2011. május 21., szombat

Szombati összefoglaló

Röviden a mai nap:
Éjjel minden rendben volt, Livike 6:30 körül a földön feküdt, feltettem magam mellé, ott még aludt 8 óráig. Levike is akkor ébredt, egyből jött kifelé, úgyhogy keltem én is és készülődtünk.
Hamar rendbe is tettem Őket. A tejet megint nem itták meg, csak kb a felét, ettek zsömlét, majd 10 óra körül már kint is voltunk.
Addig ment a pakolás, itt a konyhában most a fagyasztó - a hűtő alsó része - ajtajának nyitogatása a sláger, valamint a laptop kábeleinek húzgálása. Ja, meg az asztalterítőé. A szódagépet egy az egyben bevitték a szobába, attól félek egyszer a gépet rántják le a terítővel, de egyszerűen ezt máshová nem tudom tenni. :(

Ma azért elég jól telt a nap, köszönhető ez főképp Mamáéknak, mert nagyrészt mindig ott volt valamelyikőjük a gyerekek körül, nem egyedül kellett felügyelnem Őket.
Érdekes, hogy így, hogy Mama volt Velük kint délelőtt, nem kenték ki magukat, bár sár sem volt már, mint tegnap meg azelőtt.
Voltam a kisboltban 11 óra körül, a gyerekek jól elvoltak kint Mamával, 12 óra után be is jöttünk, mert már nagyon meleg volt, mivel a délelőttöt végig ették szinte, így elvileg alhattak is volna, mert már nagyon álmosak voltak mindketten 12:30 körül. Gyakorlatilag nem aludtak el mégsem. :( Mivel észrevették, hogy meg akarok enni egy szendvicset, egyből kunyiztak, így megkapták mégis az ebédet. A tegnap főtt pörköltet ették tésztával, nem mindet, de azért ettek. Mama bent felejtette a szobában a tálkákat a maradékokkal, amit a gyerekek tudtak, csak én nem. :) Én is megtudtam később, mert arra jöttem be, hogy először milyen szépen ül mindkettő az ágyon, nem láttam mi van náluk. Pár perc múlva már láttam, mert - szerencsére - idekint a konyhában sikerült kicsit kiborítaniuk a kaját, szépen szedegették fel a földről. :))
A végére így majdnem el is fogyott az adag, persze ami a földre ment azt gyorsan felszedtem, nem azt ették meg. :D

Miután Mama kiment én tovább próbálkoztam az altatással. Nem igazán jött össze, végül Levike magától aludt el szépen, ami nem lenne baj, ha mindezt nem a konyha közepén a kispárnáján - és a hideg kövön - fekve hajtja végre. Livike ott állt felette, nekem mutogatott, hogy "psszt, Dali", tehát ha nem látnám, Levi alszik. :) Mondom jó, majd mindjárt bevisszük. Erre már nyúlt volna alá, hogy majd Ő viszi! :) Természetesen én vittem, betettem az ágyába, betakartam, aludt is majdnem egy órát, olyan 50 percet kb. Livike viszont nem aludt el addig, és utána sem. :(

16 óra előtt jött Papa, hogy itt marad amíg Mamával elmegyünk az Interspárba.
Úgy is volt, elvileg nem volt sok gond velük, azt mondta Papa. Levike porszívózott, de rendesen, bekapcsolt gép mellett! Persze a leggyengébb fokozatban volt, ezt abból tudom, hogy este amikor én porszívóztam tapasztaltam, hogy totál le van véve a teljesítménye. Még így is félnék a kezébe adni a csövet, mert félek, hogy becsípi a kezét, mivel összecsúszik a cső a teleszkópos résznél.
17:20-kor értünk haza, kb 17 órakor engedte ki Papa a gyerekeket az udvarra, nem tudom egy órán át hogy bírt velük még idebent. :)
Délben Mama csak ráadta a rövid nadrágra a hosszút, azt én is akkor láttam, amikor tisztába tettem Őket. :) Papa viszont nem tudta, mondta, hogy mindenhol kereste a gatyákat, nem találta... így maradtak hosszúban. :) Mondtam, hogy rajtuk van.. :D
Erre nem gondolt.. :)

Többek között vettünk két kis fűnyírót. Műanyag, játék. :))
Az üzletben nem tűnt fel, hogy mennyire hangosan kattognak amikor toljuk...
Itthon már rájöttünk, egymás szavát nem lehet tőle érteni. :) Papa kicsit megszerelte, hogy halkabb legyen. A Levié egyébként kb 2 perc alatt szétjött, a tetején, ami a motor részt volt hivatott jelképezni - műanyag külön rész - lejött, nem is lehetett visszatenni, mert azonnal lepattant a két kis fül amivel be lehetett akasztani. Mama gyorsan vissza is ment és kicseréltette, amit szó nélkül meg is tettek! Kifogtunk egy selejtest, mert a másiknak semmi baja, pedig igencsak nyüstölték addig is, amíg Mama visszament az Intersparba, meg utána is.

Amíg még kint voltak gyorsan kivasaltam a ma mosott gyerekcuccokat, majd 20 óra körül jöttek be a gyerekek, hamarosan fürdettük is Őket, ma is a nagy kádban, minden rendben ment.
20:20-kor lettünk kész.
Livike szinte rögtön el is aludt a helyén, Levike csak 22 óra körül a mi ágyunkon.
Azóta nyugi van, bár Livikét már majdnem a szobaajtóból szedtem az előbb össze, nem értem mért vándorol ennyit! Miért nem jó Neki az ágyában? Melege lenne? Sok a hálózsák? De nem merem nem ráadni, főleg, hogy sokat van a földön... felfázik. :((

Ennyi lenne mára, holnap jövök ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)