2011. május 16., hétfő

Nincs többé akadály, átmásznak a rácson!

Írom majd ezt is, de haladjunk sorban. :)
Éjjel Levike sírva ébredt 0:20 körül. Nagyon sírt, nem akart megnyugodni, vergődött, verekedett, rúgkapált. Az elején talán még aludt, de utána tuti fent volt, mert kérdezgettem, hogy mije fáj, vagy mi a baj, mindenre mondogatta, hogy nem, nem, de továbbra sem engedte simogatni magát, vagy hogy felvegyem és a vállamon aludjon vissza. :(
A nagy sírás-rívásra persze Livike is felébredt. Apa melléfeküdt, Ő hamar vissza is aludt. Levike nem akarta Apát felengedni az ágyunkra, még engem sem nagyon tűrt meg, csak fél méteres távolságban magától.
1:15 körül végre elaludt. Mi is, úgyhogy 3:15-kor tettem le a helyére.
Utána már nem volt gond, Livike még egyszer volt fent, valamit keresett, de biztos csak álmodott, pl hogy a Berci elvitte a kis pattogós labdát, mert olyasmit mondogatott, hogy "vau ne go go", a go az a labda, vagyis golyó. :))) És ilyen volt délelőtt, hogy megtörtént odakint.

Reggel 8:45-kor ébredtünk arra, hogy Levike vonul kifelé, bekapcsolja a tévét és felkéredzkedik, szigorúan Apán keresztül átmászva. :)))
Gyorsan keltem is, készülődtem, melegítettem a tejet, majd fel is öltöztettük a gyerekeket, addigra Livike is felébredt.

Apa 9-re ment dolgozni. Az eső amúgy este óta folyamatosan szakadt, valamikor dél körül állt el, így a mai levegőzés elmaradt. :(
Pontosabban volt fél perce Livikének odakint, amit teljesen egyedül és önszántából hajtott végre fél pár papuccsal a lábán, a másik a kezében, úgy állt a vizes lábtörlőn...:D
Na de hogy??

Bementem Mamáékhoz, hogy bevigyem a fasírtot, mert én csak megcsináltam, kiadagoltam, de Ő sütötte meg odabent. Ez kb 1 perc volt.
Jövök ki, erre Livike már az előbb említett helyzetben volt, a terasz előtt álldogált... Totál ledöbbentem, hogy miként juthatott ki, hiszen még a babakarám ott van a konvektortól a Livi kiságya végéig, hogy ne tudjanak kijönni.
Többször láttuk már próbálkozni a Lányt, balettművészeket lepipáló lábemelgetéssel (a földön állva egészen feltette a lábát a rács tetejére, kicsit fel is húzta magát, de az úgy még nem volt elég...)
Mire beértünk, persze jött Mama is, hogy mi történt, már Levike is a konyha közepén volt, kezében a papucsával. :) Mama betette és megkérdezte, hogy jött ki, mutassa meg!
Megmutatta. :)
Livi ágya mellett ugye ott a nagy maci. Na arra felállt, áttette a lábát a rácson és már kint is volt!
Ennyit erről, meg a kis nyugalomról, ami eddig talán volt....
A macit eltettük onnan, hátha most már nem tudnak kijönni.
Ki tudtak!
Livi ágyában állva, ugyanazzal a módszerrel simán kint is voltak. Szóval nincs akadály többé!
Most egyelőre az van, hogy az ajtót Mama kitámasztotta, tehát rá van nyitva egészen a kiságy végére, ott nem tudnak kijönni, de csak idő kérdése, hogy arra mikor jönnek rá, hogy a macit vagy bármit oda lehet hozni a rácshoz, rá lehet állni és kész!

Az egy dolog, hogy azonnal pakolni kezdtek a konyhában. Az egy másik, hogy nem tudom mit hova tegyek, hogy jó legyen....
De hogy a szobaajtót folyton csapkodják, ki-be szaladgálnak, tiszta erővel bevágják! Ha valamelyikőjük keze vagy bármi testrésze épp ott van... akkor aztán mehetünk. :(
Erre találta ki Mama, hogy kitámasztja műanyag ékkel az ajtót. Szerintem az is idő kérdése, hogy azt az éket mikor veszik ki, mert azóta nem jártak kívül, de belülről már nyújtózkodtak érte. :(
Én már teljesen kész voltam, kínomban és tehetetlenségemben na meg mérgemben már csak sírni tudtam, meg folyton tiltottam mindent, hogy mihez ne nyúljanak, stb. :( A kaja ráadásul főtt, Levike rögtön ment is tekergetni a tűzhely gombját.. :(
Így nem lehet főzni, mosogatni, bármit csinálni, hogy közben azt kell nézni, hogy épp mit csinálnak. :(

Mondjuk, hogy meg tudom oldani, hogy ne nagyon pakoljanak a konyhában. (a kukakérdés még nem megoldott, hova tegyem?, stb...) De!
Simán kinyitják a konyhaajtót és már kint is vannak!
Nem tudom hogy lesz ezután, de azt hiszem, hogy ha eddig úgy éreztem, hogy milyen rossz nekem, akkor még nem is sejtettem, hogy mi lesz innentől kezdve. :(

12:30 körül ettek fasírtot utána almafőzeléket is rizzsel, majd 13:20 körül megkapták a tejet és Levike el is aludt rögtön.
Livike 15 óra után aludt el, én elmentem a Sparba, a bébiőr pedig be volt kapcsolva, hogy Mama hallja, ha valami van. (Akkor még nem aludt Livike, szépen eljátszogatott) Amikor bejött Mama, hogy megnézze miért hangoskodik a Lány, egyből el is aludt a vállán.... (én is próbáltam pedig úgy elaltatni, de nekem nem sikerült.:( )

Kíváncsi leszek a délután hátralévő részére, lesz-e kimászás, na meg hogy este mikor lesz alvás, mert Levike most már két és fél órája alszik!
(most gondolkodom, nem aludt Ő el rögtön, csak úgy 14 óra körül.. de akkor is, ennek már elégnek kellene lennie!)

Ezt most megírtam, este így már kevesebbet kell, ha tudok egyáltalán jönni, mert szerintem nem lesz egyhamar alvás! :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)