2011. május 5., csütörtök

Betegesen...

Mind a négyen, most már én is... De ez lenne a legkevesebb, csak a gyerekek jönnének helyre minél előbb!
Az este Levike visszaaludt, majd Livike 22:30 körül sírva ébredt, eléggé ki volt pirulva, de máskor is szokott így lenni, ha előtte aludt, viszont látszott, hogy nem jól van, meleg is volt, úgyhogy akármennyire is nem tetszett a kisasszonynak, megmértük a lázát popsiban. 37,7°C volt levonás után, Apa már hozta is a kúpot, hogy előzzük meg a további emelkedést, pedig mondtam, hogy 38,5°C alatt elvileg nem kell csillapítani a lázat, hadd dolgozzon, de éjszaka volt, rájöttem, hogy szerintem is jobb lesz így! Germicid kúp van itthon a hűtőben, de mint kiderült volt még benne Germicid C is, sőt még most is van kettő, annakidején egy dobozba tettem a simával, hogy ne foglaljon annyi helyet. Éjjelre nem gond a C sem, legalább jobbat alszik. :)
A kúpot persze folyton ki akarta nyomni, de Apa volt az erősebb. Nekem soha nem sikerült még, bár még csak pár alkalommal kellett szerencsére alkalmazni ezt a módszert, mindig Apa vagy Mama csinálta, egyszer próbáltam, akkor is szétment a kezemben a kúp... :)))
Nem telt bele negyed óra, Livike látványosan jobban lett, elmúlt a pirossága, jó kedve lett, ahelyett hogy elaludt volna nekiálltak az ágy alatt bujkálni meg ágyon rohangálni Levivel együtt. Nagy nehezen éjfél után aludtak el... Utána már nyugi volt. :)
Livike éjszaka többször vándorolt, sajnos van, hogy egyáltalán nem veszem észre, hogy mikor megy le a földre, mert halkan csinálja és nem próbál előtte közénk feküdni. :(
Levike is volt fent vagy háromszor, sírdogált, de mindig elég volt kicsit megsimogatni és már aludt is tovább. Őt végig láztalannak éreztem, végülis Livikének is csak hőemelkedése volt, szerencsére a hőérzetem most sem csalt, nem méregettük fölöslegesen, ha kell, ha nem. :)

8 órakor keltünk, Apa kicsit korábban. Livike 8:40-kor ébredt, rendbe is tettem, jó kedve volt, de azért látszott, hogy kínozza a nátha, mert folyton szörcsögött, törölte az orrát, nem volt kellemes érzés biztosan. :(

Levike reggel 9:10-kor ébredt! Nem számított semmi, még Livikének orrot is szívattam, akkor aztán már van zaj! A porszívó is hangos, meg Livike is, mert ugye erősen tiltakozik és sír, ha nem elégszem meg azzal, hogy Ő 2 mp-ig beletartja a saját orrába a szívófejet! Rengeteg váladék ürült egyébként egész nap mindkettőjüknek, két szívás között pedig zsebkendőbe fújattuk az orrukat, meg törölgettük, mert folyt...

11 óra előtt vittük ki Őket levegőzni, Mamáék ma Pesten voltak, de Apa itthon maradt, pedig ki akart menni horgászni.. Mégis úgy döntött marad, aminek én nagyon örültem, mert a gyerekekkel akkor sem könnyű, ha nem betegek, de így meg főleg....

Még előtte elszaladtam biciklivel a Sparba meg a kisboltba, pedig már én sem voltam akkor sem százas közérzetileg. (sem) :D :) Reggel éreztem, sőt már késő este is, hogy készül a nátha rajtam is kitörni, de este nem mertem Neocitranozni, mert akkor nagyon rosszul esett volna, ha fel kell kelni a gyerekek miatt, inkább nem ittam. Talán majd ma, ha olyan jól fognak aludni, mint már most 19:40 óta, de ne tápláljunk előre hiú reményeket! Messze még a hajnal....! az éjfél is, nemhogy a három óra húsz:! :)

Ahogy az előző mondatot leírtam Livike fel is sírt, nagyon rekedt volt a hangja, nem igazán tudta megmondni, hogy mije fáj, mindenre azt mondta, hogy nem, Apa fogta, a vállán aludt egy kicsit, majd lefeküdtek a nagy ágyra... Hozzám most nem akart egyszerűen jönni Livike. :( Ez 21:20 körül volt...
Közben most mértem magamnak is hőt, 37,7°C, úgyhogy mindenképp kelleni fog a Neocitran vagy a Rubophen, majd elolvasom mi van a Neocitranban, de ha jól tudom lázcsillapító is. Bár ez még nem láz, de nekem már ha csak közelít a 37°C-hoz, az is fura, alapban olyan 36,2-36,6°C között szokott lenni a hőmérsékletem, ha nagyritkán megmérem. :)Nagyon remélem, hogy holnapra jobb lesz, mert most már én nem lehetek beteg, eddig se sokat voltam, de a gyerekek miatt talpon kell maradni. :( Én most már nem szaladhatok Anyához, nem fekhetek fél nap.. na mondjuk ennyi hőemelkedéssel tuti nem fogok ágynak esni és meghalni sem, na meg amúgysem voltam soha olyanfajta aki fekszik ha beteg, kivéve, ha rám lett parancsolva... !:)
Úgyhogy gyorsan megírom a mai nap folytatását és megyek is feküdni... remélem a gyerekek is úgy akarják, hogy pihenhessünk Apával, Neki sem árt... bár Ő már kifelé lábal a nyavalyából, azért még nincs teljesen jól. :(
(...ráz a hideg, akkor még megy felfelé a hőm...:( na majd megmérem még egyszer, ha végeztem az írással.)

Ott tartottam, hogy 11 óra körül vittük ki a gyerekeket levegőzni. Minden rendben volt, jó kedvük volt, de a vége felé Livike már nagyon kóválygós lett, rendesen cikkcakkban ment! :( Néztem is, hogy nem lett-e láza, de egyáltalán nem volt meleg... Apa főzött húslevest, ragu-leves féle dolog volt, a gyerekek jó sokat megettek belőle! Nem is gondoltam, hogy majd ennyire jól megy, de ment és ez a lényeg! Kint ettek a kisasztalnál, 12:30 körül kezdtük, de lehet, hogy több volt már az idő. Apa felügyelte Őket, nem is kellett segíteni, csak ott lenni, én addig kiporszívóztam, elpakoltam, előkészítettem a terepet az alvásra, amiből végül semmi nem lett megint. :(

13:20 körül jöttünk be, kézmosás, átöltözés, túrórudi, tej...
Livike hamar el is aludt a takarómon fekve. Levike viszont nem akart, hiába mentünk be Hozzá, mégis felébresztette Livikét is. :( Így szegénykém kb negyed órát alhatott! Betettem az ágyába, hogy ott majd nem bántja a Levi, olyan ügyesen mondta is kis álmos hangján, hogy "Dali neee bááá" :((( Pedig csak kb kétszer mondtam ezt el tegnap meg előtte, amikor este nem akart a helyén aludni de az ágyunkon meg mindig piszkálta Levi, hogy menjen inkább az ágyába, mert ott nem bántja Levi. Azóta kb ha eszébe jut egyszerűen fél Levitől. :( Délután is, bár már nagyon fáradt és nyűgös volt Livike, nem mert Levihez hozzáérni, mert "Dali báááá", tehát Levi bánt. Pff.. valamit jól félreértett a KicsiLány. :( Persze mondtam, hogy nem bántja a Levi, főleg nem állandóan, de még Levike puszi és öleléskezdeményét is visszautasította, Apáét is, akkor épp csak én voltam jó. :(( Ki érti a nőket! (mondhatnám, ha férfi lennék!:D)
A továbbiakban nem volt már alvás, Levike sem aludt, játszottak, bár látszott mindkettőjükön, hogy nem minden oké közérzetileg.

16:30-kor megint mértünk hőt, mert Livikét melegnek éreztem. 37,2°C volt a hője levonás után.. szóval kis dilemma után kapott Nurofent, hátha attól jobban is lesz, talán alszik is, most nem számított, hogy késő van és majd hogy alszik el este, a pihenés is gyógyít! Megkapta az 5 ml-t. Levikének 36,4°C volt csak a hőmérséklete, elvileg Neki semmi nem kellett volna, de az előbbi indokok miatt Ő is kapott, de csak 3 ml-t. Egyébként ki sem bírta volna, ha nem kap legalább egy nyeletnyit... :D Jobban ki szokta ütni minden, a Fenistil meg a Nurofen is altatja, annyira azért nem akartam saját magunkkal sem kitolni. :)
Mit ne mondjak, a kedvük egész jó lett ezekután, a járásuk egyre bizonytalanabb, de aludni egyikőjük sem akart!
Fokozott figyelemmel voltunk most Rájuk, hogy pl még úgy se mászkáljanak már az ágy végén, amikor a földön is alig tudnak egyenesen menni.. :)

18:45 körül megejtettünk egy utolsó orrszívást, nem tudom hányadikat a nap folyamán... de nem is lényeges, tisztul, ürül, távozik a váladék és ez a lényeg!
19 óra után pár perccel pedig már fürdettünk is, hogy mielőbb ágyba kerülhessenek!
Minden rendben ment! Hőmérsékletet nem mértünk, fölöslegesen nem akarom bántani Őket.. nem lehet kellemes érzés, ha még okot sem látunk rá, hogy lenne láz, akkor meg minek. :(
Livike a saját helyén, Levike a mi ágyunkon aludt el 19:40 körül! Kint még világos volt.. :))
Levikét akkor tettem le az ágyába, amikor 21:20-kor Livike felébredt... Ő azóta kint van de alszik, Levike a helyén, szintén alszik.
Mindenki alszik már szerintem, megyek én is...
Ja, mérjek még egy hőmérsékletet, ha már megígértem, bár nem hiszem, hogy nagyon fontos tény ez, de már mindegy. :)37,4°C, úgyhogy megmaradok.. :) Pedig úgy érzem, mintha felfele ment volna és nem le, na mindegy. :)

Fontosabb ennél az, hogy holnap lesz Papa születésnapja, jön a két Dédi Mama is, lesz torta meg minden jóság....
Jó lenne a fényképeken nem kipirosodott orral meg beteg kinézettel szerepelni, de ez már azt hiszem veszett ügy, úgysem én vagyok a lényeg, majd elbújok. :D Na és persze elfertőzni sem szeretnék senkit!
Papának előre is nagyon boldog szülinapot kívánunk! Bár nagyon ritkán olvas bele a naplóba, azért ennyi MINIMUM jár! :)))

Holnap jövök, ahogy tudok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)