2011. június 6., hétfő

Extra nyűgös nap....

Szerintem a napok óta készülődő eső miatt is lehetett, ami délutánra végül ide is ért, bár nem volt nagy.. csak dörgés, villámlás, majd kis eső, utána elállt, nem rég újra kezdte, lehet ebből még nagyobb is az éjjel. Remélem jég meg nagy vihar nem lesz, mint sok helyen az országban.
Szóval egyrészt erre foghatjuk mindkét gyerkőc, de főleg Levike szörnyű hisztis-nyűgös viselkedését a mai napon. (Másrészt nem tudom mire fogni, hacsak nem az életkori sajátosságra...:) )

Éjjel minden rendben volt, Livikét kétszer is a kiságy alól szedtem ki, mert most nem voltak lent az ágypárnák, úgysem fekszik rájuk.. így viszont bemegy az ágy alá, úgyhogy mégis kellenek a párnák.
Levike 3 óra körül felébredt, kért tejet, majd csak közöttünk aludt vissza, ott viszont aludt volna gondolom tovább is, mint 7:30, de Livike nem hagyta. Én is aludtam volna tovább, mint 7 óra, de engem sem hagyott. :(
Egy picit pedig még mellém is feküdt, de utána elindult a konyha irányába, majd amikor visszhangosan hallottam a hangját, gyorsan siettem is utána, mert sejtettem, hogy a fürdőszoba ajtaja nyitva maradt ismét (apa részéről...). Úgy volt, szétpakolni már nem érkezett, csak elkezdte. :)
Viszont szintén Apa ott hagyott egy jó marék aprópénzt az asztalon, nem tudom mit hitt, hogy majd a laptop tetején nem érik el?:D Elérte.. szépen rakosgatta, dúdolgatott, elvolt vele a Lány. :)
Szóval keltem, készítettem a reggeli dolgokat, Levike is felébredt mire Livit felöltöztettem, rendbe tettem Őt is, és már 8 órakor kint is voltunk az udvaron!
Hú... korán kezdődött a nap, lassan telt az idő. :(
Rosszak voltak, - tudom, rossz gyerek nincs, mindenki azt mondja! - semmi nem volt jó, kivéve ha Mama is kint volt, de Neki dolgoznia kellett (volna, csak nem tudott), így néha mégis be kellett menjen, akkor aztán ment a rapli...! :(
Reggelire volt vajas kenyér, jó reggelt keksz, tea, ebédre még borsóleves, mert ha lett is volna ötletem ebédre, megcsinálni úgysem érkeztem volna. :(
Néztük az órát, mikor lehet már bejönni, mert annyira nehezen lehetett bírni ma Velük..
11 órakor már kapták az ebédet...
11:20-kor bejöttünk, szörnyű fülledt meleg volt, pedig reggel még fújt a szél is, majdnem kevésnek bizonyult az ujjatlan póló+rövidnadrág+zokni+szandál öltözék.

Álmosnak tűntek. Nagyon! Már kint is.
Levike el is aludt szinte rögtön, ahogy ágyat ért. :)
11:30-tól 12:45-ig aludt.
Livike 12:30-kor aludt el, 14 órakor ébredt.
Levikét átöltöztettem és kimentünk, bár Ő egyből sietett be Mamához az irodába, közben hazaszaladt Papa is enni, Levike is evett sült husit és zöldségköretet, majd Livike is ugyanezt amikor felkelt.

A délután hátralévő részét kint töltöttük, Apa is haza ért 15:30 körül, a gyerekek ettek cseresznyét, sajtos kiflit, sonkás szendvicset, ittak teát, de továbbra is rém rosszak voltak.. Vasalnom most már muszáj volt, így 17 órától egy órán át azt csináltam, már nagyon idegesített, hogy egy része péntek óta a szobában dísztelenkedett a szekrény tetején - jobb híján - a többi meg közben jött hozzá... :)
Ha nagyon akartam volna persze lett volna alkalom kivasalni, de mindig annyira nagyon meleg volt, hogy nem akartam mégjobban szaunát csinálni a lakásból, na meg ugye rávenni nehéz magam, utána már megy, bármennyi vasalni való legyen is, megcsinálom. :)

18:30 körül jöttünk be, most nem vált be a teraszon tartózkodás az eső idején, mert jobban rákezdett, mint eddig amikor kint akartuk megvárni a végét, Levike pedig nem maradt a védett helyen, kiszaladgált az esőbe, úgyhogy inkább bejöttünk a szobába.
Még ilyen hancúrozást, birkózást, rohangálást, amit levágtak...! Apa is beszállt végre, nem csak engem gyepáltak, most nem számított, hogy mekkorákat esnek a játék hevében, néha el is durvult a dolog, azt hittem sosem lesz vége! Nem akartak egyszerűen elfáradni, nem akart elég lenni! Aztán gondolom sikerült átlendülni a holtponton, amikor már a fáradtság az erősebb, jött egy megahiszti Levikének, nem akart fürdeni, pedig még Mama is bejött, Ő fürdette, semmi nem volt jó! Ő ilyet még nem csinált, hogy ennyire ellenkezzen fürdésnél, hajmosásnál. Livike sem volt persze kis ártatlan bárányka, csapta a vizet mint a szökőkút, úszott a fürdőszoba, én sem úsztam meg szárazon.. :D Mentem be, hogy majd lemosom, stb... letérdeltem a kád elé, hogy majd játékosan hozzáfogunk.. Livike nagy vigyorogva "haggyáááál anya" felkiáltással úgy lefröcskölt, hogy a pólóm kb most száradt meg, pedig 20 órakor kezdtünk fürdeni. :))) Hagynom is kellett, nem engedte, hogy bemenjek, Apát is levizezte rendesen, de azért csak meg lett fürdetve a Lány is. :))

Livike már 21 órakor aludt, Levike kb 10 perc múlva, úgyhogy csak elfáradtak ma rendesen....
Közben erősödik a szél, az eső is esik, ennél durvább azért ne legyen már! :(

Ennyi mára, holnap jövök ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)