2011. május 27., péntek

Péntek - nyűgösen...

A mai nap elég nehezen akart eltelni, mindig volt valamelyikőjüknek - de inkább egyszerre - valami nyekeregni, hisztizni valója. :(
A reggel is elkezdődött már 6:30-kor, na ennek aztán végképp nem örültem, de már nem tudtam rábeszélni a gyerekeket a visszafekvésre. :(
Jöttek-mentek, néha kicsit még tudtam aludni, na egy ilyen esetnél, ami kb 10 perc volt 7 óra körül, arra ébredtem, hogy mindketten mellettem állnak és a tegnap felbontott nagy papírtörlő tekercset húzzák éppen! Pff... Valahogy visszatömködtem, még akkor kezdhették, nem szedték szét az egészet. Viszont utána, ahogy felültem, na akkor akartam azonnal visszabújni az ágyba, fejemre húzni a paplant és ki se jönni addig, amíg valaki rendet nem tesz, vagy inkább miért nincs máris este??
Hogy miért? A szoba terítve volt pelenkával! Kipakolták az összes, kb 60 db pelenkát a fiókból. Én is miért ne most újítottam volna azzal, hogy kiszedtem a ruhapelenkákat a nagyobb hely miatt. Eddig csak fél csomag fért be egyszerre, a másik fele a polcon volt oldalt, oda ugye most már nem tehetek semmit, így eltettem a ruhákat, hogy beférjen a csomag pelenka. Na igen, így többet lehet kiszedni!
A középső fiókra Apa már tett mágnest, de akkor a felsőre már nem volt ideje, így is elég sokat kértem, hogy csinálja már meg, mert nem szeretném megvárni, hogy mindent kipakoljanak. A pelenkás fiókot pedig egyelőre meg tudjuk úgy oldani, hogy szoruljon, egy ruhapelust "zárunk" oda a fiók becsukásánál, így megszorul, majdnem úgy fogja is, mint a mágnes. Azt hiszem ez a művelet tegnap este elmaradt, magyarul kisujjal ki tudták húzni a fiókot.
Na jó, nagy duzzogva visszapakoltam, csak ugye így már nem olyan szépen sorban vannak a pelenkák, nem lehetett úgy összehajtani, mint voltak, de most már nincs mit tenni, ez van. Kár végülis nem ért senkit, csak idegeskedés meg plusz munka, na meg "jó" nap kezdés.

Rendbe tettük a gyerekeket, végre ihattam kávét is, mert még arra sem jutottam rá korábban, 10 órakor Apa elment a boltba, Mamáék készültek a túrára, pontosabban ma még nem volt túra, az majd holnap, most még csak a résztvevők, vendégek fogadása zajlott délután.
A gyerekeket nem akartam addig kiengedni, amíg Mama is el nem megy, ez 10:45-kor történt meg, így utána már gyorsan öltöztünk és lehetett játszani, szaladgálni. :)
12:45-kor volt ebéd a gyerekeknek, nem ettek túl sokat, ma egyébként is alig ettek, inkább már este felé, ahogy hűvösödött az idő, akkor volt jobb étvágyuk. Ez pedig még csak a nagy nyári melegekre kicsit emlékeztető időjárású nap volt, mi lesz, ha igazán bejön a kánikula? :(
Délelőtt sajtos kifli, piskótatallér, tea, szörp, víz, - majdnem minden innivalónak legalább a felét kilocsolták odakint, ezért is adtam sokszor, több félét, hogy valamit azért csak megisznak belőle... , ebédre elővettem a lefagyasztott paprikás csirkét, rizs volt még tegnapról, annak kb a felét ették meg ketten.. mondjuk elég tetemes adag volt, na mindegy.

13 óra után jöttünk be, mindketten olyan szutykosak voltak, hogy sajnáltam volna a sok drága törlőkendőt, mire áttörölgetem őket... inkább engedtem a kádba vizet és mehettek egy jó nagyot pancsolni! :) Közben meg is lettek persze csutakolva, kaptak tiszta ruhát és 14 órakor már le is feküdtek a tejjel aludni.
Levike szinte rögtön elaludt, Livike csak kb 20 perc múlva, de ez is jó teljesítmény volt. :)
Az alvás nem tartott sokáig, 15 órakor mindketten felébredtek, épp öltöztem, hogy megyek a boltba, farmerban és egy szál melltartóban voltam épp, amikor Levike rohant ki nagy ijedten, hát persze, hogy felvettem, majdnem vissza is aludt a vállamon fekve. :) Végül mégsem aludtak el, Livike is fent volt, hisztiztek, hogy Nekik tejszelet kell, amit valamiért Levike "nyunyi"-nak hív. :))
Hát jó, legyen, kaptak egyet. :) Ez már azután volt, hogy hazajöttem a boltból, előtte viszont nem akartak kiengedni, hisztiztek, kapaszkodtak a lábamba, toltak volna vissza a szobába.
Apa bejött és így el tudtam végre indulni.

Ma a gépemet nem rántották le, mert abrosz nélkül nem csúszik, így viszont a mikró melletti hosszabbítót nyúzzák-húzzák, délelőtt is amikor lerántották, esett vele együtt a kenyeres kosár is, így a kb 2 perce tartó nagy csendre amikor bejöttem - mert ugye a csend néha rosszabb, mint a hangzavar - , akkor azt láttam, hogy mindkét gyerek kezében 1-1 zsömle, sajtos kifli maradék, még jó, hogy nagyon régi péksütik nem voltak ott, mert képesek lettek volna abba is belekóstolni, ami már nem jó. Egyébként nem ettek meg semmit, csak megcsócsálták utána pedig széthajigálták a szobában.
Ma a szennyestartóra szálltak rá, ami itt van az asztal alatt jobb híján. Persze nem szabadon, rendesen van teteje a "kukának". Amúgy tényleg az, nagy méretű, rendes tetővel rendelkezik.

17:20 körül mentünk ki megint az udvarra. Addig nagyon meleg volt.
19 óráig maradtunk, volt közben sült hús evés, Livike megevett egy csomó uborkát is, majd ittak eperturmixot, ami úgy nézett ki, hogy egy doboz natúr Aktiviába tettem pár szem Dédi Mama által termelt - és hozott - földiepret és összeturmixoltam, hogy ne legyen darabos, azt amúgy is ki szokták köpni a boti joghurtból.

A fürdést 20:10-kor kezdtük, bár koszosak már nem lettek, azért a rituáléhoz hozzá tartozik az is, hogy fürdeni kell. :)Minden rendben volt. Mindketten a mi ágyunkon kezdték az estét, de most már a helyükön vannak.

Ennyi lenne mára, nem írtam a sok idegeskedést részletesen, nem is tudnám meg idő sincs rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)