2011. június 3., péntek

Péntek

Túléltük a napot, nem volt olyan vészes, de szerintem csak azért, mert Mama a vártnál -este- korábban, már 17:20 körül haza ért az edzőtáborból, így utána már nem egyedül kellett a gyerekekkel levezényelni a késő délutánt és az estét! :)

Éjjel aludtunk, Livike ébredt elsőnek 8 órakor, majd Levike is csatlakozott hamarosan. 8:20 körül már rendben is voltak, a kávét pedig odakint kellett lefőzni, mert tegnap valahova elhányták azt az égőrózsa fedelet, ami kellett volna, így a benti tűzhely most csak dísz, a legnagyobb égő az jó, de azon kávét nem főzhetek, a kicsi meg mindig is rossz volt. :D
Na a lényeg, hogy rendben haladtunk mindennel, amíg Apa itthon volt majdnem kész lettem az öregtarhonyával is, már vagy két hete nem volt, időszerűnek láttam főzni. :))) Ha már úgyis olyan kevés kaját tudok csinálni, amit még meg is esznek a gyerekek is! :) (én is szeretem... )

9 óra körül már kint voltak a gyerekek is az udvaron, Apa 10:30-kor indult dolgozni, Papa csak 11:30-kor, de voltak nála, úgyhogy a gyerekekkel már csak én tudtam foglalkozni. Elég jók voltak, délutánra indultak be nagyon, de azért megúsztuk megint újabb bibi nélkül, esni is csak este felé sikerült Levikének egy hatalmasat, amire Mama egyből rohant és felkapta, bár én láttam, hogy nem a betonra esett, szerintem Mama azt hitte rosszabbul végződik a dolog. Még csak le se nagyon horzsolta magát a legény, a térdét egy picit..
Lassan tényleg igaza lesz Apának, mert Ő azt szokta mondani, hogy annakidején mindig azt nézték a gyerekeknél ha elestek, hogy vérzik-e, ha nem, akkor mehet tovább. Persze tudom, hogy vérzés nélkül is nagyon megütheti magát az ember, de igazán akkor kezdek én is aggódni - a pánikolni talán jobb szó - ha vérzik is. :((

12 órakor már adtam a gyerekeknek az ebédet, rendesen megették az adagjukat, majd én is szedtem magamnak és még abból is megettek majdnem ugyanannyit! :) Érdekes, a mi kajánkból, tehát amit magunknak szedünk Livike is szívesen elfogadja úgy, ha mi adjuk. A sajátját csakis Ő maga eheti! :))

12:40 körül jöttünk be, nem lettek nagyon koszosak, meg nem is vállaltam volna be a fürdőkádas pancsit egyedül, úgyhogy megkapták a tejet és következhetett a pihenő.
Ez abból állt, hogy megint randalíroztak egy sort, Levike 13:40 körül elaludt, 14:40-kor már fent volt. Livike szerintem semmit nem aludt, vagy csak kb 10 percet, viszonylag csendesen elvolt. Közben én bementem Mamáékhoz még pakolászni, virágot locsolni, az udvaron is próbáltam normális körülményeket teremteni, bár nem volt nagyon semmi szét... :)

14:45-kor már újra az udvaron voltak a gyerekek is, 19:20 körül jöttünk be immár Mamával együtt. :)
A délutánt megint elég jól végig ették-itták a gyerekek. Pogácsa, tejszelet, sonka, sajt, zsömle na és sok-sok tea, de az egész nap!
Kora délután volt egy negyed órás hintázás is, ami rekordnak számít, mert ha máskor 5 percig maradnak benne, az már soknak számít. :)
A kutya vizét Papa eltette a sövény mögé, hogy majd ott a gyerekek nem találják meg. Na persze. :) Megtalálták. Telepakolták kavicsokkal, majd Levike beleült, Livike pedig belelépett úgyhogy lehetett öltöztetni mindkettőt. :)
Mama 17:20 körül ért haza, volt nagy öröm, be sem tudtak telni egymással. :))
A kisboltba is el tudtam szaladni, majd szépen eltelt az idő, miután bejöttünk még volt egy kis játék, ami mostanában nem nagyon volt, mert egyből fürdeni jöttünk csak be. :)

Livike szinte rögtön el is aludt, még a pelenkázón! :))
Levike viszont nem akart! Megnéztük a filmet, még utána sem aludt, sőt még amikor Apa haza ért 22 óra után még akkor is fent volt, végül Apával aludt el 23 óra körül.
Most már a helyén van Ő is, megyek hamarosan én is aludni.

Ennyi lenne a mai nap, gondolom holnap is jövök így este. Most már ez lesz, hogy miután elaludtak akkor tudok jönni.. Nem tudom mikor szánom rá magam, hogy ne írjak minden nap, valahogy már sajnálnám a jól megszokott rendszert, de néha teher is, hogy minden nap még ezt is "kell" csinálnom. Na majd kialakul ez is, mint minden.
Attól félek, hogy ha nem írnám le minden nap a semmiségeket, akkor nem is tudnék mit írni, elfelejteném az apró dolgokat, amik most nem fontosak, nem lényegesek, de talán egyszer utólag még azok lehetnek. Ki tudja? :)
Megint variáltam a sablon hátterével tegnap, meguntam az előzőt, ez sem jobb, igazán fejleszthetnék a beépített sablonokat is, külsőst nem merek feltenni, hiszen még ezeknél se mindig egyformán jelenik meg minden gépen.
Ha esetleg nem látható a cím, vagy furák a színek, kérem a kedves Olvasókat szóljanak, nálam egyelőre csak a bejegyzések alján az időpont meg a megjegyzések szöveg lett kék - nem tudom miért, de a szerkesztőben mindennek más színe van alapbeállításként - , a többi link maradt az a narancs szín, ami régen is...

Ennyi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)