2011. május 25., szerda

Szerda

Éjjel minden rendben volt, Livike most is sok időt töltött a földön, de már nem tudok Vele mit csinálni, a helyére teszem, következő ébredésemnél megint valahol máshol van.
7:30-kor volt ma ébresztő, mivel úgy gondoltam nem nagyon van most mit pakolni a konyhában, hagytam kicsit Őket még az ágyból, hogy járkáljanak, de azért 8 órakor már felkeltem és készülődtünk. :) Livike egyébként csak 7:50-kor ébredt! Levike egyedül nem is csinált semmit, szerintem külön-külön nem is lenne Velük sok baj, így egymást viszik bele a rosszaságba.

A repertoár bővült azzal, hogy leszedik a tűzhelyről az égőrózsa fedeleket, nem kell már kisvödör meg semmi, hogy felálljanak rá, bár nem látják, de felnyúlnak, kitapogatják, leszedik. Utána meg ütögetik vele az ablakpárkányt, jó esetben. Rosszabbikban pedig az ablakot vagy az ajtó üvegét. Utóbbinak egy részét egyébként is a lélek tartja a helyén, mert meg van repedve.... Félek, hogy egyszer kiesik egy erősebb becsukásnál is. :( Ma Levike jól be is csapta, hát ha azt kibírta, azt hiszem sok baja nem lehet... ! (vagy épp most gyengült el végleg a helyén, nem tudom... )
Fagyasztó ajtó nyitogatás, laptop vezeték meg amik még a mikró melletti hosszabbítóban vannak húzgálása, próbálkozás a konyhaszekrényen elérni a dolgokat. MÉG mindig hokedlire állás nélkül! Már azt "várom", hogy mikor jönnek rá, na akkor lesz tényleg végem.. :)

Délelőtt egyébként elég jók voltak, 9 órakor biciklivel elmentem pelenkát venni, mert már csak két darab volt, délutánig nem bírtuk volna ki, amikor már Mama is jobban ráért volna. (nem ért rá akkor sem, soha, most a túráig nagy a hajtás, de mégis segít, itt van, amiért nem lehetek elég hálás! és mégis kivagyok... :( )
10 óra előtt már itthon is voltam, a málhás szamár kutyafüle volt hozzám képest. :)
Csomagtartón gumipókkal felrögzítve két csomag pelus, mögötte még nejlonszatyorban odakötöttem egy tekercs papírtörlőt is, elöl a kosárban meg a táskám, abban szintén volt pár apróság. :)))
A gyerekeket épp akkor hozta ki Apa, elég jól elvoltak, bár amikor indult dolgozni akkor balhéztak a bicikli láttán, na meg persze mentek volna ki az utcára.
Az udvar leghátsó része el van barikádozva elfektetett létrákkal, székekkel, hogy ne menjenek oda, de persze ez nem akadály, átbújnak alatta.... Kicsit haverkodtak a szomszéd nénivel meg a kutyákkal, majd nagy nehezen sikerült előre csalni a gyerekeket, kihoztam a garázsból pár habtapit, hogy játsszanak vele. :)
Nekem nem volt jó játék, mert amit én összeraktam, azt Ők szétszedték. Levike csak hordta oda a számok közepét, hogy tegyem be a helyükre, ahelyett, hogy Ő tette volna.. Livike pedig amikor már kész volt - nem sok, csak 8 elem volt kint - egy laza mozdulattal szétszedte az egészt, és amíg bejöttem folyó ügyeimet intézni - kb 2 perc volt - már újra hátul voltak!
Mama is kiszaladgált segíteni, majd 12:30 körül be is jöttünk, mert nagyon álmosak voltak!
Ettek, bár talán épp az álmosság miatt nem túl sokat, majd megkapták a tejet, és kezdődhetett a pihenő.
Ki lehet találni: nem aludtak el!
Levike talán aludt volna, de Livike nem hagyta. Ekkor Livikét kiengedtem, hogy menjen, persze ki kellett menjek Vele, de ekkor Levike is sírt és jött volna. Visszajöttem, fél órát feküdtem mellette, mégsem aludt el. Addig Livike Mamáéknál volt bent, de nem aludt el ott sem. Így visszajöttünk és ment a randalírozás....
17 órakor kimentünk és 19:20-ig maradtunk is, de már nagyon nyűgösek voltak, Livike szörnyen álmos volt már, idebent is csak esett-kelt, így gyorsan meg is kezdtük a fürdést 19:40-kor.
20:10-re lettünk készen, Livike állva elaludt Mamánál ahogy öltöztette... :)
Most, hogy a "nagy" kádban fürdenek - azért az idézőjel, mert nem olyan nagy, azt hiszem 120-as... - több idő van pancsolni, gumikacsákkal meg elefántokkal játszani, tovább tart a fürdés, mint az eddigi sitty-sutty lényegretörő rituálé. Én az előző verziót jobban szerettem. :) Így még egyedül nem fürdettem Őket, Levikével szoktam maradni amíg Mama Livikét öltözteti, kiveszem, majd Mama folytatja. Apával is így lesz szerintem, de majd kialakul az új rend. :)
Livike a helyén alszik kezdettől fogva, épp az előbb volt fent, kicsit sírdogált, de megnyugtattam...
Levike a mi ágyunkon aludt el kb 21 órakor, ott kellett lennem, úgyhogy megnéztem a filmet reklámokkal együtt. :) Legalább azzal sem kell töltenem az időt itt a gépnél utólag.. Az erősen megcsappant netezési időm már sajnálom film nézésre, ha amúgy is ott kell feküdjek altatás címén. :(

Nagyjából ennyi lenne a mai nap, holnap azt hiszem nehéz napunk lesz, mert a veterános szervezés véghajrájához ér, - pénteken már kezdődik a három napos rendezvény - és itt lesznek többen még dolgozni, Apa 11-re megy, úgyhogy 10:30-tól azt hiszem magamra leszek utalva a gyerekekkel kapcsolatban. Mama déltől megy még intézkedni és fodrászhoz is, úgyhogy az ebédeltetés, az alvás(i kísérlet), a délutáni levegőzés szerintem marad egy az egyben rám, de majd csak túléljük. :)
Péntektől vasárnapig Apa szabad lesz, direkt így intézte, majd meglátjuk hogy alakul a hétvégénk.

Ennyi lenne mára. Jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)