2011. június 13., hétfő

Hétfői összefoglaló

Próbálom gyorsan és röviden leírni a mai nap eseményeit, túl sok minden úgysem történt ma sem.
Éjjel aludtunk, Livike 7:10-kor ébredt, kapott tejet, majd 7:40 körül vissza is aludt, miután megitta és kért még repetát is. Nem feküdt egyből az ágyába vagy mellém, előbb körbefetrengte a konyhát, az ágyunk alját, piszkálta kicsit a pelenkázó szekrényt, de utána csak felkuporodott mellém és konkrétan a lábamra feküdt... (a paplanom tetejére). Ott aztán aludt is 9:10-ig, én 8:30-kor felkeltem mert elzsibbadt a bokám... :) Apa már 7 órakor felkelt, Levike pedig Livikével ébredt egyszerre.
Levike is megkapta a tejet és majd csak utána öltöztettük Őket fel, amikor már mentünk is ki az udvarra! Bár ilyenkor mindig attól tartok, hogy ha az éjszakai pelusba történik nagydolog, akkor nem fog férni, de eddig még mindig minden rendben volt, igaz, hogy nem sokszor volt még ilyen, hogy tisztába tevés és öltözés előtt már megkapják a tejet. (pelenka szempontjából gazdaságosabb pedig így, minthogy fél-egy óra múlva cseréljem is ki kaka miatt... )

9:35 körül mentünk ki, jól elvoltak, csinálták a szokásos dolgokat, a csúszda viszont nagyon sokat segít, úgy értem egész sokáig és a nap folyamán többször elvannak vele. :) Papa délelőtt megcsinálta a hintát is, feltette a csúszda mellé, pontosabban a másik felére.. ahol a kötélmászóka volt eredetileg. A köteleket leszedtük, mert egyrészt el volt már érve, másrészt hasznosabban tartottuk most még a hintát feltenni, mert az jobban érdekli Őket. :) Tervben van esetleg kuckó kialakítása is azon a részen, ha már majd a hinta nem kell, bár addigra lehet, hogy kuckó sem kell. :) Na a lényeg, hogy jó ez a kis játszótér. :) Így most egymás mellett van a csúszda és a két hinta. A csúszdára felmászás már jól és elég biztonságosan megy mindkettőjüknek, csak arra kell figyelni és figyelmeztetni mindig Őket, hogy amíg az egyik fel nem ér, a másik ne induljon el, mert rálép a kezére/véletlen visszacsúszik, stb.

Apa 11-re ment dolgozni, közben Mama csinált tojásrántottát, azt ettek a gyerekek. Előtte én már kínáltam májkrémes és vajas kalácsot is, de csak Levike evett valamennyit, Livike alig-alig... A tojást jól ette! Ekkor már 11 óra körül járt az idő. Az ebéddel emiatt nem is igyekeztem nagyon, bár csak rizst főztem üveges kajához, ötlet és alapanyag hiányában nem is tudtam volna mást kitalálni. :(
Nekünk tojásos leves volt és palacsinta, Mama csinálta. Persze a "paji" az kellett a gyerekeknek is, kicsit zsarolni is kellett Livikét, hogy előbb a főzeléket kell megenni, majd utána lehet palacsintát enni! (hogy én ezt hogy utáltam gyerekkoromban! mindig drukkoltam, hogy az első palacsinta szakadjon el, mert akkor azt meg lehetett enni:D )
Nem fogyott el az összes kaja, de azért elég jól megették, a palacsinta sem ment úgy, mint máskor szokott, valahogy ma nem nagyon ettek jól. :( Mindenből csak csipegettek...

13:30 körül jöttünk be. Elkészítettem a tejet, megmosdattuk a gyerekeket nagyjából, átöltöztettük és mehettek aludni. Nem sok kellett, már jött is ki Mama, Ő maradt bent ugyanis, mert nálam nem alszanak el olyan hamar. (lehet,hogy most elaludtak volna akkor is, ha én vagyok bent.)
Ebédeltünk, majd 14 óra után Livike felébredt és sírt. Felvettem, erre jól lebüfizett, de úgy, hogy még jött is vissza egy kicsi... szerintem tele volt, főleg, hogy a tejet is megitta már.....
Hamarosan újra aludt és 16:20-ig fel sem ébredt, Levike keserves, rosszul ébredős sírására kelt fel livike is.

Kis idő múlva már újra kint voltunk az udvaron. Papa elkezdte csiszolni a "játszótér" fa állványzatát, mert le kell majd festeni. Egy kicsit segítettem én is, de sokat nem haladtam vele, csak kiállt a kezem, még most sem jött helyre rendesen.

Tejszelet, baconos lepény tészta része, kis fasírt, üres pogácsa, cseresznye.. kb ennyi volt a délutáni/esti evészet.

20 óra körül jöttünk be, hamarosan kezdtük is a fürdetést Mamával. Minden rendben volt, kivéve a hajmosás tussal történő befejezését.(leöblítést) Volt hiszti és sírás, nem csak a víz, hanem már a fáradtság miatt is!
20:35-re lettünk készen, mindketten mellém feküdtek, de livikét hamarosan le tudtam tenni az ágyába.
Levike 22 óra körül aludt el, de Már Ő is az ágyában alszik.
Mennem kellene nekem is....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)