2011. május 20., péntek

Péntek

Éjjel minden rendben volt. Livike 6 órakor, ahogy Apa felkelt a földön volt, félig a kiságya elé letett ágypárnákon feküdt, a lába lelógott. :) Feltettem magam mellé és ott szépen aludt is 8 óráig. Levike is akkor ébredt, egyből szaladt is kifelé Apához, Ő itt ült a gépnél éppen. :) Azt hittem kimegy horgászni, mert úgy volt, de szerencsére maradt... Nem tudom hogy bírtam volna a gyerekekkel egyedül, mert bár Mamáék itthon voltak, sok volt a munka, nem igazán tudott volna egyikőjük sem itt lenni.

10 óra körül már az udvaron voltunk, Apa ma csirkepörköltet főzött, most is duplán, a gyerekeknek is és nekünk is. :)
12 óra után már ettek is, jó sokat megettek mind a ketten, utána pedig vagy 6 db üres palacsintát is. :))
Be csak 13:40 körül jöttünk, már nagyon meleg volt, álmosnak is tűntek a gyerekek.
Csak Livike aludt kb fél órát, Levike semmit! :( (az a fél óra is 15 óra körül volt Livikének.)
Apa ma is bent volt, Ő tudott aludni egy kicsit. A szoba ajtóra kitalált egy megoldást, mivel a kulcsa nincs meg, bezárni nem lehet, a sima kinyitás meg ugye nem akadály már a gyerekeknek. Madzagot vetett át az ajtón, a kilincsekre kell rákötni és meghúzni, akkor nem lehet kinyitni. Namost.. belülről "zárta" magukra az ajtót. Én amikor mentem el a kisboltba, láttam, hogy Levike ott áll bent az ajtónál, tartja a cumisüvegét, kolompol az üvegen, hogy még kell Neki tej... :) Mondtam, hogy szóljon Apának, hogy engedjen be, mert én így nem tudok adni tejet. :))))
Később kértem Apát, mutassa meg hogy is működik ez a madzagos módszer, mert bár nem nagyon akarom én már bezárni Őket, de legalább délután alvás időben ne randalírozzanak már idekint a konyhában, ha Ő nincs itthon, akkor is be tudjam csukni.
Megmutatta, minden oké... Erre Levike szépen lehúzta a kilincsről a madzagot és kijött. :D Erről ennyit, két napig működött ez a kezdetleges módszer. :)
Úgy tudnak örülni amikor megjövök a boltból, vigyorogva mondogatják, hogy "szia anyuci"::) Most ez az anyuci, apuci nagy sláger, két napja ezt hajtogatják még az udvaron is, mindketten. Livi még Papucit is szokott mondani, de volt már vavuci is, na az a Berci lenne, mint vava. :D

16 órakor már újra kint voltunk, azt már nem is mondom, hogy addig mi volt idebent, konvektor majdnem-szétszedése, minden szétpakolása, nem győztem pakolni utánuk. :((
A kintlét eltartott egészen 20 óráig, a vége felé Levike levette a cipőjét, gondoltam biztos melege van, mivel már nem volt olyan nagy sár, ráadtam a szandált. Azt is levette. Namost egy szál zokniban szaladgálni azért még nincs jó idő... :(
Livike sem akart lemaradni, Ő is levette a cipőjét. A legvégén már a zokniját is! :(
Ilyen szutykosak egyébként szerintem még nem voltak, mint ma délután!
17:20 körül nekiálltam végre vasalni, Apa volt addig kint a gyerekekkel, akik most különösen rosszak voltak, mert Apánál amúgy jók szoktak lenni, de most sokszor hallottam, hogy rájuk szólt, hogy ezt ne meg azt ne. :)Szerintem örült neki, amikor végeztem, hogy már ketten vagyunk a gyerekekre. :)))

Amikor jöttünk befelé Mamáék is épp hazaértek a vásárlásból, Mama be is jött, mert Levike annyira hisztizett utána, ahogy hallotta az autót, hogy muszáj volt bejönnie. :)
Ma először fürdettük a gyerekeket a rendes kádban. Eddig azért nem ott, mert elég kényelmetlen, hogy a kád végéről kell fürdetni, mivel hosszában van a kis kád beépítve. A konyhai műanyag kádas-hokedlis megoldás egyre kivitelezhetetlenebbé vált mióta szabad a járás ide is. A földön meg nem kényelmes, meg már kicsi is, szerintem nem nagyon van olyan, aki ennyi ideig kis kádban fürdeti a gyerekeit rajtunk kívül. :)
Egyszerre lettek beletéve a fürdőkádba, nagyon élvezték természetesen, Livike jól meg is sértődött, amikor ki kellett jönnie, Apa alig tudta felöltöztetni. :(
Mama még itt volt, hogy is mehetett volna ki? Máskor se nagyon szokták engedni. :))
Levikét Mama törölte és öltöztette, na meg fürdette is mindkettőjüket, mert bár Apa elkezdte, inkább átadta a terepet Mamának. :)
20:30 körül lettünk készen.
Azt hittem majd gyorsan elalszanak, sokat voltunk levegőn, lefáradhattak.
Majdnem elaludtak a mostanában szokásos - közéjük fekvős - módszerrel, de egyszer csak gondoltak egyet és kijöttek a konyhába. :(
Livike 22 óra után aludt el, Levike 23 óra után... Utóbbi volt már fent pár perce, sírt, de nem úgy, mint szokott, csendesen, úgyhogy simogatással vissza is aludt. Kivettem újra a mi ágyunkra, majd leteszem ha mélyen alszik, meg ha megyek én is aludni.
Azt hiszem ez el is jön hamarosan, mert itt mindjárt végzek és álmos is vagyok.

Ennyi lenne mára. A sok idegeskedést nem írom le, fölösleges. :(
Délután azért "kicsit" rosszul esett az, hogy épp kiporszívóztam idebent, amikor Livike gondolt egyet és a nyakig sáros cipőjével végigtrappolt a szobán. :((

Holnap jövök. :) Legalábbis tervben van, meglátjuk mikor sikerül. Apa későn végez, lehet, hogy addig még el sem alszanak, úgyhogy még az sincs kizárva, hogy nem fogok tudni jönni. :( Majd meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)