2011. május 9., hétfő

Hétfői összefoglaló röviden

Éjjel minden rendben volt, leszámítva azt, hogy Livikét nem is tudom hányszor szedtem össze a földről, mivel a kiságyak alá most nem tudott bemászni, mert odatettem a mi ágyunk ülőpárnáit, hogy ha kijön akkor legalább arra feküdjön. Nem arra feküdt, hanem mellé, vagy félig a macira, de reggel pl megintcsak a csupasz padlón találtam az éjjeli szekrény előtt. Miért nem jó az ágya, vagy a mi ágyunk, vagy legalább valami puha? Szándékosan fel akar fázni örökre? :(( Sokáig egyszer sem fekhetett a földön, mert sokszor voltam fent, mindig észrevettem, ha nincs az ágyában.
Levike végig szépen a helyén aludt egészen 8:45-ig, akkor is úgy kelt már fel Livike segítségével. :) Livike 8:05-kor ébredt, előtte 6:40-kor amikor Apa felkelt, feltettem magam mellé és akkor már ott is maradt és aludt. :)

Apa 10-re ment dolgozni, a gyerekek persze már rendben voltak, 11 óráig nem nagyon volt baj Velük, de azért szétpakolták a szobát annak ellenére, hogy vagy itt, vagy ott bent voltam Velük. :)

11:20 körül mentünk ki az udvarra, 12:45-kor jöttünk be. Az ebéd ma a tegnapi almafőzelék maradéka volt egy üveges kajával és sok rizzsel felturbózva, lett két nagy tálkányi, ebből Livike megevett kb felet, Levike még annyit sem, álmosak voltak. :(
Nem értem, hogy ha annyira álmosak már 13 óra körül, akkor miért nem képesek aludni? Megkapták a tejet, megvolt a választási lehetőség, hogy hol akarnak aludni: kiságyakban, mi ágyunkon, földön a paplanon? Egyik helyen sem sikerült. :(
Livike 15 óra körül rám feküdt, megbeszéltük, hogy beteszem az ágyába, mert Levike persze piszkálta, Ő is az ölembe akart ülni, meg ilyesmi...
Livikét szépen letettem, erre Levike nem bemászott Hozzá és ráfeküdt? Kivettem, csak vigyorgott, fetrengett, mint aki mennyire kipihente magát a semmitől...
Az oké, legyen jó kedve, de ne alvás helyett már, vagy ha mégis akkor legalább a másikat hagyja már nyugodtan aludni! De nem...!

Hamarosan megpróbálkoztam megint az ebéd maradékkal, Livike elég sokat meg is evett önállóan, Levike csak pár kanállal.
Megettek egy egész banánt, ami jó nagy volt, ittak teát, kubut, elvoltunk...

17 óra körül jött Mama, így el tudtam menni a kisboltba gyorsan.
Levike folyamatosan hisztizett, toporzékolt, visított, Mama sem tudott vele mit kezdeni, már annyira álmos volt, mert más baját nem találtuk!
17:15 körül szépen el is aludt Mama vállán, amikor visszajöttem a kisboltból már a mi ágyunkon aludt...
17:50-kor ébredt fel úgy, hogy már fel kellett ébreszteni, különben soha nem alszik el este. (mellesleg nem is nagyon akart... )
Kellett az a kis pihenő, mert amúgy nem bírtunk volna Vele, az biztos.

Fürdés előtt Papa is volt bent, mert már nagyon keresték, de még dolga volt, úgyhogy ki is ment 19 óra után.
A fürdést 19:50 körül kezdtük, rendben volt minden. Levike nem nagyon akarta Mamát kiengedni, de muszáj volt, az lett az ára, hogy odafeküdtem, majd kb 10 percre ki tudtam jönni, de utána nekiállt anyázni, úgyhogy visszamentem, mert nem akartam, hogy Livike is felébredjen.
Esze ágában nem volt aludni, a filmet nagyjából láttam, de hallani nem nagyon hallottam...
22 órakor aludt el végre, szerencsére nem mászkált, nem vetkőzött le, de piszkált, meg dünnyögött folyamatosan.
Mire elaludt és kijöttem volna, Livike ébredt fel sírva, meg sem tudtam nyugtatni semmivel, már ott hüppögött tiszta pánikban, amikor Apa hazaért...
Nála megnyugodott, bár már nálam is majdnem elaludt a vállamon a végén... Biztos valami rosszat álmodott, vagy nem tudom mi lehetett a baj, mást nem igazán találtam indoknak. :(
A mi ágyunkon 10 perc alatt szépen elaludt, úgyhogy már a helyén is van.

Ja, az uzsonnát ki is felejtettem! Végigsoroltunk mindent, amikor Levike felébredt, hogy mit enne.. semmi nem kellett, erre Mama mondta, hogy tojást (rántottát)? Egyből helyeseltek, hogy azt kérnek... Mondom ezek a gyerekek meg a rántotta? Rá se szoktak nézni, múlt héten is kínáltam, nem ették!
Na azért sütöttem két tojásból gyorsan... Mind egy szálig elfogyott! Még kérték... de már nem volt, hát sütöttem még két tojásból! Azt is megették! Na mondom, ha most nem utálják meg egy életre mert bekajálnak, akkor soha! Féltem, nehogy visszajöjjön, vagy valami, főleg Levinél, de nem. Ő főleg nem ette eddig a tojást!
Gyanítom, hogy ezután se nagyon fogja, de ha egy héten egyszer már megeszik, akkor az jó! Meglátjuk. :)

Nagyjából ennyi lenne a mai nap...
Holnap jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)