2011. június 7., kedd

Keddi helyzetjelentés

Éjjel akkora vihar volt, hogy már szinte féltem a villámoktól, olyan folyamatosan itt villogtak felettünk, bár azért nem rögtön dörgött, tehát kicsit arrébb volt. (van ugye az a módszer, hogy számolni kell, hogy hány másodperc telik el a villámlás meg a dörgés között, kb annyi km-re csap le a villám.)
Nem szoktam félni, csak épp előtte néztem meg neten a híreket, hogy milyen károkat művelt az országban, emberekbe, házakba csapott bele, stb...
A gyerekek is és Apa is úgy aludtak, hogy semmit nem észleltek az egészből. :)
Éjfélkor én is lefeküdtem. Már a gépet sem mertem bekapcsolva hagyni, nem beszélve a villanyokról.

Éjjel minden rendben volt. Livike ébredt elsőnek 6:30 körül, a kiságya alatt feküdt, pedig le volt pakolva az összes ágypárna, kispárna, minden, persze, hogy nem azokra feküdt. Kivettem az ágy alól, lefektettem az ágypárnákra. "Ne, Anya, áááá" (ágy, vagyis oda tegyem.) Rendben, betettem az ágyába. Feküdnék vissza, erre felháborodva szólt, hogy "Anya, kééé tej!" (kérek tejet) Kapott 150 ml-t, úgy voltam vele majd megissza reggel, addig már nem romlik meg, de simán elfogyott! :)
Szerintem már nem is aludt vissza... Én is csak felületesen aludtam már, de 7:15-kor már kijöttem utána, hogy mit is csinál már... :) A papucsommal játszott, jobb híján, most nem volt más amit elér, szétszedhet, szétszórhat! :)
Levike is ébredt hamarosan, 8 óra körül már rendbe is voltak téve, de a kimenetelt halasztottuk, mivel az éjszakai nagy esőzés miatt mindenütt állt a víz és a fű is sáros volt...
Nem sok reményt láttam a felszáradásra, felkészültem a mai varacskos disznó-kinézet elviselésére. :))))
9 órakor már nem bírtunk a gyerekekkel idebent, ki kellett menni, ha felszáradt, ha nem! Utóbbi volt igaz. Nem is volt még annyira meleg, így hosszú nadrágot kaptak és cipőt, a szandálokban azonnal vizes lett volna a lábuk.

Apa ma itthon volt, ma én csináltam ebédet, ami bolognai makaróni volt, darált hús volt itthon, tésztát főztem, sajtot reszeltem, és hát a szósz az porból készült, de szerintem ízre így is jó volt. :)
Kíváncsi voltam, hogy a gyerekek mit szólnak hozzá, ha ezt kapnak ebédre. :)
Mivel Apa éhes volt, már 10:30 körül enni kezdett, Livike betársult, jó sokat megevett! :) Levike is evett valamennyit, de Ő inkább a Papa kakaós-meggyes péksüteményét kunyizta, néha egy-egy falat bolognait is megevett hozzá. :D

Hamarosan Papa és Apa hozzáfogtak udvart rendezni, amit a gyerekek élveztek a legjobban, hisz' mennyi "kincs" lapult meg az eddig hozzáférhetetlen helyeken, mint pl a kishajó háta mögötti rész, persze mindenben benne voltak, fogdosták, pakolták, csupa szutyok volt mindkettő! Azért amikor Livike sorra hordta elő a meztelen csigákat... az már elég undorító volt! :(
A nagy ügyködés után 13 óra előtt nem sokkal jöttünk be, hogy most már aludni kellene, na meg persze előtte fürdeni egy nagyot! :)
Mama fürdette meg Őket, megkapták a tejet és hamarosan mindketten el is aludtak! Livike rögtön, Levike kb 10 perc múlva, Ő igényelte, hogy kicsit befeküdjek én is a szobába, de mindketten a saját ágyaikban aludtak! :)
Jó, hogy már nem kell paplan, meg nem a földön alszanak. Remélem, hogy megtartják jó szokásukat! :((

15 órakor mindketten fent voltak. Elég nyűgösen keltek, jöttek volna azonnal ki, de Papa hegesztett, az meg ugye nem gyerekbarát munka... Hamarosan azért kimentünk mégis, terelgettük Őket, hogy ne menjenek oda Papához, ne nézzék mit csinál, stb...
Livike még idebent megevett egy jó teli tálka tésztát, szigorúan üresen! :) Annyira szereti az üres főtt tésztát, bár én is, úgyhogy volt kitől örökölnie. :) Kiskoromban én sokszor ettem pl a szélesmetéltet kakaóval megszórva... Volt egy érdekes kinézete, de finom volt. :)

A délután is eltelt, a szokásos kutya-vizében pancsolás meg ilyenek megvoltak, sőt már 19 óra körül Levike jól le is öntötte magát teával, úgyhogy lehetett pólót cserélni. :)
Volt rögtönzött libikókánk is, ami egy padlódeszkából és alá egy kb fél méter magas henger szerű valamiból állt.. :) Akkor élvezték igazán a gyerekek, amikor Mama is és én is ráültünk a hátuk mögé. :))

Vacsorára grillcsirkét ettünk, a gyerekek is ügyesen ették a combokat, Livike persze amint meglátta az "ubu"-t egyből az lett a sláger. :))) (savanyú uborka.. ) :))

20 óra után jöttünk be, a fürdés jól ment, a fürdőszoba elúsztatása már mellékes...
Befeküdtem középre az ágyunkra, megnéztük a film második részét és Livike már aludt is. Levike is hamarosan, úgyhogy most már nyugi van. :)
Mi is túl vagyunk a fürdésen, vacsorán, lehet menni aludni. :)))

Holnap jövök. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)