2011. május 10., kedd

Kedd

Az éjszakánk jól telt, Livike is csak reggel 7:30-kor feküdt le a földre a macira, gyorsan fel is tettem Apa helyére az ágyra, mert Ő már felkelt.
Én még aludtam 8:05-ig, de csak 8:25-kor keltem fel, a gyerekek még mindketten aludtak. Levike ébredt elsőnek 8:40-kor, Livike csak kb 10 perc múlva ébredezett, amikor már mentem, hogy öltözünk. Készítettem a ruháikat, a tej is csak arra várt, hogy megigyák. :)

10 óra körül Apa elment vásárolni - ma szabadnapos volt, és ha minden igaz akkor csak pénteken kell mennie dolgozni, de még minden változhat -, mi addig elvoltunk idebent.
10:15-kor már készülődtünk is és mentünk ki az udvarra játszani.
Egészen 13:30-ig kint voltunk, az ebédet is ott ették meg.
Livike megint bebizonyította, hogy most mennyire nem fél az idegenektől! :)
Jött egy régi ügyfél, - nekünk régi, Livikének persze nem, soha nem látta azelőtt -, Livike egyből szaladt hozzá tárt karokkal, egy cuppanós puszit is lenyomott.. :) Levike eleinte tartózkodóbb volt, de utána már Ő is haverkodott. :)
A kiskaput, amin az utcáról bejövünk mindig zárni szoktuk. Na, a mai nap után méginkább így lesz, ugyanis az említett ügyfél után, ahogy bejött, nem lett bezárva a kapu, mert a felesége odakint várakozott a kocsiban, amíg a férje intézkedik. Namost.. egyszer nézem, hogy hol a Livi.... kiskapu nyitva! Livike a hölgy karjaiban..! :))) Hát nem kiszökött a Lány?! Kinyitotta a kaput, gondolom ment is egyből kifelé, az autóhoz...!
Ha most az van, hogy nincs ott senki, csak szimplán nyitva marad a kapu, és úgy megy ki...! Bár az esély erre nagyon kicsi, mert mindig zárjuk, de akkor is! Most már tudjuk, hogy ki tud menni! Valamelyik nap egyébként a kulcsot is bele tudta tenni a zárba, persze csak félig, de azt, ami bele való! Innentől kezdve nem sok idő, hogy ki is fogja tudni nyitni kulccsal, úgyhogy akkor pedig már a kulcs is tabu lesz. (Így is az, de néha megszerzik, vagy odaadjuk, ha már semmi más nem elég...)
A lényeg, hogy nem történt semmi baj, vidáman integetve nézték a gyerekek, ahogy távolodik az autó.. :) (Levi Mamánál, Livi nálam, kézben. )
A kintlét egyébként elég jó volt, sokszor eljátszogattak egymással, homokoztak, motoroztak, jöttek-mentek.
Apa főzött, csirkepörkölt volt ma az ebéd, kétféle, az egyik csak comb volt apróra vágva és enyhén ízesítve, ez a gyerekeké lett, a másik pedig rendesen, a miénk. :)
A gyerekek nagyon jól és ügyesen ették, nem kevés mennyiséget! :)
Holnapra is maradt, sőt még egy jó adagot tettem is el a fagyasztóba későbbre.
Tészta volt hozzá, most mindketten vegyesen ették a húst is és a tésztát is! :)

Miután bejöttünk és átöltöztünk, na meg újra kezet mostunk, mehettek is aludni egy kis tejjel.
Livike el is aludt volna, de persze Levi nem hagyta. Ő is álmos volt, nem tudom miért nem aludtak el végül. Megint semmit nem aludtak. :(
Helyette amíg én a kisboltban voltam, Apa pedig kint pakolászott, - nem tudom miért nem maradt idebent! - addig megint szétberhelték az ágymatracokat, az utolsó pillanatban pedig ismét kiesett Livi ágyából a léc, amit Papa valamelyik nap a helyére tett. Namost.. Apa ahogy megfogta és kicsit ki akarta egyenesíteni a lécet, mert enyhén meg vannak már hajolva, az anyag úgy gondolta, hogy megszakítja folytonosságát a továbbiakban, magyarul kettétört. :)
Apa keresett valami helyettesítőt, azt betette, de majd az lesz, hogy Papa hoz valami furnérlemez szerű dolgot és majd az lesz bevágva az egész ágy aljára, az jobban fogja bírni a terhelést, a járkálást, talán az ugrálást is, bár azt még nem szoktak rajta csak birkózni:D, csak ugye ha mindketten benne vannak az már több, mint 20 kg, a kiságy meg nem erre van tervezve, jó, hogy kitörik. :(
Rendet tettem, majd 16:45-kor jött Mama edzésről és elmentünk a dm-be pelenkát venni.
Mikor hazaértünk a gyerekek már kint voltak. Gondolom nem nagyon bírt Velük Apa, pedig mindig mondom, hogy aki nem alszik ebéd után az nem fog kimenni délután, mert csak csetlés-botlás van egyfolytában a fáradtságtól. Nem nagyon volt, csak már a vége felé, dehát kint voltunk egészen 19:15-ig! :)
Ettek fánkot, amit a kisboltból hoztunk, sajtos kiflit is, ropit, ittak kubut, teát, gyümölcsöt pedig még idebent ettek előtte, mandarint és almát.

Hiába volt késő, még nem akartak bejönni a gyerekek, nem tudom meddig maradtak volna! Az eső elkezdett szemelni, majd egyre jobban esett, Levikének ez nagyon tetszett, Papa és Apa ott könyörgött Neki, hogy jöjjön már, de Ő csak szaladt! :)
Livike kicsit megijedt, ahogy ráesett az első pár csepp, Ő jött fel rögtön a teraszra, hogy jöjjünk be. :) Levetkőztettem (szandál és kinti nadrág) és vártuk az ajtóban, hogy mikor jön Levi is. :)
Idebent ettek egy kevéske párizsit és sajtot, inkább csak turkálták, szerintem jól laktak a mindenfélével odakint. :)

A fürdést 19:50-kor kezdtük, addigra már nagyon álmosak és fáradtak voltak mindketten, Livike rendesen meggyötört arcot vágott, mondjuk harcoltunk egy nagyot orrszívás ürügyén. :( De nagyon sok kijött most is mindkettőnek!
Fürdés után Livike szinte rögtön elaludt az ágyában, Levike pedig a mi ágyunkon, szerintem Neki sem kellett 10 perc!
Tudom, a korai alvásnak általában az a böjtje, hogy vagy éjfél körül van ébredés, vagy reggel kelnek korábban, dehát minden nem lehet jó, hogy este is korán aludjanak, éjjel se legyen semmi és reggel is 9-kor keljenek! :)
Nem vagyok telhetetlen, de szerintem ezt mindenki el tudná képzelni, mint állandó program. :)))

Nagyjából ennyi lenne a mai nap, holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)