2011. május 24., kedd

Keddi összefoglaló röviden

A mai nap már jobb volt, igazán egy durvább ténykedésük volt csak a gyerekeknek, még pedig az, hogy Levik bent a szobában kiborított kb 4 decinyi kubut.... Laminált padló, nesze neked! :) Na meg a szőnyeg is kapott.. Mezítláb még bele is toporgott, hogy még jobban szét tudja hordani. Persze leszidtam, de már ahhoz sem volt erőm, hogy jól kiordibáljam magam, úgysem érek el vele semmit.. Helyette csak sírtam, mint a hülyegyerek, de legalább Livike egy helyben maradt az ablaknál, megvárta amíg feltörlök...

Az éjszakánk jól telt, csak rövid volt. Már 7 órakor felébredtek mindketten!
Jó lenne, ha visszaállnának a későbbi kelésre. :)
10 óra után már kint is voltunk, Apa ma is 11-re ment dolgozni, csinált pirított májat ebédre, bár én sejtettem, hogy azt a gyerekek nem fogják megenni, mindenesetre én még főztem hozzá krumplipürét is, mert egyrészt azzal szeretjük, másrészt, ha a májat nem is, de azt hátha megeszik! :)
A kintlét viszonylag jól telt, meg úgy általában a nap is, leszámítva a kubus esetet, na meg azért volt pakolás és rosszalkodás is, a tegnaphoz képest azt hiszem ez lightos nap volt. :)

11:30-kor már bejöttünk, mert nagyon meleg volt kint. 12 óra körül bepróbálkoztam az ebéddel, meglepetésemre Levike ette jobban a májat! Livike az üres krumplit ette, de úgy általában nem ettek valami sokat, pedig délelőtt csak egy fél párizsis zsömlét ettek meg. Már kint is kiöntötték kétszer is az innivalót, azért azt nem gondoltam, hogy idebent is az lesz.
Levike jól meg lett fegyelmezve Mama által is, mert az én szavam semmit nem ér. Meg is sértődött, befeküdt az ágyába és 13:30 körül elaludt, de úgy, hogy csak 16:10-kor ébredt fel! Livike 15 órakor ébredt, ki is vittem az udvarra, hogy ne zargassa Levikét. Amikor viszont Levi felébredt és bent voltam Vele, hogy tisztába tegyem meg átöltöztessem, Livike nagyon kétségbeesetten kiabált kintről, hiába mondtam, hogy itt vagyunk, jöjjön, mindjárt megyünk ki Levivel, nem jött, csak tovább sírdogált. Igyekeztem, ahogy tudtam, mentem, hogy megnézzem mi van már, miért nem jön? Hát felakadt a rózsabokorba! Persze ezt is mindig mondjuk, hogy ne mászkáljanak be a kertbe, mert egyrészt ott a "bogár", ami ideig-óráig jó, mert fél és akkor nem megy be, vagy kijön, másrészt szúr a tüske. Szerencsére a nadrágja akadt be, meg picit a karját is megcsikarta a tüske, de azt én nem is láttam akkor, pedig átnéztem, hogy nem vérzik-e, meg kérdezgettem is, hogy hol fáj de nem mondta, csak hüppögött az ijedtségtől, meg már csupa könny és egyéb váladék (most mondjam, hogy takony?:D) volt az arca... Jó nagy orrfújás, törölgetés és mehetett is tovább, semmi baja nem volt. :) A karján is csak pici karcolás van, nem is vérzett.
Ma is volt egy kis idő, amíg egyedül voltam a gyerekekkel, ez épp ez az időszak volt, 16 órától kb 17:20-ig.
Most a Bercire szálltak rá, szegény kutyát egyfolytában kergették.. :)
Ettek almát, amikor Livikének elfogyott a kezéből, nem várta meg hogy hozzak még, hanem elkezdte az almafáról szedni a még zöld, bogyós nagyságú almákat! Félek, hogy megeszik ezeket az éretlen gyümölcsöket, mint pl a cseresznye ami lepotyog, meg leszedik az éretlen epret is. Az érettet is, meg is mostam két szemet, de nem ették meg csak szétnyomkodták....
Ettek párizsit is sajtot is, majd elszaladtam a kisboltba, addig Mamáéknál megsült a hús, úgyhogy azt is ettek, egészen 19:15-ig kint voltunk.
Idebent volt nagy táncikálás zenére, Mama fárasztotta még Őket, mert nagyon tartottam tőle, hogy nem lesz egyhamar alvás a délutáni maratoni után... (Levikének főleg).

A fürdést 20:10-kor kezdtük, minden rendben volt, persze közéjük feküdtem, Livike 21 óra körül el is aludt, Levike csak 22 óra körül, de ennek is örültem, hogy nem éjfélkor volt. :)
Livike nemrég volt fent, szerintem még aludt, úgy jött ki a konyhába, hogy "Szia Anya, hol a Dali?" Mondtam, hogy az ágyában, a helyén, alszik... Betettem Őt is, aludt is azonnal tovább, bár még lehet, hogy nem alszik mélyen, mert néha nyöszörög.
Meglátjuk milyen lesz az éjszaka, remélem reggel nem fognak még hamarabb kelni!

Már elmúlt éjfél, mert eleve 23 óra után jöttem a géphez, de eltelt az idő a Facebookon való nézelődéssel, golyós játékkal, a blog mindig a végére marad. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)