-kor már mindketten fent voltak.
Hamar ki is kellett újra vinni Őket, bár az idő valahogy egész nap olyan idétlen volt. Fújt a szél, ha nem sütött a nap akkor elég hűvös is volt, délután még eső is volt egy kevés, de még akkor sem lehetett Őket beimádkozni, mire bejöttünk volna, elállt. A teraszon voltak, Livike mondjuk égre meredő tekintettel nézte, hogy potyognak rá a cseppek. :)Szerencsére nem áztak el, annyi nem esett. :)

Délután is volt evés, nem beszélve a délelőttről, mert azt mindig kihagyom. Ettek pirítóst, majd pizzás szeletet, majd Papa reggelijből az Abonett kenyeret, teát ittak. Délután ettek palacsintát, banánt, párizsit na meg egy kis halat is tegnapról. Livike megkóstolta a rántott karfiolt is, miután kikunyerált egy jó nagy csemege uborkát. :)))
Próbáltam terelgetni Őket az udvaron, hogy Mamáék hadd pihenhessenek, mégis a gyerekek meg az én kiabálásomra kellett ébredniük, de már nem tudtam mit csináljak! Az egymásra tett kagyló homokozó medence tetején ugráltak, egymást lökdösték le, na meg a kis almafa alá tették be és arról gebeszkedtek felfelé, hogy elérjék a még éretlen almákat. Nem akartak lejönni, szóval volt hiszti, amikor mégis elvettem a szórakozás alapját képező medencéket. :(
Ekkor bementek Mamáékhoz, volt egy kis hancúrozás, a gépet is bekapcsolták, hogy "guiiii maciiii" (Gumimaci) :)))) Jópárszor lement Nekik a dal max hangerőn, mert Levike szabályozta, Neki halkan nem volt jó. :) Hallgattunk még más zenéket is, 19 órakor viszont már ki kellett jönni, így is egy órát bent voltunk Mamáéknál.
Hinta, csúszda, egyéb dolgok, telt az idő.
20:20-kor jöttünk be, ekkor már megint esni kezdett az eső, elég jól rákezdett, de még így is kint akartak volna maradni.

A fürdést 20:45-kor kezdtük. Mindkettőjüket szépen le tudtam fürdetni, Livikét meg is töröltem, Levike Apának maradt, nem igazán akart kijönni a Legény a vízből. :)
Livike is a mi ágyunkon volt, de hamar elaludt, mehetett is a helyére.
Levike 21:50 körül aludt el, már a helyén van Ő is.

Nagyjából ennyi volt a mai nap, holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)