2011. június 18., szombat

Szombati összefoglaló röviden

Éjjel minden rendben volt, Livike is csak 7 óra körül feküdt le a földre, majd felkelt, mert betettem a helyére, kapott tejet és még aludt egy fél órát, akkor már Levike is felébredt és kezdhettük a napot.

Apáék ma itthon voltak, volt ebédfőzés, ami bableves és somlói galuska lett, a gyerekeket persze már 8:10-kor kivittük az udvarra. Mamáék majdnem egész nap távol voltak, vagyis ballagásra mentek 9-re, de utána is bent voltak, gondolom pihentek.
Papa jött ki 18 óra után, de majd írom ezt is, ahogy jön a sora. :)
Szóval ott tartottam, hogy délelőtt kint voltunk, persze még mindig Marci volt a favorit, nem tágíthatott a gyerekek mellől. :))) Hiányolták, kiabáltak utána, ha csak arrébb lépett is!
12:20 körül volt ebéd, a bablevesből nem sokat ettek, pedig direkt még tarhonyát is főztünk hozzá, sok tészta, zöldségféle és kevés lé, mégsem nagyon kellett Nekik. :( Volt még tegnapról almafőzelék rizzsel, azt ették, na és persze a somlóit is! Nem sokat szedtem, de azt bevágták! Bárcsak így ennék a rendes kaját is! :)

13 óra körül tettem le Őket aludni, megkapták a tejet és hamarosan mindketten aludtak.
14 órakor mentem el a boltba, Apa és Marci az udvaron próbáltak pihengetni, de amikor visszaértem már mindkét gyerkőc fent volt, szóval kb másfél órát alhattak.

15:40 körül megint az udvaron voltunk, addig elég nehéz volt Őket bent tartani, nyűglődtek, mentek volna, de egyrészt meleg volt, másrészt fújt is a szél és esőre állt, azért is nem volt ma kint fürdés délelőtt sem. Olyan "hülye" idő volt. :((
Kint elég jól elvoltunk, már csak este felé kellett többször hangosabban szólnom, próbáltuk úgy csinálni, hogy ne zengjen az udvar, Mamáék is hadd pihenhessenek, persze ez a gyerekeken múlik, ha normálisan elvannak akkor nem kell kiabálni sem. :)))
Mamáék 15 óra körül jöttek meg. Remélem sikerült valamit pihenniük, ha csak 18 órakor jött ki Papa.. :)))

A kertünkben van két cseresznyefa, egy nagy és egy kisebb, de azon is van bőven. Ez nem lenne baj, csak épp mire megérett bekukacosodott. :( Ezzel én úgy vagyok mint a hallal, nem bánom, mert nem szeretem, de azért sajnálom, mert attól még a többiek szeretik, nem beszélve arról, hogy elég jó ára van a piacon is, meg az út mellett is sokan árulják, nem lett volna baj, ha épen marad és le lehet szedni, de így jártunk. Viszont leszedni így is le kell, mert különben egész nyáron potyogni fog, így is már külön a kukacok potyognak! Fuuujjj! :(
Tehát megy cefrébe, mindenképp le kell szedni. Mivel én finnyás is vagyok meg nem is merek létrára mászni, kiesek a körből, hogy szedjem. (kukacos meg félig rohadt cseresznyét megfogni?:) )
Viszont este egy óra alatt hárman, Papa, Marci és Apa leszedtek egy fél hordónyit, én a gyerekeket próbáltam terelgetni, hogy ne a vödörben legyenek már fejjel, meg ne egyék meg, stb... kevés sikerrel, de azért elvoltunk.

19:30-kor először Livikét hoztam be, hogy most már fürdés idő, csípnek a szúnyogok, bogarak, meg ne legyen már kint amúgy sem..! Hisztizett persze, nem is kicsit! Pár perc alatt lenyugodott, találtam Neki érdekességet a régi játékok között is, de addig! Nem volt egyszerű! Levikét is hoztam volna rögtön, de nem volt kedvem kergetni, hogy megint elessen, mert megállni és odajönni nem akart, úgyhogy megvártam, míg Livike lenyugszik, és utána hoztam be Őt is, Ő már jobban viselte a dolgokat.

A fürdést végül 20 órakor kezdtük, minden rendben ment, kivéve a hajmosást, amit még mindig nem szeretnek... :(
Ha kint a medencében pancsolnak, akkor nem baj, hogy vizes a hajuk, hogy folyik az arcukon a víz! :)

Az elalvás Livikének viszonylag könnyen ment, nem is jött ki a nagy ágyra, a helyén aludt el.
Levike a mi ágyunkon volt, 22:40 körül aludt el végre és azóta is nyugi van.
Remélem marad is...

Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)