2011. május 31., kedd

Gyors keddi összefoglaló

Bár már elmúlt éjfél, azért csak kijöttem leírni a nap eseményeit, egyet is nehéz egy nap megírni az "új rend" szerint, nem hogy kettőt. :(
Levike ugyanis nem akart elaludni, utána amikor mégis, akkor pedig elaludtam én is, éjfél után pár perccel ébredtem. (sokadjára, meg nem is akartam én aludni... na mindegy.) :)

Nézzük mi is volt, hogy is volt:
Éjjel minden rendben volt, aludtunk, nem volt vándorlás sem, még Livike is végig a helyén aludt.
7:45-kor ébredt elsőnek Livike, majd 8:10-kor Levike is kitámolygott. :)
Rendbe tettük Őket, majd addig szöszmötöltünk, hogy csak 9:10-kor mentünk ki az udvarra, pedig már 8 órakor is nagyon meleg volt.
10 órakor már csak pelusban és kisnadrágban voltak, később a zokni és a szandál is lekerült, szerencsére elég sok az árnyas hely az udvaron, mindig igyekeztünk elcsalni Őket a tűző napról.

11:30-kor már ebédeltek, Apa gulyáslevest és palacsintát főzött/sütött. Amikor kész lett a palacsinta persze kunyiztak, én pedig kemény voltam és egy (fél-fél) után azt mondtam, hogy ennyi, mert nem fognak levest enni egyébként, ha tele eszik magukat palacsintával. Utána egyet még azért adtam, olyan édesen kérte Livike, hogy "anya, kééé pajiiii" meg "paji elfoooo" :))) (anya, kérek palacsintát és a palacsinta elfogyott) :)
A délelőttöt megúszták "bibi" nélkül, nem estek el, délután Livike viszont megint esett egy jó nagyot, csak úgy koppant a feje a betonon! :( Szegénykém.. a tegnapi pukliját ütötte, nem vérzett, de azért fájhatott nagyon. Levike pedig a könyökére szerzett egy pici sérülést, a motorral borult fel, mert annyira gyorsan akart róla leszállni, biztos sürgős dolga volt. :) Ő szépen tűri a Betadint, nem hisztizik, mint Livike.
Egyébként ma én is megtapasztalhattam a Betadine "hatását", ez nem csíp. :)
Az történt, hogy este már idebent még nagyon pörögtek - amúgy egész nap rém rosszak voltak... - , hogy Levike egy hirtelen mozdulattal egyszerűen fogta és beleharapott a hátamba! Pólón keresztül sikerült egy kis lyukat alkotnia. Órákig fájt... Apa kente be, majd később kértem, hogy fotózza is le, mert most már kíváncsi vagyok, hogy néz ki. :))

Ott tartottam, hogy 11:30-kor ebéd, a saját adagjukból is ettek, de inkább a magunknak kiszedettből kértek, Livike Apától, Levike tőlem. :)
13 óra körül jöttünk be, nagy pancsolás/fürdés utána 13:40 körül megkapták a tejet, elvileg alhattak is volna.
Gyakorlatilag ment a rosszalkodás ezerrel.
Apa tartotta a frontot, én elszaladtam a kisboltba, majd a Sparba is.
Livike 15:30-kor magától szépen lefeküdt a mi ágyunkra és el is aludt, először 16 órakor ébredt fel, majd még visszaaludt 16:45-ig.
Levikét kézben/vállamon tudtam csak elaltatni 16 órakor, kb negyed órát ácsorogtam Vele, leülni persze nem lehetett, mert akkor hisztizett. :(
Ő kb 5 perccel aludt tovább, mint Livike, nem tudom mire ébredt, de nem jól, az biztos. :( Nyűgös volt, még kimenni se nagyon akart, de aztán csak helyrejött kb 10 perc után, addig még kint is cipelni kellett, lemenni sem akart. :(

Csúnya felhők gyülekeztek, már itt volt az eső szele és illata is, amikor kimentünk is úgy állt a helyzet, hogy bármikor eleredhet az eső. Úgy voltunk vele, hogy ha csak 10 perc lesz is, legalább legyenek kint még délután mert nem fogunk Velük bírni. Azt hiszem ez nem a kintlét függvénye már... :(
19 órakor jöttünk be, volt eső is pár csepp, kb 5 percig esett jobban, de addig feljöttünk a teraszra, a már itt lévő két szék mellé hoztunk még kettőt, beültek a gyerekek is, ették a cseresznyét, persze közben szaladgáltak meg szegény Bercit nyüstölték megint, pedig meg volt a maga baja neki is: félt a dörgéstől, azt se tudta hova bújjon.
A gyerekek amúgy az elborulás fogalmát nem igazán tudják hova tenni, mert csak az elsődleges jelentése, az esés, dőlés van még meg. :) Beszéltük Apával többször is, hogy mennyire el van borulva az ég, stb... erre amikor dörgött mindketten ijedten mondták, hogy "elbooo" :)) Szerintem azt hitték, hogy annak van hangja, hogy elborul, eldől, egyébként nem tudom mit hihetnek. :)))
Az eső(cske) tetszett mindkettőjüknek, folyton kirohangáltak, bár Livike rájött, hogy a cseresznyefa alatt jobb megállni, mert ott egyáltalán nem lesz vizes. :)) Levike inkább oda szaladgált, ahol érte is az eső, picit lettek nedvesek csak, én már melegítőnadrágot vettem a rövidgatya helyett, mondtam is Apának, hogy most már gyerünk befelé, mert ha én fázom akkor biztos Ők is.. Erre Ő: szaladjak két kört az udvaron, majd nem fázok.. :D A gyerekek folyton rohannak, ez igaz, de attól még fázhatnak, bár általában közlik ha úgy van, meg nem is szoktuk megvárni, hogy fázzanak, 18 óra után már rájuk szoktuk adni a hosszút...

Gyümölcs gyanánt ma cseresznyét ettek, elég jó mennyiséget. :)
Sajtos kifli, párizsi, palacsinta, majd idebent joghurt és még lecsós rizst is ettek Apával 20 órakor! :) Tea és egy kis sima víz volt ma a szomjoltó.

A fürdést 20:20-kor kezdtük, minden rendben volt.
Persze aludni egyikőjük sem akart egyhamar. :(
Livike 21:45 körül aludt el, le is tudtam tenni az ágyába, Levike még 22:30-kor is fent volt, majd valamikor mégiscsak elaludt, velem együtt. Apa is elaludt, de Nála nem újdonság. :)
0:10 körül ébredtem, kijöttem enni, majd olvasgattam a többiek írásait, most meg már 1 óra... megyek aludni. :(

Összességében ma elég nehéz volt a gyerekekkel, még ha ez nem is tűnt ki az összefoglalóból. Az eső után olyan aktívak lettek - Apa szerint a légnyomás változás okozza - hogy már Ő is azt mondta, hogy egyszerűen nem lehet Velük bírni!
Mennek neki egymásnak és nekünk is, sokszor agresszívan, néha úgy érzem már egyáltalán nem játékból, bár vigyorogva, de durván. :(

Apa holnap még itthon lesz, csütörtökön reggelre megy, így délután már nem leszek egyedül a gyerekekkel, ha minden igaz a Dédi Mama is jön, majd megkérem megint, hogy maradjon még egy órát, ha nem siet...

Ennyi lenne hirtelen, tényleg megyek most már aludni, mert reggel én leszek nyűgös, nem a gyerekek, ha korán kell kelni. :( Mondjuk nekem nagyon jó volt a 8 óra utáni ébredés, nem azért, hogy akkor tovább tudtam itt lenni, hanem nem szeretek korán kelni. :)) (még mindig nem panaszként írom, hol van ez a pl 5 órási ébredésekhez, mint ami sok kisgyermekes anyukának jut..?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)